קצת עזרה

6gill

New member
קצת עזרה

אז ככה, אני בת 27, ויש לי קצת בעייה עם המשקל שלי.
אני בגובה 162, ושוקלת 68 ק"ג. הייתי רוצה להוריד את המשקל שלי ולהגיע ל60, אפילו לא צריך מתחת לזה (כי מי אמר שרזה מידי זה יפה?!)
אז ככה, הבעייה היא כזאת, אני מתאמנת 5 פעמים בשבוע, אימוני אירובי (ריצה, סקי והליכות) ועושה שיעורי פילאטיס ועיצוב שרירים. כל אימון שלי הוא לפחות שעה, כאשר הארוכים הם שעה וארבעים. אני אוכלת מאוזן, שלוש ארוחות ביום ועוד איזה פרי בין ארוחת צהריים לערב, בבוקר גרנולה, צהרים ארוחה חמה הכוללת גם בשר או עוף ובערב חביתה וסלט גדול.
עד פה, הכל מעולה, הבעייה היא כזאת, המשקל לא זז!! ירדתי 2.2 ק"ג בשבועיים וחצי האחרונים, ופתאום, סתם כך, היום נשקלתי בבוקר (כמו תמיד, איך שאני מתעוררת, לפני הקפה והכל) ופתאום לא רק שלא ראיתי ירידה, אלא הייתה עלייה! עלייה של קילו וחצי! אני מתוסכלת מזה נורא, כי אני מרגישה שהעבודה שלי לא שווה כלום, בא לי שוב לברוח לשוקולדים ולספרים של קארין גורן!
למה זה קורה? למה הגוף שלי פתאום העלה במשקל, למה אני לא מצליחה להוריד בחזרה על הק"ג העודפים של החורף?!
מה עלי לשנות? אני כבר לא נוגעת בלחם, ולא בשוקולדים.. אשמח להסבר
בברכה ותודה מראש

yair and sveta

New member
תבדקי אולי רזית בהיקפים

הי יש מצב שהעלת במשקל כי את מגדילה את השרירים עם כל האימונים שלך
אז היתי ממליצה לך למדוד את ההיקפים ולהפסיק בשלב זה להסתכל על המשקל
כי הכי חשוב זה ההיקף ולא מה מראה המשקל
לגבי אוכל, לא ממש ברור מה הכוונה בגרנולה לארוחת בוקר
האם את אוכלת עוד משהו עם גרנולה, ארוחת בוקר צריכה להיות הכי מושקעת שיש כדי להפעיל את החילוף החומרים כמו שצריך
חוץ מזה תגווני באוכל, אם כל יום אוכלים אות ודבר זה גם לא ממש טוב כי הגוף מתרגל ואולי קצת נתקע עם המשקל
אולי בצהריים את אוכל תכמויות גדולות? האם בצהריים יש לך פחמימות פשוטות?
תנסי לאכול במקום בשרים יותר דגים וקיטניות
וצריך סובלנות, לא מרזים מהר..

6gill

New member
דוגמאות

אפשר בבקשה הסבר על רגל אחת בנוגע למה הכוונה בפחמימות פשוטות ומה ההבדל בינהן לבין מורכבות?
ותודה בלי קשר על התגובה והעצה

yair and sveta

New member
הבדל בין פחמימות פשוטות למלאות

הי
אני אתן לך דוגמה על הבדל בין אורז לבן - פחמימה פשוטה לבין אורז מלא - פחמימה מלאה
העקרון זהה גם לקמח לבן ומלא
האורז בטבע גדל כאורז חום - מלא
שזה אומר שהגרגיר אורז האמיתי מורכב מכמה חלקים יש לו את הפחמימה הפשוטה ובנוסף עוד ויטמינים ומינרלים שנמצאים בגרגיר עצמו ובקליפה שלו
בתהליך העיבוד מורידים ממנו את כל המרכיבים חוץ מהפחמימה הפשוטה ומה שנשאר לך זה האורז הלבן - רק פחמימה ללא ויטמינים ומינרלים
פחמימה מלאה - משביעה ליותר זמן ומתעכלת יותר זמן
היא גם בריאה יותר כי יש בה ויטמינים ומינרלים חיוניים לגוף
ובנוסף על מנת לעכל כמו שצריך את הפחמימה הפשוטה צריך את הויטמינים שיש בקליפה של הגרגיר האורז
וכשאכלת רק את הלבן אז הוף לקח את הויטמנים הנדרשים ממאגרי הגוף שלך ובכך הפחתת מהויטמינים בגוף

