קצת עזרה

דניס12

New member
קצת עזרה

יש לי גרעין שנלקח ממנדרינה והוא כבר כשבוע וחצי מונח בתוך צמר גפן ספוג מים הוא כמב הצמיח מן שורשים קטנים באורך של חצי ס"מ או אולי קצת יותר ועכשיו הבעיה: האם כדאי כבר להעביר אותו לאדמה, או שלהשאיר עוד זמן בתוך הספוג םשוט אני מפחד שלבסוף הוא ירקב בגלל הרטיבות. והאם הוא בכלל ימשיך לגדול כי הרי הוא סה"כ גרעין קטן עם שני שורשים קצרים אז מה אתם מייעצים לי לעשות?

דניס12

New member
....

קראתי את המאמר על הנבטה וזריעה ולא ממש הבנתי אז מישהו יכול להסביא לי מה עלי לעשות עם הגרעין הזה ?......

דניס12

New member
?????.

אפשר בנתיים לשלתול בתוך כוס פלסטיק עם חורים? וכמה שמש הוא צריך ?.. מעכשיו כמה פעמים להשקות ובאיזו כמות כמה עמוק לקבור אותו ? האם צריך להעביר את האדמה במיקרו בחום גבוה כדי שתהיה סטרילית

טסונמי1

New member
כוס פלסטיק עים חורים- בסדר גמור

שמש כמה שיותר- להשקות כשהאדמה בכוסית היתיבשה ליקבור בעומק 5 סמ לא צריך להעביר במיקרו

דניס12

New member
עוד שאלה...

האם צריך לשים את הכוס בתוך צלחת ולשים מים בצלחת גם ובכלל בשביל מה הצלחת הזו ?.....

דניס12

New member
אוקיי עשיתי:

אז ככה עשיתי חורים בתוך כוס הפלסטיק שמתי אדמה משהו כמו 5 ס"מ שמתי את הגרעים שלי שמתי מעליו משהו כמו 4 ס"מ אדמה שמתי על צלחת השקתי אותו חלק מהמים נזלו מהכוס לצלחת *ואפילו נראה לי די הרבה... ז לקחתי מזלג וטיפה חיררתי והזזתי את האדמה כדי שתהיה יותר אורירית בנתיים היא די בוצית... האם כל מה שעשיתי היה נכון איזה עצות אתם יכולים להביא לי? ומתי אתם חושבים הוא יתחיל לצמוח...

רוּפֵן

New member
זהו ! וכמו שכתבה למעלה טסונמי...

להניח במקום עם שמש ולהשקות רק כשהאדמה מתייבשת.. ו..להמתין בסבלנות.. ו.. לבקר אותם כל יום ו.. לברך אותם ב"צמח וגדל"

אבל שים לב לא בטוח שיתקבל

עץ שיניב פירות כמו הפרי שממנו הוצא הזרע, ובנוסף הרבה מזני ההדרים יש להרכיב על כנה של מין מתאים לקרקע.

חס וחלילה לזרוע מה שטוב לזרוע

לזרוע חושחש ולהרכיב עליו: קלמנטינה, תפוז, אשכולית, הכל על עץ אחד. רב-בוסטן כמו שקורא לזה דוד שדה משדה יעקב. גם חווית זריעה גם לימוד הרכבה וגם מקצועי.

למעלה