קצת עידכונים

עלה13

New member
אהבתי את ההצעה של לרמן...

לשדה דב, מקווה שתהיה תמיכה עם חזית מסחרית מעבר לאבן גבירול, בגדול הצעה מצויינת שמשלבת מרקם נמוך וגבוהה.

tela vivi

New member
מסכים שזו הצעה טובה

מקווה שייצא לפועל עוד בימינו....

לדעתי כולם ממהרים מדי

אסור לדעתי לפנות את שדה דב עד שלא תהייה לו חלופה... בכל מקרה, ההדמייה בתמונה מאוד ישנה. אם בפועל התוצר יהיה דומה למה שנראה בתמונה, אני מלפפון חמוץ.

עלה13

New member
לאחר עיון מעמיק, חוזר בי...

מדובר בציפוף מטורף ובבניה בשטחים שהן היום ציבוריים, הצירים האורכיים אינם שדרות אלה צירים לרכב ויש עוד מס' נקודות, היא נראית טוב במבט ראשון ויש בה מאפיינים חיוביים ועירוניים באופי מרכז ומערב העיר, היא נראית באמת הדמיה ישנה, צריך להתאים אותה למצב ולרוח של היום, להפוך את הצירים לשד' עירוניות ברוח טבעת השדרות, הבניה מאוד קרובה לים ולמשה סוג של צמצום שטח הפארק החופי המתוכנן, ברידינג מתוכנן על השטחים הקרובים לנחל גורדי שחקים. לגבי שדה דב, אני לא רואה בעיה להעבירו לנמל תעופה בן גוריון ולקדם הרחבת נמל חיפה והנמל שמתוכנן בסמוך לאילת, שלושה שדות בהחלט יכולים לתת מענה לסדר גודל של המדינה, נסיעה ברכבת לנמל בן גוריון כ15 שעה בממוצע מתל אביב מרכז וזה די סביר, ערים כמו לונדון, פריס ואמסטרדם, הנמלים בסדר גודל מרחק של נמל בן גוריון לתל אביב, הבעיה שאני רואה עם מעבר לבן גוריון היא בשבתות שאין רכבות ותחבורה אל תל אביב וזה חיסרון גדול, אני מסכים שצריך למצוא קודם חלופה שפותרת בעיות, כשאני חוזר מאילת אני מעדיף היום את שדה דב, במתחם עמדת השכרה של תל אופן שמאפשרת לי חזרה לביתי ללא צורך בשירות כלשהוא (חבל שאין יציאה משדה דב לצפון הנמל ואז בכלל המצב היה טוב יותר.

בעייתי

ראשית, המדינה החליטה ששדה תעופה בינ"ל נוסף ייבנה בדרום ולא בצפון. הרחבת נמל חיפה לא תתבצע, למרות שדעתי האישית היא בעד הנמל בחיפה. שנית, בן גוריון כבר היום לא מתנהל ממש כמו שצריך ונמנעת תאונה גדולה אחת לשנה בערך... נמל תעופה קטן כמו שדה דב הכרחי בנוסף לבן גוריון. ההצעה הטובה ביותר (והיקרה ביותר כמובן) היא אי מלאכותי. ישראל צריכה טיסות פנים ארציות ומהירות. אם אני גר במרכז ת"א וצריך להגיע לק"ש או אילת תוך שעה-שעה וחצי, זה אפשרי רק עם נמל תעופה קטן ועירוני. בנוגע לתוכנית המתאר, כל עוד יהפכו את הרחובות שם ל"רמת אביב 2" זה יהיה כשלון. צריך פארק גדול, צריך שבילי אופניים וצריך רחובות מסחריים. רמת אביב נראית כמו הפרבר של עצמה בגלל המחסור בכל זה.

עלה13

New member
השטח די גדול שיוכל...

להתמודד עם שתי שדות, מקומי ובינלאומי, למעשה זה כבר קיים, טיפוס מאילת ממריאות ונוחתות מטרמינל 1, המחיר הוא בסוגיית התחבורה הציבורית, הרכבת הראשונות יוצאות אחרי 21:00 והאוטובוסים במוצאי השבת, אישית כבר ציינתי שהיום שדה דב עדיף מבחינת נוחות במקום שהוא נמצא, יש לכך מחיר במיקום הנוכחי, הוא מעקב התפתחות של רובע שלם, מצד אחד שמחכים עכשיו זה טוב בעידן הנדל"ן, נקווה שאכן תוכנית המתאר תחליט סטטוטורית שהתכנון יהיה עירוני ולא רמת אביבי פרוורי.

עלה13

New member
הערה והתייחסות לגבי המפשט...