מקווה שהרעיון ברור

תשובה

תנודות במשקל -תופעה מוכרת ואנושית. תלוי מתי נשקלים(בוקר,ערב) , תלוי במחזור החודשי , האם נשקלים באותו משקל ועוד. כמו כן מומלץ לבחון את התפריט שאת ניזונה ממנו. לעיתים אנחנו אוכלים מאד מסודר, ומאד "בריא" אבל תחת הסדר והבריאות מתברר לעיתים שיש מרכיבים רבים עם צפיפות קלורית גבוהה שלא מאפשרים ירידת משקל. גשי לקבלת ייעוץ אישי אצל איש מקצוע מוסמך לבחון את הנושא. בהצלחה.

כפי שכתבו לפני

* לעתים עצירה בירידה נובעת משינויים כמו אצירת נוזלים (בעיקר לפני מחזור) או סתם עצירה זמנית.
במקרים כאלה ההמלצה היא פשוט להמשיך בתכנית.

* חלק מהמזונות שציינת יכולים להיות עתירי קלוריות.
הייתי בודק במקומך את העלות הקלורית של הגרנולה, מנסה להעריך את העלות הקלורית של של שאר הארוחות.

* מצטרף להמלצה לפנות לדיאטנית קלינית ליעוץ מקצועי.

======
ולא, אין מצב שעלית ק"ג וחצי של שרירים מפילאטיס ועיצוב באיזון קלורי שלילי. (בהנחה שאת לא מזריקה סטרואידים אנבוליים וקורעת את עצמך באימוני משקולות)

6gill

New member
אז ככה..

טוב, אז כמובן שלא חשבתי שאעלה קילו וחצי מסת שריר רק מפילאטיס ואירובי (בשבוע) ובהחלט הפסקתי עם הסטרואידים (בצחוק, מעולם לא נגעתי בכל אבקות החלבונים ושאר בתוספים, מעדיפה ללכת בצורה אמיתית וטבעית ועם כמה שפחות כימיקלים).
אז ככה, נקודה נכונה היא לבדוק את הערך של הגרנולה,למרות שהאם ארוחת הבוקר לא אמורה להיות מזינה ובעלת ערך כדי להחזיק לכל היום?
ובנימה אופטימית יותר, אתמול נשקלתי, לפני הארוחות, וראיתי ירידה קלה של 650 גר', זה אולי לא הרבה, אבל לפי מה שאני קוראת, זהו תהליך, כך שאני מרוצה.
שאלה קטנה נוספת, אני אוכלת הרבה פירות, כמה זה מועיל/מזיק? אני לא משתמשת בסוכר לשתייה החמה או למזון שונה, כך שמהפירות למעשה מגיעים הסוכרים שלי.
תודה ושבוע טוב ונקווה לתוצאה מרשימה יותר בשבוע הבה

אני שמח שהפסקת עם הסמים

פירות זה אחלה אבל אי אפשר להתעלם מהערך הקלורי של הפירות.
פרי ממוצע יעלה לך 80 קלוריות, מותר וכדאי לאכול פירות אבל עם חשבון.

בכלל, מאוד רצוי להיות מודעים לעלות הקלורית של המזון, לא חייבים לספור קלוריות כדרך חיים אבל חשוב לדעת למשל שהחטיף הבריא שאת אוכלת (גרנולה/טחינה/שומשום/שקדים/אגוזים/גרעינים) מגיע עם תג מחיר קלורי גבוה.

בגרנולה בד"כ יש שיבולת שועל + סוכרים + שומנים + אגוזים שקדים ושאר פיצוחים.
נשמע כמו חטיף בריאות אבל לא אידיאלי כשמנסים לצמצם בקלוריות.
אם את מסוג האנשים שמסוגלים להנות מכף גרנולה ביוגורט דל שומן לארוחת בוקר - בכיף.
אני לעומתך תמיד חייב לנשנש עוד ועוד ולכן נזהר מהממתק הזה.

רדי והצליחי!

למעלה