קצת עדכונים

OrEl74

Well-known member
מנהל
קצת עדכונים

הפייסרס קרובים לסיכום עם נייט מקמילן לאימון הקבוצה (עוד משרה "שחמקה" לבלאט מהידיים...חה!)
מקמילן היה עוזר המאמן שלהם בעונה האחרונה כך שת'כלס זה סוג של קידום לא?

אנדרו בוגוט שנפצע במשחק האחרון מול הבלייזרס עדיין לא מתאמן ולא ברור אם הוא יהיה כשיר לפתיחת הסדרה מול אוקלהומה.

הגריזליז נפגשו עם פטריק יואינג לראיון על משרת המאמן בקבוצה.
לא פורסמו פרטים על תוכן הפגישה ועל הסיכויים של יואינג לקבל את התפקיד (יש להם איזה 45 מועמדים)

טריי סטוטס לא בטוח שהוא יחזור לאמן את הבלייזרס בעונה הבאה.

לפני המשחק השביעי בין מיאמי לטורונטו:
דאנג אומר שהוא מרגיש מצויין וישחק הלילה (היה ספק?)
קייסי אומר שוולנציונס לא קרוב לחזרה.
ג'סטיס ווינסלו שפתח בעמדת הסנטר עבור מיאמי במשחק השישי, אמור לפתוח שוב בחמישיה גם הפעם.
וויטסייד אומר שמצבו משתפר בכל יום (מה זה אומר לעזאזל? העונה שלך עלולה להסתיים עוד 3 שעות)

billc

New member
למקמילן היו כמה עונות טובות בפורטלנד, הם סבלו בים פציעות

וגם לא בחרו בדוראנט הפסיכים, כאשר היה להם בחירה ראשונה, יכל להיות עם רקורד אפילו יותר טוב

בקשר לטרי סטוטס, יש הרבה משרות פנויות, והבעלים אלן ידוע כאחד שלוקח את הזמן שלו, לדעתי הוא יכול למצא קבוצה יחסית מהר אם לא יחכה יותר מידי

Anfield

New member
אני זוכר לפני הדראפט של 2007 שרציתי את אודן

אוקלהומה, אז סיאטל, גנבה את המקום הזה בגלל הגרלה וקיוויתי שפורטלנד תוותר על אודן כי ממש רציתי גבוה דומיננטי.

OrEl74

Well-known member
מנהל
הבלייזרס הציעו לטריי סטוטס חוזה לחמש עונות

הידיעה שהוא שוקל לעזוב כנראה ערערה אותם והם מיהרו להציע לו חוזה ארוך טווח על 20 מליון דולר.
&nbsp
&nbsp

rapgamer4ever

New member
עדכון לגבי בוגט

הוא התאמן אתמול ומוגדר כ-game time decision למשחק בלילה.
מעבר לכך שבוגט משמעותי בסדרה כנגד הריבאונד של אוקלהומה והחדירות של ווסטברוק, לדעתי חשוב לווריורס לפתוח איתו. במשחקים גדולים יש להם נטייה לפתוח בדורסנות ולנסות לשבור את היריבה מהפתיחה. אז אמנם אזילי לא הרבה פחות טוב מבוגט (אם בכלל) אבל הוא שיחק הרבה פחות דקות עם החמישייה של הווריורס ויכול להיות שרמת התיאום תהיה קצת נמוכה יותר.

fatnoam

Active member
מאוד מוזר לי המהלך הזה של הפייסרס

הם פיטרו את ווגל כי הוא היה מיושן מדי, ואז ממנים את העוזר שלו? שבנה איתו את כל הסטים ההתקפיים ועבד על הרוטציות המתאימות ביחד? לא שיש לי משהו נגד מקמילן, אבל זה נשמע דבילי לפטר מאמן ראשי מוערך (גם על ידי הכוכב של הקבוצה יש לומר), ולא למנות מישהו מבחוץ שיביא רוח חדשה.
&nbsp
אה ואם פורטלנד לא היו מציעים את החוזה לסטוטס היה צריך לסגור את הארגון הזה על טמטום.

rapgamer4ever

New member
ווגל פוטר כי הוא לא בא בטוב לבירד

מקמילן מאמן פחות טוב מווגל.

Cade Foster

New member
גם אם הוא מאמן פחות טוב

הוא עדיין עשוי להביא משהו שווגל לא הביא. גם ווגל היה פעם עוזר מאמן בפייסרס.

