קצת עזרה

לימור 58

New member
קצת עזרה../images/Emo201.gif

אני סובלת מאנדומטריוזיס כבר שנים, כאבים חזקים בזמן מחזור שרק התגברו במהלך השנים. עברתי כבר שלושה טיפולי הפריה שלא הצליחו הביציות שהוציאו לי היו לא באיכות טובה. ומה שכן החזירו לי לא נתפס יש לי מין פחד כזה שאולי מי שיש לה אנדומיטריוזיס כמו שלי שהוא מוגדר כקשה לא תוכל להיכנס להריון. הייתי רוצה לשמוע כמה זמן צריך לחכות אם יש איזו שהיא תיקווה או איך אפשר לעזור שזה כן יצליח ( אני עושה את הטיפולים בבית חולים מאיר ). תודה

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo42.gif

איך אובחנת כסובלת מאנדו'? אחת הבעיות אצל נשים עם אנדו' היא איכות הביציות, תופעה שגם אני נתקלתי בה. מה שלי עזר היה שימוש בסטרואידים מסוג דקסמטזון או פרדיניזון אשר שולבו בפרוטוקול. אומנם מדובר בטיפול שנוי במחלקות ולא כל הרופאים ששים לשלבו בפרוטוקול בטענה כי מדובר במשהו אמפירי, אבל אצלי חל שינוי מובהק בכמות ואיכות הביציות מרגע השימוש בסטרואידים. לי יש אנדומטריוזיס בדרגה 4 והריתי בסופו של דבר. על הריונות נשות האנדו המשתתפות בפורום תוכלי לקרוא כאן. את מטופלת במאיר כאשר ראש מחלקת IVF הוא פרופ' שולמן אשר בקיא מאוד באנדו', האם נפגשת איתו?

לימור 58

New member
לרומיה../images/Emo13.gif

שלום לך סבלתי במשך שנים מכאבים חזקים בזמן מחזור אבל אף רופא לא התייחס אלי, ליפני שנה וחצי עשו לי ניתוח אפנדציט ואז גם ראו שיש לי אנדו' והיתדבקויות קשות. היתחתנתי ליפני 8 חודשים וישר הלכתי לרופא פריון והתחלתי טיפולים. וכן ניפגשתי עם פרופסור שולמן הוא עצמו עשה לי פעם החזרת עוברים. תודה לך

סלסה מ

New member
הי לימור

דר' סוריאנו שנחשב מומחה מספר 1 בתחום הסביר לי שהגדרה של דרגת אנדו' היא בעייתי אבל מתחלקת ל- 2: 1. מצב אנדו' באופן כללי- שחלות, מעי, כליות, אגן וכו'. 2. מצב אנדו' בכל הנוגע לפריון- חצוצרות, שחלות וכו'. חשוב להבין כשמציינים את דרגת האנדו', לאיזה מהם מתכוונים. יתכן שדרגת האנדו' גבוהה, אבל בכל הקשור לפריון היא נמוכה.

erez f

New member
../images/Emo4.gif

אני רוצה לישאול שאלה אם למישהו ידוע על מצב דומה לשלי? ליפני כול הפריה שאני עושה אני עושה ניתוח להוצאת ציסטה הניתוח הוא בדרך כלל שבוע שבועיים ליפני שאיבת ביציות. ולפי מה שאני קוראת עד עכשיו רוב הבנות כאן לא ממהרות להוציא ציסטות. שאלתי האים מישהי עוברת דבר דומה למצב שלי? תודה

בלגן2

New member
כמעט דומה

לפני הסיבוב הראשון של הטיפולים עברתי לפרסקופיה להסרת ציסטה של 10 ס"מ וחודש וחצי אח"כ התחלתי IVF וכשרציתי להכנס שוב להריון, נקבע לי שוב ניתוח להסרת ציסטה (אבל זה לא יצא לפועל, כי תוך כדי הבדיקות המקדימות לניתוח התברר שאני כבר בהריון ספונטני) אבל מוזר לי קצת שהניתוח אצלך הוא שבועיים לפני השאיבת ביציות... נשמע לי שהגוף עדיין יהיה כואב ורגיש מדי, לפחות אצלי זה היה ככה.

אני מניחה שאת עוברת שאיבה נרתיקית

בהרדמה מלאה (סדציה שזה הרדמה מלאה ללא טובוס) זה לא ניתוח וההרדמה לא זהה להרדמה כמו בחדר ניתוח. ההרדמה זהה להרדמה שמבוצעת בעת שאיבת ביציות. אני לפני טיפול הייתי עוברת שאיבה נרתיקית ואחרי שלילי עוברת שאיבה נרתיקית של נוזלים מהאגן ועל הדרך של כמה ציסטות שהיו.

למעלה