קצת עידכונים

daniela21

New member
קצת עידכונים

הפעם לשם שינוי - חיוביים. מאז שרשור הקיטורים האחרון בנושא האוכל חלו כמה דברים מעודדים: לא סבלתי לאחרונה מריפלוקס והחזרתי לתפריט את העגבניות, המלפפונים החמוצים והקפה. גם החלטתי שמאסתי רחמים עצמיים ועכשיו מתחילים לחפש ולמצוא מה כן אפשר לאכול. אני כ"כ גאה בעצמי: * הכנתי פשטידת ירקות עשירה עם מעט גבינה בולגרית. * הכנתי קוגל מאטריות אורז וקינמון - מתוק וטעים. * הכנתי גם פשטידת תרד ותפו"א. החלטתי גם לפנק את עצמי בקינוחים, אז הכנתי: * ג'לי תותים עם תותים, מלון ופטל. * קציפת תותים שיש לה טעם של גלידת תותים בשמנת. * וגם הכנתי בעצמי מעדן סויה בעזרת חלב סויה ופודינג וניל ושוקולד (ועיטרתי בתותים). אלו הדברים שאני אקח מחר להזמנת הסבתא לשבועות. אני לפחות אהנה מהאוכל לא פחות מכולם. דבר 2: אלטמן טלפנו אלי היום, ככל הנראה כאבי הבטן, הבחילות והשלשולים לא כתוצאה מחשיפה לגלוטן. הם התייחסו אלי בצורה ראויה ואמרו שלדעתם זה נבע מתגובה לברזל או מכדורי הלוסק שאני נוטלת כשעה לפני הברזל. אמרו לי שאם אחרי שבוע הפסקה וחזרה לנטילת הכדורים אני ארגיש לא טוב - הם יזכו אותי בסכום המוצר. דבר 3 (לא קשור לצליאק): קניתי אתמול ספר מקסים-מקסים-מקסים. קוראים לו "השמיעי קולך". התחלתי אותו אתמול בערב ואני לפני סיום (איך 400 עמודים נקראו כ"כ מהר וחומר שקשור לאונברסיטה נמרח חודשים??). ממליצה לכם לקרוא. שיהיה לכולנו חג שמח וכייפי!

בוקר טוב,

אפשר בבקשה את המתכון של הקוגל בהזדמנות? תודה וחג שמח!

פומיקיז

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד! חג שמח ישראל...

איזה נחמד זה שכשצריך אפשר "לקטר" ולשפוך - ולקבל הרבה תמיכה והבנה, אבל גם לשתף בהתפתחויות נעימות בחיינו שלרוב כ"כ משמעותיות עבורינו - שמחתי לקרא על הבוקר את הבשורות המעודות יותר. שיהיה חג-לבן ושמח.....

ענתלו

New member
אכן האופטמיות משתלמת

כל הכבוד לך . את יכולה בבקשה להרחיב על הספר?

daniela21

New member
הספר "השמיעי קולך"

אני אוטוטו מסיימת, ספר מקסים. הסיפור הוא על משפחה שניצחה את האוטיזם. זהו סיפור אמיתי. לסופרת, קת'רין מוריס, נולדה ילדה שעד גיל שנה התפתחה בצורה תקינה ותקשרה כראוי. לאחר מכן, היא החלה לגלוש לעבר עולמה האוטיסטי. האם לא הסכימה להשלים עם קביעות המומחים שבישרו לה שאין דבר שביכולתה לעשות, היא נלחמה על הזכות של ביתה לחיים תקינים ולבסוף גם הצליחה. הסיפור ממש נוגע ללב, מרגש אותי מאד לקרוא על המסירות והאהבה של ההורים, על כך שיש תקווה גם כשהמצב נראה שקול לגזר דין מוות. מתוארים בספר כל מיני שיטות טיפול שההורים ניסו להאחז בהם, תיאוריות שונות ומשונות שהיו סביב נושא האוטיזם, תגובות הסביבה למצב הילדה ולהתנהגותה של האם, המלחמות היום-יומיות של ההורים שמגדלים עוד ילד בכור ותינוק, החששות וכל תהליך ההחלמה המרגש והיפה. אני ממליצה על הספר לכולם, לא רק לאלו שהנושא קרוב לליבם. לי אישית, אין קרובים שסובלים מאוטיזם, אבל התחום של בעיות התפתחותיות מרתק בעיני.

