קצת עזרה

i am just me

New member
קצת עזרה

אני מתנגדת לכיבוש ולא רוצה להתגייס מסיבה זו. השאלה שלי היא האם כדאי לי לנסות לצאת על פצפיזם (ולעשות שרות לאומי)למרות שאני לא מגדירה את עצמי ככזאת ואם כן אז איך אני עושה את זה. (יש לי עוד כמה שנים עד הצבא, זה לא דחוף)

ahp

New member
מה האופציות האחרות?

כעיקרון עדיף שתעשי שירות לאומי בכל אופן. בשירות לאומי התרומה לחברה גדולה יותר מאשר בצבא, בדרך כלל. אם את מתנגדת לצה"ל- אז ודאי שעדיף שתעשי שירות לאומי.

יש עוד אופציות

כמו לבוא לצבא ולהודיע בגלוי ובראש מורם שאת מתנגדת לכיבוש וכלן מסרבת להתגייס. עד לפני שנתיים בחורות שאמרו את זה קיבלו פטור בלי בעיות. בשנה שעברה הצבא התחיל להכניס סרבניות כיבוש לכלא בשביל ליצור "שוויון" עם סרבנים גברים. במיוחד הסרבנית לאורה מילוא קיבלה די הרבה כותרות בעתירה שלה לבג"צ, והפרסום הזה לא נתן לצבאהרגשה טובה. לכן בזמן האחרון שוב סרבניות כיבוש מקבלות בשקט פטור.

i am just me

New member
חשבתי להצהיר שאני סרבנית מצפון

הבעיה היא שאני מעדיפה לתרום למדינה בכל זאת ותמיד יש סיכוי שאם אני אומ רת שאני סרבנית אז ישימו אותי בכלא וזו לא בדיוק תהיה תרומה לחברה [הקטע של לשבת בכלא לא מפריע לי עד כדי כך, זה לא יהיה כיף אבל לפחות יש לי תמיכה מהמשפחה (אבא שלי ישב על סירוב)]. בכל מקרה תודה, ויש לי עוד קצת זמן להחליט (בתקווה שעד שאני אגיע ל18 לא תהיה לי דילמה מוסרית כי נצא מהשטחים ויהיה לנו הסכם שלום עמיד והוגן, או שנהפוך למדינה דו-לאומית, וכולם יהיו שמחים ויחיו בשלום - הלוואי). you my say i am a dreamer... but i hope your already one to... and if not one day you will join us

ahp

New member
קודם כל,

קל לדבר ("הקטע של כלא לא מפריע לי"- ניסית? אני חשבתי שצבא זה קל, והייתי עכשיו בגיבוש לצנחנים. זו קריעת תחת). דבר שני, את צריכה לשאול את עצמך איך את מועילה הכי הרבה לחברה לפי השקפתך. בישיבה חסרת תכלית בכלא, או בשירות לאומי.

i am just me

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

שאני רוצה לעשות שירות לאומי אבל לצורך העניין אני אצטרך לשקר ולהגיד שאני פצפיסטית (שאני לא) כי אם אני אגיד שאני רוצה להשתחרר ולעשות שירות לאומי מסיבות של סרבנות יש סיכוי שלא יתנו לי לשרת את המדינה שלי בדרכי אלא ישלחו אותי לכלא.

i am just me

New member
אני לא בקטע של לעשות הצגות

עד כמה שידוע לי (והיו פסיכולוגים שהסכימו איתי) אין לי צורך בקצין שיבדוק את בריאות נפשי ואם לא היה איכפת לי לשקר ולעשות הצגות הייתי אומרת שאני פצפיבטית אבל מה לעשות שאני מנסה בכל זאת להיות הגונה...

דומ4

New member
עניין קטן...

האם "שרות לאומי" לא גם ישרת בסופו של דבר את מטרות הכיבוש? אני בכל מקרה לא רואה הבדל בין השניים.

ahp

New member
אתה יודע מהו בכלל שירות לאומי?

זה שירות שתורם לחברה, לא למדינה. הוא לא עוזר למדינה כישות, אלא עוזר לזקנים בבתי חולים, לילדים מפגרים ולסתם מורות בבתי ספר. האם זה מסייע למטרות הכיבוש?

דומ4

New member
לחברה כובשת, נצלנית, מדכאת

לא סוג החברה שהייתי אי פעם תורם לה.

ahp

New member
אם ככה,

אתה האכזר כאן. איך הזקנים בבית אבות קשורים לחברה הכובשת? איך לעזור לילדים מפגרים יכול לעזור לחברה הנצלנית? באותה מידה, נסיעה באגד זה תרומה לחברה מדכאת, וגם סתם לקנות במכולת (אולי אפילו המוכר מילואימניק, רחמנא ליצלן!) מה גם שהיא לא ממש נצלנית, אבל זה דבר שאני לא חושב שאוכל לשכנע כאן מישהו.

דומ4

New member
יש להבדיל

בין תרומה ישירה לכיבוש, המתבטאת בשירות בצבא הכיבוש לישראל או בשירות לאומה הכובשת (מדינת ישראל), לבין תרומה פסיבית, אשר היא לגיטימית כל עוד זהו המקום בו אדם נולד או גדל, ואין מקום אחר אשר יקבל אותו (ראה זכויות אנוש בסיסיות, הכוללת את הזכות להחזקת אזרחות באופן בלתי תלוי, ביחוד בגורמים חתרניים כמו צבא). ולא, אני לא מקבל את "החוק פה אומר לעשות צבא". מדינת ישראל עדיין לא הגיעה (וכנראה אף פעם לא תגיע) לרמת מוסרית שתאפשר לנתיניה להצדיק קיום צבא ב"יש חוק לזה". ומחר כשיחקקו חוק לזרוק פלסטינים למחנות ריכוז, תעשה זאת?

ahp

New member
זה בדיוק מה שאני טוען:

שירות לאומי איננו 'שירות לאומה הכובשת'. הוא לא ממש קשור למדינה כגוף. אמנם, אתה מקבל משכורת מהמדינה, אבל בזה מתמצה הקשר. אתה עוזר לחברה, לפעמים לאנשים שלא יודעים על עצם קיומו של הכיבוש.

ahp

New member
וכן, אתה צודק

מבחינתך. יש פקודה בלתי חוקית, והחוק לא עומד עליון מעל הכל. צריך לעשות צבא, אבל בלי קשר לחוק.

למעלה