קצת עזרה בבקשה

../images/Emo140.gifכרגיל ניקי ופירגה אף פעם לא מאכזבות

תודה רבה

pirge

New member
עוגיות "ספירלה" מדהימותתתתת

בצק לבן רב גיווני לעוגיות ספירלה כמובן לשדך כף שוקולית/קקאו לחלק מהבצק מאת:פירגה בצק עדין לכל מיני מאפים – אחרי האפיה הבצק נשאר לבן. מהמחברת המשפחתית שלי-מתכונים ישנים שאספתי במשך השנים מקרובי משפחה. הבצק במקור הוא לסהרוני מיני ממולאים. היום החלטתי להכין ממנו גם מעמולים וגם שבלולים. המעמול שווה את ליבי. המלית :ממרח חלבה קנוי , אגוזים גרוסים, ושוקולד צ'יפס לבן. המלית לא מעורבבת. על כל עוגיה שמים כפית מהממרח-מעליו מפזרים אגוזים-ומעל את השוקולד צ'יפס. הערה חשובה: הבצק נשאר לבן גם אחרי אפיה של כ-30 דקות—שלא יטעה אתכם. הוא מוכן. הבסיס חום והעוגות לבנות. ראו בתמונה. חומרים לבצק: חבילה מרגרינה / חמאה רכה = 200 גרם 4\1 כוס שמן קנולה 2\1 כוס מים מהברז 3 כפות סוכר 4 כוסות קמח – להתחיל ללוש עם 3 כוסות קמח ולהוסיף לפי הצורך שקית אבקת אפיה שקית סוכר וניל ללוש לבצק רך ועדין ולחלק ל-5 כדורים שווים. להכניס למקרר לשעה. לרדד או לקרוץ למלא ולגלגל-מה שרוצים. אופים על ניר אפיה ---מניחים את המאפים במרווחים-הם תופחים. אפיה בחום 175. כ-30 דקות מקררים ומאבקים באבקת סוכר. תהנו הכינה וצילמה: alizanaj

pirge

New member
עוגיות קשות מקמח מלא - המלצה בפורום

20:31 | 05/06/05 המתכון...........(מצויין לתה וקפה.)ו אילנית12 ו ממומלץ לרדד את הבצק דק,הוספתי מעט קינמון, מאת: pirge עוגיות טעימות מקמח מלא 4 כוסות קמח מלא - להתחיל ללוש עם 3 כוסות שקית אבקת אפיה חצי כוס שמן כוס סוכר חום------ לא הסמיך.... חצי כוס מים רותחים ללוש לבצק ולהעביר לשיש לפזר מעט קמח וללוש לבצק רך ונעים. לקרוץ עיגולים כ-50. להניח על ניר אפיה בתבנית גדולה. במרווחים כי הם תופחים. אפשר: לטבול כל עוגיה בסוכר חום לנעוץ באמצע צימוק לבן לנעוץ באמצע שקד מולבן או חצי אגוז הכנתי עם כל האפשרויות וכולן טעימות. אופים בחום 175 מעלות כ-20 דקות יוצא 2 תבניות מלאות. תהנו אם אין אני לי-מי לי.

pirge

New member
עוגיות גרעיני חמניה קשות ונפלאות

עוגיות יבשות חמניה,שקדים,צימוקים ה מ ל צ ה מקור:פירגה לשים בקערה: 200 גרם מרגרינה רכה 3 ביצים טרופות במזלג 2 שקיות סוכר וניל 4 כוסות קמח תופח 4\1 1 כוסות סוכר 2\1 כוס סילאן 100 גרם גרעיני חמניה קלופים 100 גרם שקדים חתוכים גס 100 גרם צימוקים לבנים ללוש לבצק ולחלק ל-5 חלקים שווים. אפשר ל-3 לעוגיות יותר גדולות. לרפד תבנית גדולה של התנור בניר אפיה. לשים טיפונת שמן קנולה על השיש ולגלגל לכרוכיות באורך התבנית. 3 כרוכיות בתבנית במרווחים גדולים. אופים בחום 175 מעלות. כ-20 דקות. מוציאים וחותכים לפרוסות. מחזירים לאפיה עד לצבע חום. כ-10 דקות פורסים לפי החתכים ומכניסים לחום 100 מעלות לעוד כ-10 דקות נוספות או עד לייבוש. תהנו.

pirge

New member
עוגיות שוקולד צ'יפס - מיני

עוגיות שוקולדצ'יפס לבן ומריר מאת:פירגה לשים בקערה: 2\1 2 כוסות קמח תופח 2 ביצים שלמות כדאי להוסיף כף שמנת חמוצה חבילה מרגרינה/חמאה רכה = 200 ג' תמצית שקדים/רום או אחרת 3----- 2- כוסות שוקולד צ'יפס .....מעורב לבן ומריר. כוס סוכר 50 גרם אגוזים+כף קוקוס מוסיפים במידת הצורך קמח או מים. יש אפשרות לאפות כדורים ממש קטנים (כמו ג'ולות) פיצי פיצי ---במנג'טים------ בתבנית סיליקון שקעים.העוגיות תופחות מאד. (כמו בתמונה).... או----.............. להניח בכפית גושים על ניר אפיה---- במרווחים ממש גדולים כי העוגיות מתפשטות מאד. בצורה כזו הן יוצאות קריספיות אפיה בחום 175 כ-20 דקות. תהנו

pirge

New member
השמנת מעדנת את הפריכות ותמצית מי

ורדים מתאים לי יותר וטעים לי יותר למעמולים וכאלה.......לא יודעת מה להגיד לך,אם את מאד אוהבת את הריח,אז תשימי על חלק ולא על הכל.תטעמי ותחליטי . נכון? צהריים טובים

אין כמוך

פשוט אני תקועה עם בקבוק של מי ורדים שלא נגמר.... וחוץ מלמעמולים לא מצאתי לו שימוש אז כל פעם אני מנסה בדברים חדשים אך ללא ספק זה מתאים בעיקר למעמולים יש לך עוד רעיונות?? אני פשוט לא יודעת אם מתי-שהוא זה מתקלקל....כי לא ממש רשום עליו תאריך תפוגה מה דעתך?

למעלה