קצת עזרה בבקשה..

שלז 007

New member
קצת עזרה בבקשה..

אממ.. אז ככה, הרעיון ללמוד רפואה נמצא אצלי בראש כבר כמעט שנתיים, ורק בזמן האחרון הדברים מתחילים לנוע אצלי לכיוון מעשי יותר. מבחינת הפרטים הטכניים: הפסיכומטרי שלי עומד היום על 679 (אני יודעת שזה נמוך מאוד לרפואה, אבל חכו, עוד יש תקווה!) וממוצע הבגרוית הנוכחי בב"ש הוא 103.64. כרגע אני לומדת בתכנית החדשה של בן גוריון ("נתיב לאקדמיה") שנועדה להחליף את הפסיכומטרי, אבל - כשחקרתי השבוע את כל האופציות שלי דרך מחשבוני הסכם והממוצע, גיליתי שאם אשפר את הבגרויות שלי לממוצע 112 (כלומר תנ"ך והיסטוריה ברמה של 5 יח"ל ועוד קצת שיפורים במתמטיקה - אפשרי וסביר בהחלט), עם הפסיכומטרי הנוכחי - אני עוברת את הסכם של שנה שעברה. כלומר, סכם 757 (שנה שעברה דרשו סכם 754, ולפי הבנתי החל מהמיונים של השנה, יורידו גם את הרף הזה).

אז אחרי ההקדמה הארוכה להפליא, השאלות (ואגב, לא ציינתי את זה מפורשות, אבל אני מתמקדת רק בבן גוריון (ולצערי, בשנת הלימודים של 2015/16) כי בשאר הפקולטות שלי הסיכויים קלושים הרבה יותר):

1. האם מספיק לי לעבור את הסכם כדי לקבל זימון למבחן הממוחשב? או שאני גם צריכה להיות בין ה-X עם הסכם הגבוה ביותר?

2. מה כוללים המבחנים הממוחשבים? האם הם נערכו כבר או שהשנה תהיה הפעם הראשונה?

3. האם לדעתם עדיף לי לפרוש כרגע מהתכנית שמחליפה את הפסיכומטרי כדי להשקיע את הזמן הנותר בלימוד לבגרויות הקיץ? ועניין נוסף, בן גוריון דורשים מינימום פסיכ' של 680 ולי יש 679 - ככה שכנראה שבכל מקרה אצטרך לשפר את הציון הזה, ואולי יהיה לי יותר קל לשפר את הנקודה הבודדת הזו בפסיכומטרי רגיל.. מה דעתכם?
** הבהרה לגבי נתיב לאקדמיה: מבחינת התכנים, החלופה לפסיכומטרי והפסיכומטרי הרגיל דומים - לומדים עברית, אנגלית ומתמטיקה, רק שבבן גוריון הרמה גבוהה יותר ממה שדורשים בפסיכומטרי (מתמטיקה ברמה של 5 יח"ל ויותר, טקסטים מורכבים בעברית ובאנגלית וכו'). נבחנים לאורך הקורס במבחני אמצע וסוף ובסופו של דבר מקבלים ציון סופי שמומר לציון המקביל לו בסולם הפסיכומטרי.**

4. תנ"ך והיסטוריה - אני מחפשת כבר המון זמן ולא מצליחה למצוא מיקודים שמלמדים לבחינות האלו ברמה של 5 יח', שלא לדבר על מורים פרטיים שיכולים לעזור (באזור הצפון). יש למישהו רעיונות והצעות? עם מה אתם למדתם? כמה זמן בערך לקח לכם להתכונן כמו שצריך למבחן? (ספרות, למשל, שכבר שיפרתי, ישבתי שבוע מרוכז אחד ולמדתי הכל והוצאתי 92 - אפשרי גם בהיסטוריה ותנ"ך?)

5. התחלתי לברר במקביל גם על לימודים בחו"ל, והבנתי שהלימודים בצ'כיה נחשבים איכותיים יותר מהונגריה (איטליה ירדה מהפרק לחלוטין). איך מתייחסים לזה אח"כ בארץ כשמנסים להתקבל להתמחות? יש העדפה לאוניברסיטאות מסוימות? חוץ מזה, הבנתי שבהונגריה (בדברצן) כמעט ולא מגיעים להרצאות בפקולטה אלא לומדים באופן עצמאי בבית, לעומת צ'כיה (פאלאצקי), ששם מרבית היום נמצאים בפקולטה. אשמח לעוד מידע בנושא, ובהקשר ללימודים בארץ - באיזו מתכונת לומדים פה? לומדים רוב היום באוני'?

6. עדיין בקשר ללימודים בחו"ל - מישהו כאן שמע או מכיר את המכינה של ד"ר משה כהן? יודעים להמליץ עליה או על מכינות אחרות?

אני יודעת שקצת חפרתי, אבל הפורום הזה הוא הזדמנות מעולה לקבל מידע על כל מה שקשור לנושא והיה לי חשוב לפרט הכל..

תודה ענקית מראש למי מכם שיענו :)

AnnaRozen

New member
היסטוריה ותנך 5 יח"ל

אין למקצועות הנ"ל מיקודיות...
לתנך 5 יחל אין בכלל ספרים, את צריכה לאסוף את הסיכומים עצמאית מהספרייה או לשים את היד איכשהו על הסיכומים של יואל גבע, שהם המכון היחיד שמגיש לבגרות הזאת.
להיסטוריה 5 יחל אין ספר לימוד מרוכז או מיקודית, יש לך שמונה נושאים שמתוכם את בוחרת שניים, ולכל נושא יש את ספרי הלימוד שלו שמאושרים ע"י משרד החינוך.

