קצת עזרה..

tamiri0

New member
קצת עזרה..

עדין לא הבנתי מי הפציץ את כדור הארץ ולמה ואם השבט ה-13 היה סיילוני מי בנה אותו? ואיך סאם מקבל כדור בראש וממשיך לחיות?

duron

New member
../images/Emo58.gifשאלה קשה

היו 13 שבטים על קובול. עכשיו, כשאנחנו יודעים שהסיילונים הראשונים קדמו ל-12 המושבות, לדעתי מותר להניח שקובול הותקף ע"י סיילונים . 12 השבטים הקימו את 12 המושבות. השבט ה-13 חזר לארץ. 1000 שנים לאחר מכן (?) סיילונים התקיפו את כדה"א. אני לא יודע איזה, אלו של קובול או חדשים שנבנו על כדה"א. משסיימו להחריב את כדה"א פנו הסיילונים לחפש ולהשמיד את שאר השבטים. המשך ...

duron

New member
../images/Emo58.gif המשך

השבט ה-13. ידוע שהעצמות של השבט ה-13 זוהו כעצמות של סיילונים ע"י ה-skinjobs המורדים, * אבל זה כבר לא רלוונטי, כי ייתכן שהחמישיה (להלן FF יפורט בהמשך) שהיו בני השבט ה-13 ובנו את ה-skinjobs השתמשו ב-dna של עצמם * אז השבט ה-13 כבר לא בטוח סיילוני במקור ! בנוסף, לשבט ה-13 היתה ידועה טכנולוגיית העברת תודעה בין גופים ביולוגיים (download) טכנולוגיה זו לא צויינה כטכנולוגיה סיילונית (?) וייתכן שפותחה כאמצעי למסע בחלל בימים שלפני פיתוח ה-FTL. צריך עוד ?

duron

New member
הביצה והתרנגולת

תמיד חשבנו שבני 12 המושבות בנו את הסיילונים. אבל היו סיילונים על כדה"א לפני 2000 שנה. והיו סיילונים על קובול לפני 3000 שנה. זהו מחזור ההולדה והחורבן שמצטייר במציאות של בס"ג. תרבויות נוסדות , משגשגות ומוחרבות ע"י סיילונים. החוט המקשר בין המחזורים הוא ה-FF שמנסה לנתק את השרשרת וע"י כך משאיר אותה שלמה. מבולבל ? גם אני !

tsou

New member
ועכשיו גם אני ../images/Emo122.gif

אגב האם כדוה"א לא הותקף ע"י בני אדם?

duron

New member
../images/Emo58.gif

סאם אמר ששתי דמויות ראש, גבר ואישה, הזהירו אותם שמישהו לתקוף. הוא לא אמר מה השמיד אותם בסוף..... לא חשבתי על זה. אולי אלו שורשי הסכסוך ? המקור לנקמנותו של ג'ון ?

duron

New member
אני חוזר בי

אם כדה"א הותקף ע"י בני אדם , אז למה שה-FF יטוסו להזהיר את 12 המושבות ? אלא אם כן גם הם סיילונים

duron

New member
אני מנסה לומר

שמי שהתקיף את כדה"א התקיף גם את המושבות.

tsou

New member
לא חושבת,

זה היה 2000 שנה קודם וכדי להפיק את האפקט האירוני הנחוץ צריך שהסימטריה תהיה הפוכה, לכן הקשתי שאת כדה"א תקפו דווקא בני האדם..

duron

New member
../images/Emo58.gif טוב, אם כך - שאלה :

למה ה-FF בחרו לטוס למושבות ?

tsou

New member
כן כן אני יודעת,../images/Emo58.gif

כדי להזהיר את בני האדם מפני התכנית של ג'ון.. שעד שהגיעו כבר יצאה אל הפועל.. 2000 שנה מאוחר יותר משהו פה לא מסתדר לי

ק אסף

New member
../images/Emo58.gif אולי אני אוכל לעזור קצת

בואי נראה עם אני אצליח לעשות קצת סדר בבלאגן כי האמת שזה לא קשה מסובך ברגע שמבינים מה הולך שם. אז ככה: ראשון היה קובול, מה קרה שם מי טב לאן ולמה ואיך אני לא נכנס כי אנחנו באמת שלא יודעים מספיק על זה. שנית היה כדוה"א, האנשים שחיו שם (כ"כ הנראה סוג כלשהו של סיילונים) פיתחו לעצמם סנטוריונים ממתכת. כתוצאה מהתנהגו בלתי הולמת מצידם הטוסטרים שלהם התמרדו כנגדם במטרה לחסל אותם, וכנראה גם הצליחו. חמישה מתוכם (כלומר הFF) קיבלו הזהרה מוקדמת על מה שהולך להתרחש ולכן המציאו מחדש טכנולוגיה אבודה שאנו מכיר בתור היכולת לעבור מגוף לגוף לאחר המוות. וכך קרה שהם חוסלו על כדוה"א הורידו את עצמם לגוף חדש וטסו למושבות "במטרה להזהיר אותם שעליהם להתייחס יפה לבינה המלכותית שהם יצרו" (ציטוט ישיר של אנדרס). שלישית היו המושבות, כאשר הFF הגיעו הם גילו שזה מאוחר מדי. מלחמת הסיילונים הראשונה הייתה כבר בעיצומה. אבל אצל הסילונים הם גילו תגלית די מעניית וזה שהסנטוריונים מאמינים באל אחד. ולכן הם הציעו להם עסקה, המתכות יפסיקו את המלחמה והם (הFF) יעזרו לסיים את הפרויקט שהם התחילו לייצר מכונה ביולוגית. הסנטוריונים הצליחו בעצמם לפתח הייבריד בשלב הזה אבל לא יותר, מי שלקח את זה באמת לשלב הבא ויצר את שמונת הדגמים האנושיים הם הFF במטרה ליצור מעין גשר בין שני הגזעים שיוכל להוביל לשלום ארוך ודו קיום וכל הדברים האלו. אבל ה"ילד" הראשון שלהם נכנס לגיל התבגרות סוער במיוחד ולקח את כל קטע ההתמרדות הזה נגד ההורים צעד רחוק מדיי. והשאר ידוע. מקווה שעזרתי.

tsou

New member
לא ממש, כי הבעיה שלי היא ש../images/Emo58.gif

בכה"א שבה היה גזע סיילוני (טהור, כפי שלמדנו הבוקר), בנו החמישה שמונה דגמים "חדשים" , שאחד מתוכם הרג אותם (את החמישה) והעביר אותם עם זיכרון מחוק לקפריקה. אלא שבמקביל נטען שהם טסו מרצונם החופשי להזהיר את האנושות וכו' ונחתו 2000 שנה בעבר. מילא בעיית הזמנים אבל - נסיעה מרצון או בלית ברירה? אי אפשר גם וגם

ק אסף

New member
../images/Emo58.gifנראה לי שהבנתי את מקור הבילבול

השמונה לא נוצרו על כדוה"א. סדר הזמנים הוא כזה: 1) מלחמה על כדוה"א 2) החמישה עוזבים (בלית ברירה כי אי אפשר לחיות שם יותר - מרצון כי הם רוצים למנוע גורל דומה במושבות) 3) החמישה מגיעים למושבות 2000 שנה אחרי מועד עזיבתם את כדוה"א (כי אין להם FTL). 4) החמישה מסיימים את המלחמה בין הטוסטרים למושבות. 5) השמונה ה"חדשים" נוצרים. 6) ג'ון/קאוויל הורג את החמישה ותוקע אותם על קפריקה 7) המיני סידרה.

למעלה