BeniTaz

New member
ממש לא נכון

היחסים ביניהם היו בסדר גמור. אינדיאנה היתה זקוקה לשינוי, היה נראה לי לאורך כל העונה שווגל לא מצליח למצות את הפוטנציאל שיש בקבוצה. כנראה שלא טעיתי.
&nbsp
אתם שוכחים שמקמילן היה מאמן ראשי ב-NBA במשך 12 שנה. הרבה הרבה לפני ווגל. זה לא שהוא בן טיפוחיו או משהו. וזה גם לא אומר שהוא העתק מדויק שלו ויפעל כמו ווגל. מאמן ראשי אחר משנה הכל. העובדה שבירד נתן לו את הקרדיט דוקא מראה שהוא חיפש משהו מבפנים והוא כן מעריך את הנפשות הפועלות. החלטה טובה של בירד.

rapgamer4ever

New member
הביטחון שלך לא מגובה בשום דבר

אני לא אומר שהיחסים היו מזעזעים אבל הם גם לא היו טובים. בירד רמז לתקשורת שווגל לא ימשיך בקבוצה, אחרי כמה ימים הוא אכן הודיע לו שיעזוב בשיחת טלפון. ווגל ביקש מבירד לשקול את זה שוב ושהם יפגשו לדבר על כך פנים אל פנים, בירד סירב וטרח לספר את כל זה בתקשורת.
על הדרך הוא הסביר את הפיטורים של ווגל עם טיעונים משונים ש"אחרי 3 שנים צריך להחליף מאמן כי לשחקנים נמאס לשמוע את אותו קול". במציאות כמעט כל השחקנים בסגל של אינדיאנה עם ותק של שנה-שנתיים בקבוצה. מבין הותיקים יותר (היל, ג'ורג', מהינמי) אני לא קיבלתי את הרושם שהם לא ממלאים את ההוראות של ווגל או לא משחקים חזק בשבילו.
הטיעון שנמאס לשחקנים מאותו מאמן נחלש אפילו יותר בהתחשב בכך שהוא נתן את הג'וב למקמילן, שהיה עוזר מאמן ב-3 שנים האחרונות. לא בדיוק קול חדש ומלהיב שלא מכירים.
&nbsp
לא ברור לי על סמך מה אתה מסיק שצדקת לאורך העונה... כאילו שהפיטורים של ווגל מבטיחים שמקמילן ישיג תוצאות טובות יותר. הוא מאמן ותיק אבל בינוני.

BeniTaz

New member
הביטחון שלך עם אמירה כמו "לא בא טוב לבירד"

לא מגובה בשום דבר, שלא נאמר דיי מצוצה מהאצבע. הניסיון להפוך כל דבר לפיזיקה גרעינית כבר דיי מעייף. ווגל אימן את אינדיאנה 5 וחצי שנים, ברוב הזמן בירד היה נשיא והם היו ביחסים מצוינים. אולי הדרך שבירד עשה את זה לא טובה אבל זה לא אומר שלאורך הדרך היחסים לא היו טובים, כי אם כך, ווגל לא היה נשאר.
&nbsp
בענפי ספורט נהוג לעשות שינוי של החלפת מאמן ואפשר להיפרד לא רק בגלל יחסים אישיים נטו. בירד לא המציא את הגלגל. תרצה להסכים או לא, אינדיאנה לדעתי שווה יותר ממקום שביעי במזרח. העונה הזאת לא היתה טובה.. הרבה הפסדים מיותרים בקלאץ', משבר מנהיגות של פול ג'ורג', ספסל שוב מאכזב, מונטה לא נכנס לעניינים וכו.. פשוט הדברים לא התחברו.
&nbsp
עוזר מאמן ומאמן ראשי זה הבדל של שמיים וארץ כך שאני לא מבין למה אתה שוב מתעקש שהבחירה במקמילן מפתיעה אותך לאור טענותיו של בירד מכיוון שהוא היה עוזר.

rapgamer4ever

New member
היא מגובה בכל הדברים שאמרתי

אולי זה נראה לך פיזיקה גרעינית... אני קורא לזה יחסי אנוש נורמליים.
לפטר בנאדם בטלפון אחרי שעבד תחתיך 9 שנים נשמע לי לא הגיוני.
לספר בתקשורת שהוא ביקש להישאר ואמרת לו לא- זה פשוט מגעיל.
לראייתי הדברים האלה מצביעים על זלזול ואפילו קצת השפלה, תגיד שזה מצוץ מהאצבע אבל לא נראה לי שככה תתייחס לאנשים שחשובים לך.
&nbsp
אתה מעלה טיעונים לגיטמיים לפיטורין של ווגל, העניין שבירד הסביר אותם בצורה אחרת ולא משכנעת בעליל. עלק "אי אפשר לשמוע את אותו קול יותר מ-3 שנים" ואז מכניס לתפקיד את עוזר המאמן מזה 3 שנים. וזה עוד מבלי להתייחס לעובדה שכמעט כל הסגל באינדיאנה עם ותק של שנה-שנתיים תחת ווגל.
&nbsp
אני לא אמרתי שהיחסים לאורך הדרך היו לא טובים. בירד לא פיטר את ווגל לאורך הדרך, הוא פיטר את ווגל עכשיו ואין שום סתירה עם המחשבה שהיחסים היו טובים במשך שנים עד שהם הפסיקו להיות טובים. אולי באמת נמאס לבירד לשמוע את הקול של ווגל במשך שנים, אבל הוא מדבר על עצמו ולא על השחקנים.
&nbsp
אני יכול לסייג שכמובן הרקע לפיטורים לא 100% בין-אישי, אם ווגל היה עושה עבודה פנומנלית מדי שנה כנראה שהוא היה נשאר. אני חושב שהוא מאמן טוב ושאינדיאנה השיגה תוצאות יפות לאורך השנים. כמובן שיש גם לאן להשתפר. החלטה תמיד מתבצעת על סמך מספר שיקולים, אני חושב שבמקרה הזה השיקול הבין-אישי היה משמעותי מאוד.