PantherettePitz

New member
מנסה לעזור

קודם כל אני אתייחס עניינית לשאלות שלך שאני יודעת את התשובה אליהן:

בבן-גוריון, כמו בשאר האוניברסיטאות, אין ממש סכם קבוע שמעליו יש זימון ודאי למיונים. הסכם נקבע לפי מספר המועמדים בעלי הציונים הגבוהים ביותר. זו הסיבה שהסכם משתנה. סכם של 757 הוא עדיין בגדר גבולי ולא מבטיח שתקבלי זימון למיונים (זה היה הסכם המינימלי לזימון לפני שנתיים אם אני לא טועה). בנוסף, כמו שציינת, יש הגבלה על ציון הפסיכו' המינימלי שאפשר להתקבל איתו, שכרגע את לא עומדת בה (גם אם בנקודה אחת - אכן מתסכל). זה אומר שגם אם תשפרי את הבגרויות כמו שציינת ותגיעי לסכם שהוא מעל הסכם המינימלי לא תוכלי להתקבל עם הפסיכו' הנוכחי.

עכשיו ברמה כללית יותר:
קודם כל, כדאי לציין שאם את סגורה על זה שאת רוצה להתקבל לרפואה, נראה שכרגע את די שמה את הביצים שלך רק בסל אחד - בן-גוריון. הרף לזימון למיונים הוא אמנם נמוך יותר בבן-גוריון מאשר באוניברסיטאות אחרות, אבל גם היחס בין המזומנים למתקבלים הוא הנמוך ביותר - כלומר, זה מסלול מאוד לא מובטח לקבלה.
מבחינת שיפור בגרויות, זה משהו שכבר רלוונטי לכל האוניברסיטאות בארץ והוא בהחלט מומלץ. אני רק אציין שלמרות שאני לא מכירה את הציונים הספציפיים שלך, באופן כללי שיפור של 9 נקודות במועד קיץ אחד זה משהו מאוד שאפתני - יכול להיות שבנתונים הספציפיים שלך זה אפשרי, אבל בגדול זה קשה ולרוב מומלץ לחלק את השיפורים בצורה קצת יותר מאוזנת.
לעומת זאת, אני חושבת שאלא אם את בטוחה לחלוטין שאין לך שום יכולת (או נכונות, כי גם זה מן הסתם חשוב) לשפר פסיכו' במסלול רגיל, חבל שתשקיעי את כל האנרגיה במסלול שייתן לך סיכוי להתקבל רק בבן גוריון (מסלול שאגב לא שמעתי עליו עד להודעה שלך אז נחמד להכיר אותו). לדעתי שיפור מ-679 זה דבר ריאלי לחלוטין ולכן חבל לוותר על זה מראש ולא לנסות להגדיל את האפשרויות שלך.

מבחינת חו"ל אני לא יודעת לתת מידע אינפורמטיבי בכלל, אבל אני כן יכולה לומר שזה מסלול יקר וקשה וזו עוד סיבה בעיני לראות קודם איך את ממצה את האפשרויות שלך בארץ.

bsomthing

New member
ארחיב עוד קצת בנוגע להיסטוריה 5 יחידות

יש מיקודית אבל היא לא איכותית כמו שאר המיקודיות, היא של חברה שמייצרת לדעתי רק את הספר הזה שנקראית ''אתי רפאלי'', ניתן ללמוד משם ולהצליח, מומלץ גם לסכם או לצלם או להשיג את ספרי הלימוד המאושרים ע'' משרד החינוך.
סה''כ אם את טובה בהיסטוריה- היסטוריה מורחב נחשב הרבה יותר פשוט מהחובה.

שלז 007

New member
אולי בכל זאת מישהו יודע?

אני אשמח אם מישהו שיודע יתייחס גם לשאלות האחרות..
ונוסף עליהן, שאלה אחרונה (אני מקווה) - בסוף תהליך שיפור הבגרויות המייגע, איך ולמי אני פונה במשרד החינוך כדי שישקללו לי מחדש את הציונים של תנ"ך, היסטוריה וספרות? הם מוציאים תעודה חדשה שכוללת את ההרחבה? וכמה זמן בערך זה לוקח?

תודה.

bsomthing

New member
לא מוציאים תעודה חדשה

שולחים לך ספח שאתה שולח לאוניברסיטה בעת ההרשמה

שלז 007

New member
אני לא בטוחה שזה לגמרי נכון

כי אם אתה משלים ספרות, למשל, לרמה של 5 יח"ל, והציון שקיבלת בבחינה הזו הוא 90, זה לא אומר שבספרות 5 יח"ל יש לך ציון 90. זה משתקלל עם 2 יחידות החובה עליהן נבחנת בתיכון. בידיעון למועמד של בן גוריון כתוב: "מועמדים המשלימים יחידות הגברה נוספות באחד ממקצועות הבגרות, חייבים להמציא אישור סופי ממשרד החינוך בלבד על סה"כ היחידות שנבחנו והציון הסופי (לדוגמא: מועמד שהמציא ציון ב-3 יח"ל במתמטיקה והשלים 2 יח"ל נוספות, חייב להמציא אישור ממשרד החינוך על הציון הסופי ב-5 יח"ל). מדור רישום לא ישקלל ציונים שיומצאו בנפרד."

בספח ששולחים ממשרד החינוך, מצוין רק השאלון שבו נבחנת (כלומר, רק 3 היחידות שהוספת כדי להגיע לרמה של 5 יח"ל) והציון. ולא הציון המשוקלל של המקצוע כולו.

למעלה