קצת עזרה, אם אפשר

graceu2

New member
קצת עזרה, אם אפשר

שלום, אשמח לקבל המלצות לספרים שמתמקדים בהתמודדויותיהן של דמויות עם אירועים שונים בהסטוריה, בעיקר אירועים הקשורים למלחה"ע הראשונה והשנייה.מדובר בספרים על ההתמודדות היום יומית עם המציאות הזו, פחות על מציאת אהבה או התמודדות עם שאלת פילוסופיות - ניסיונות לחיות ברקע של אירוע הסטורי מגביל. אני יודעת שזה קצת מסורבל, אבל אקווה שתוכלו לעזור לי ולחשוב על ספרים שמתאימים לתיאורי זה. בתודה מראש, גרייס

Boojie

New member
לא מלחה"ע,

אבל חשבת על "חלף עם הרוח"? ספר נפלא שמתרחש על הרקע החי מאד של מלחמת האזרחים בארה"ב. יש בו גם שאלות אהבה. אבל גם בנייה מדהימה למדי של הרקע ההיסטורי. ואני בטוחה שעוד מעט יגיע דוסטו ויגיד "חמסין וציפורים משוגעות", אז אני אשאיר לו את הבמה.

ואם מלחמת האזרחים

אז יש את סדרת "הצפון והדרום" על כל המשכיה השונים.

ג'ון ג'ייקס וזו טרילוגיה

North & South Love & War Heaven & Hell אני קראתי, למיטב זכרוני, את השניים הראשונים. די אהבתי. אולי לא יצירת מופת, אבל נהניתי בזמנו, והמלחמה ותוצאותיה נמצאות שם בכל נים ונים של הספר.

המצור על לנינגרד\ הלן דאנמור

עוד לא קראתי את הספר אבל לפחות לפי הכריכה האחורית שלו הוא נשמע מתאים: המצור על לנינגרד הוא סיפור מרתק על החיים בלנינגרד בימי המצור האכזרי שהטילו הגרמנים על העיר במלחמת העולם השנייה, מצור שהפיל כמיליון חללים -חללי ההפצצות, הקור, הרעב והמחלות. ייחודו של סיפור זה, המעביר צמרמורת בגוו של הקורא, הוא היותו כתוב כרומאן עדין ולירי; עם זאת הרי זה תיאור ריאליסטי בתכלית. הוא מבוסס על עובדות היסטוריות אותנטיות ועל קורותיהם של נשים וגברים מכל שדרות העם הרוסי: אינטלקטואלים ופשוטי-עם, עסקנים מפלגתיים וביורוקרטים צדקניים, בריונים ונוכלי השוק השחור - שפע של טיפוסים רוסיים אופייניים. הקורא עוקב בפליאה אחר הצלחתם של כה רבים בעיר לשרוד את החורף הנורא של 1941, שנת המצור הראשונה, בעוד אחרים גוועים ברעב ובקור - וגופותיהם הנוקשות נערמות בלא שאפשר יהיה להביאן לקבורה. והוא עומד משתאה לנוכח עוצמתה של רוח האדם, שהאהבה מלבלבת בה גם בתנאים המחרידים ביותר.

siv30

New member
כפרה - איאן מקיואן

הספר לא על התמודדות במלחמת העולם אבל יש בו תיאור נהדר של מלחמת העולם השניה, קרב דנקריק אם אני לא טובה.

holden112char

New member
כמה ספרים

מלחמת העולם הראשונה: ממערב אין כל חדש - אריך מריה רמארק. השגעון הגדול - אביגדור המאירי. החייל האמיץ שוויק - ירוסלב האשק. מלחמת העולם השנייה: ואלה תולדות - אלזה מורנטה. מה לגבי יומנה של אנה פרנק?

דוסטו

New member
הנה לך איזה תמונה של מלחה"ע II

'ללא גורל' -אימרא קרטש 'אופי השטרודלים' - יגנדורף 'הסוד' - אנה אנקוויסט 'בלאם' -טישמה (אותו אני קורא כעת. חוויות בסוף) 'גזוזטרא ביער'-ז'וליין גראק ומה שאמרה בוג'י ביחס ל'חמסין וציפורים משוגעות' הוא גם נכון. אם כי בו מלחמת העולם השניה והשואה הם רקע. רקע מאוד חשוב, טראומטי ומכונן אבל לא זו התקופה שהיא נושא הספר (תקראי בכל מקרה. רק תרוויחי)

graceu2

New member
תודה רבה!

לכל אלה שהחליטו להיענות להודעתי... בהחלט הועלתם לי מאוד. נדמה לי שאני אקרא חלק גדול מהספרים שהומלצו. שבוע נעים לכולכם...

ארבעים הימים של מוסה דאג

מאת פרנץ ורפל. ספר על טבח הארמנים במלה"ע I, יכול אולי להתאים לתאור. אבל הוא מומלץ בכל מקרה...

rigoletto111

New member
מצטרף להמלצה על ורפל, ומוסיף

את "במערב אין כל חדש" של אריך רמרק - המתאר את המציאות בחזית מלחמת החפירות. מזעזע ומדהים. לא פלא שעם עליית הנאצים רמרק האנטי מיליטריסט נאלץ להמלט מגרמניה.

סימון דה-בובאר, דמם של אחרים

ספר מופלא למדי, השאיר עליי חותם רגשי גדול למדי. משלב פילוסופיות של אהבה (?) ואידיאלוגיות חיים נמרצות. צרפת של ווישי, מלחמת העולם השנייה. מנהיג מחתרת אנטי-נאצית יושב ליד מיטת אהובתו שנפצעה בפעולה מבצעית, מקונן על פציעתה ומשחזר ברטרוספקטיבה את השתלשלות העניינים. ספר אידיאליסטי (בצורה לא טרחנית) ומרגש. אחרי שקראתי את ההודעה שלך קצת יותר לעומק שמתי לב שעברתי כמעט על כל קווי היסוד שהותוו ("פחות על מציאת אהבה או התמודדות עם שאלות פילוספיות..") בכל מקרה, ספר מעולה. בהתחשב בעובדה שיש לי אובססיה קלה למלחה"ע השנייה, אני מניחה שיש עוד. אני אחשוב על כך, ברשותך.

אה, אה וגם "תוף הפח", גינתר גראס

קצת עב כרס, אבל תואם את דרישותייך. קשה לתמצת אותו, כי הוא הזוי. אבל יש בו דגש על חיים בגרמניה במלחה"ע השנייה. חשוב לציין שהאירועים הפוליטיים מהווים רקע לתהליכים שעוברים על הגיבור, אבל משפיעים מאד מאד. בכל מקרה כדאי לקרוא.

slevinger

New member
אלה תולדות

של אלזה מורנטה הוא הכי הכי מתאים מבחינת ההתמודדות היום יומית. אחד הספרים החשובים על מלהע"2 מבחינה זו. חובה לקרוא. גם אמה ויגואר מאת אריקה פישר מתאים, אם כי זה לא ספרות, אלא דיווח עיתונאי של העובדות כפי שהיו. התמודדותן היומיומית של הנשים (הדמויות הראשיות שבספר) בברלין החל מ-1939 עם אימת השואה ההולכת ומתקרבת אליהם ועם ההפצצות הבלתי פוסקות של בנות הברית על ברלין לקראת סוף המלחמה.

למעלה