זה מזכיר לי סרט שראיתי..

אני לא זוכרת את שמו זה היה סרט ישן משנןת ה-80... אבל גם מספר על אמא שנולד לה ילד אוטיסט וזה מבוסס על סיפור אמיתי ואיך היא הצליחה בסופו של דבר לתקשר איתו ושהוא יהיה ילד נורמלי!!! זה סרט ממש מרגש... חבל שאני לא זוכרת את שמו!!

ravit2b

New member
לי זה מזכיר ספר שקראתי

על אילוף חיות. מחברת הספר היא אישה אוטיסטית שיש לה כשרון מיוחד להבין את החיות בגלל שהן לא מסוגלות לדבר כמו המצב שהיא הייתה. ספר מעולה לכל חובב חיות
אני יכולה לבדוק את שם הספר והמחברת, אם מישהי רוצה.

shavririt

New member
דניאלה, האוטיזם אינו מחלה-

ולכן לא "מחלימים" ממנה, גם אם מצליחים ללמד את הילד לתקשר עם הסביבה, ולהיות בוגר המסוגל לתפקד בעולם, ללמוד ולעבוד. האוטיסט יהיה תמיד שונה, ועם עולם משלו. אגב, אחד הטיפולים המקובלים המומלצים לאוטיסטים בשיטה הביו-רפואית, היא דיאטה נטולת גלוטן וקזאין. הבעייה מורכבת וקשורה בקושי נוירולוגי ביולוגי במוח, שהסיבות לו עדיין לא ידועות ברובן ונחקרות כל העת.

daniela21

New member
אוטיזם

אוטיזם אולי אינה מחלה, אלא הפרעה התפתחותית, אבל (וכן, גם אני הייתי מאד סקפטית, כמוך), הילדה של המחברת החלימה. למה הכוונה החלימה? למדה בבית ספר רגיל ולא היתה שונה מהילדים האחרים. ביצועיה הלימודיים היו יוצאים מן הכלל, היו לה חברות, היא היתה ילדה רגישה ואהבה את חבריה ומשפחתה. במבחני אינטליגנציה קיבלה ציונים מרשימים. אמנם אין לדעת מה יקרה בעתיד הרחוק, אך נכון לזמן כתיבת הספר, היא לא היתה שונה מילדים אחרים. בספר, אגב, השתמשו בטיפול ההתנהגותי אינטנסיבי והוא זה שהוביל לאותם הישגים מרשימים. לא יודעת למה, אני אישית לא כ"כ מאמינה בדיאטה המיוחדת CFSFGF לאוטיזם. חלק מדווחים על שיפור, לחלק זה גורם רק תסכול.

shavririt

New member
דניאלה- להיפך, אני אופטימית..

מה שלא ידעו בעבר - כל אותם טיפולים - יודעים היום, והם בהחלט משפרים מאד את תפקודו וחייו של הילד האוטיסט. לצערנו רבים מן האוטיסטים שעוברים את כל אותם טיפולים התנהגותיים,דיאטטיים ואחרים, עדיין לא מגיעים לאותו מצב. אבל ברור כי היום ניתן להגיע לתוצאות מדהימות.

meytab

New member
כל הכבוד ! אני שמחה לשמוע

ואולי בהזדמנות זו אפשר לקבל ממך את המתכון לקוגל הטעים שעשית? הוא עשה לי תיאבון... :)

למעלה