"שלא תהיה רמת אביב 2 ", כדאי להבדיל בין רמת אביב לרמת אביב ג ושאר שכונות עבר הירקון, רמת אביב נבנה בקונספט עם הרבה רעיונות חיוביים, אחת הדוגמאות שנחשפתי אליהם לאחרונה היא "שיכון לדוגמה" ברחוב אינשטיין מול האוניברסיטה, לכאורה בניין שיכון רכבתי ארוך מאוד, אך התבוננות מראה פרויקט של דירות דופלקס בשטח של 48 מטר שקומה אחת היא סלון ומטבח וקומה שניה שתי חדרים ואמבטיה, נסיון מושלם של מגורים עירוניים וחבל שלא המשיכו עם פרויקטים נוספים בקונספט זה או דומה, מבחינת שטחי ציבור, מבני ציבור, פרקים, חורשות רמת אביב די קיים בה, חסר בה כמובן העירוניות ובמיוחד עם התפתחות העיר והשכונות החדשות שנוספו שהדבר הפשוט ביותר וזה החיוב היחידי שאפשר לעשות פינוי וינוי וליצר מרחב מגורים עירוני ראוי ואת זה תוכנית המפרט מנסה להמודד ביצירת רשת רחובות מסחריים שיחברו את שכונות עבר הירקון לעיר. בהחלט מסכים שהתכנון של שדה דב צריך להיות עירוני והשיח הולך לקראת זה, בהחלט מסכים לגבי רמת אביב ג', אזורי חן ועוד כמה שכונות סמוכות לרמת אביב

tela vivi

New member
ממהרים?

אני מניח שבעלי הקרקעות הפרטיים חושבים אחרת

בוודאי ממהרים

ממהרים בגלל בעלי הקרקעות שלא אכפת להם מכלום מלבד הרווחים היפים שיקבלו. המדינה/ העירייה הן אלו שממהרות יותר מדי.

tela vivi

New member
עדיין, לא מפנים את השדרה מחר ולא מחרתיים

ולא התחילו לדבר על זה אתמול ולא שלשום חוץ מזה לדעתי זה לגיטימי שאנשים שרכשו קרקעות לפני שנים יזכו להנות מהם סופסוף אחרי עשרות שנים (יותר נכון היורשים שלהם)

עלה13

New member
אבל עדיין לעיר יש את הזכות...

לתכנן את העיר בכדי שתשרת את התושבים בה, בהחלט לגיטימי שמי שרכש קרקעות לפני שנים יזכו להנות מהרכישה, אבל אם בתוכנית מתאר או כפרויקט העירייה והציבור רואה במקום פארק, כיכר, מוסד ציבורי, מבנה ציבור ועוד..., בעלי הקרקעות יקבלו פיצוי או שהזכויות ינויידו באזור או באזור אחר, זוהי מהותה של עיר.

tela vivi

New member
מסכים לגמרי

ההתיחסות היתה לגבי זה שכביכול ממהרים, לדעתי ההפף הוא הנכון - היה צריך כבר מזמן לפנות את השדרה ולתת להעיר להמשיך ולהתפתח צפונה

השכונות החדשות בצפון-מערב העיר

השכונות החדשות נראות בדיוק כמו התוכנית של מתכנן תל אביב הראשון פטריק גדס .

עלה13

New member
תודה, לגבי הוילג'...

שים לב להבדלים בהדמיית הכיכר, גם הפורפורציות נראות אחרת מהמציאות, הכשל בפרויקט הוא החיבור הדל ולא מרשים עם שכונת נוגה שלמעשה שתי השכונות אמורות לתמוך אחת בשניה בהחלטה סטטוטורית, לגבי, הכשל היא כיכר שאינה תומכת הן בשכונת נוגה והן באופי השכונה כתיירותית והיסטורית, אן מקום לפרויקטים סגורים בעיר, בעיני זה בל יעבור, בטח שלא בשכונה כמו המושבה האמריקאית גרמנית (טמפלרית).

tela vivi

New member
ככה עובד המנגנון

כשרוצים לקבל היתר מדברים על כיכרות ושטחים ציבוריים פתוחים, אבל כשרוצים למכור זה הופך לשטחים פרטיים ומתחם סגור

עלה13

New member
שים לב כי בהדמיה הפונה לנגה...

השמיטו את המעבר המתוכנן, אותו מעבר של מדרגות שאינו מכבד את הפרויקט מבחינת עיצובם והשימוש בהם וששולבו רק ברגע אחרון לאחר מאבק שתושבי נגה ניהלו למעט שטל ירוק בשכונה, כאמור התושבים שגרים במושבה הם באופן טבעי לקוחות של שכונת ואלו שגרים בפרויקט המושבה המזרחי, כבר פלורנטאים לכל דבר ועניין למרות שהפרויקט תוכנן לעשירים ובכל אופן עדיין יהיה ניתן לנהל קשר ומעברים בין פלורנטין, המושבה, נגה (חסר חיבור לתחנה ולנווה צדק משלבים (מתוכנן כחלק מציר שלבים שנדחה בתקציב עקב הדרישה לחינוך חינם לגילאי שלוש), לא ברור גם התכנון הדרומי והיחבור לנגה מדרום פרויקט הויליג', יצא לך לראות הדמיה?

tela vivi

New member
למיטב ידיעתי אין הדמיה כזו

זה באמת מעניין מה בדיוק מתוכנן שם

למעלה