BeniTaz

New member
אין טעם שאחזור על דבריי. כל אחד חושב אחרת אז מיצינו.

בכל מקרה אין גיבוי לטענה שלך "ווגל פוטר כי הוא לא בא בטוב לבירד". זה לא גיבוי סורי.

rapgamer4ever

New member
מצחיק אותי שאתה מסביר את כל הסיבות בגינן ווגל פוטר

בזמן שבירד לא הזכיר בכלל אף אחת מהן. מצד שני אתה פוסל את הסיבה שאני מעלה, שנרמזת בכל דרך אפשרית חוץ מאשר לומר מפורשות "ווגל לא בא לי בטוב".
לא זכורים לי פיטורים יותר מזלזלים מאלה כשיוצא הדופן היחידי הוא ת'יבודו בשיקאגו. אבל אולי גם שם זו המצאה של התקשורת בעיניך, אני לא יודע.

billc

New member
אפשר לחשוב על עוד כיוון למה בירד התנהג כמו שהוא התנהג

לפעמים שצריך לפטר מישהו אתה צריך להביא את עצמך למצב נפשי מסוים
להיות אגרסיבי ומהיר - לחתוך...
בירד אמר שהוא לא רוצה שמקהיל יאמן את אינדי כי לא רוצה ״לעשות לו את זה״
לעבוד תחתיו, לדעתי הוא לא ראה אופציה במקהיל, כי הוא לא רצה להתמודד עם הרגע שאולי הוא יצטרך לפטר אותו כי הוא חבר שלו.

אפשר לראות בזה חולשה של בירד כמנהל הוא לא מסוגל לנהל שיחה פנים מול פנים עם מאמן תחתיו ולהודיע לו שהם מעדיפים ללכת בכיוון אחר.

אני אישית נתקלתי בשתי האופציות האלה, פעם אחת קראו למשרד, ניהלו איתי שיחה והודיעו לי שהם נאלצים לתת לי ללכת, ופעם אחת הודיעו לי 24 שעות לפני עלידי צד שלישי אנשים שבחיים לא דיברתי איתם שהם לא ממשיכים איתי.

אני מניח שבירד לא רק שלא אוהב את הרגעים האלה, הוא שונא את זה ..ולכן ההתנהגות שלו.

rapgamer4ever

New member
כן, זו גם אופציה שמסבירה את הפיטורים בטלפון

אבל ההתנהלות של בירד מול התקשורת לפני ואחרי הייתה מזלזלת כלפי ווגל. למה אתה רומז בתקשורת שתפטר אותו לפני שאתה מפטר אותו? למה אתה משפיל את ווגל בפומבי אחרי שאתה מפטר אותו?
יחד עם הטיעון המשונה של בירד שצריך להחליף מאמן כל 3 שנים אפילו אם הוא עושה עבודה טובה, אני חושב שיש שם משהו מסריח. זה לא מקרה פשוט של בוס שמתקשה לפטר עובדים.

billc

New member
הוא פיטר או גרם לו להתפטר לריק קרליל

בוויקי אין תשובה חד משמעית. הכל יכול להיות אבל אנחנו לא יכולים בדיוק
מה שכן ההתבטאות של בירד ששחקנים לא יכולים להקשיב לקול מסויים לאורך זמן חוזרת כל הזמן, וכך גם הפיטורים שלו של מאמנים אחרים וכך גם ההתפטרות שלו עצמו מתפקיד המאמן.

BeniTaz

New member
יופי אז תצחק

הסיבה היא רענון, שאינדיאנה צריכה שינוי. אני כתבתי את זה לפני שידעתי שבירד בכלל מתכוון לא לחדש את החוזה של ווגל, וזה גם מה שבירד ציין (כמו שב-billc הזכיר) וזה מה שקרה בסוף. לא ציפית שהוא ירחיב בעניין בפומבי נכון? זה סתם היה יוצר נזק לקבוצה ולשחקנים בפרט. היתה אכזבה מהעונה הסדירה במועדון. שורה תחתונה, מה כל כך קשה לך להבין? שוב, מי שמכיר את אינדיאנה ועוקב אחריה באופן אובססיבי כמוני לא הופתע מהשינוי.
&nbsp
כשקבוצה רוצה ליצור אפקט משמעותי זה בדרך כלל על ידי שינוי של מאמן. הרי בירד בנה סגל שהוא מאמין בו, והוא עצמו לא מתכוון להתפטר ולקחת אחריות. לגביי הסגל, מכיוון שהוא לא יכול להחליף את הבסיס שלו בגדול (פול ג'ורג', טרנר, היל, אליס..) ויש לציין שזה בסיס לא רע, אני חושב שווגל היה הפתרון הנוח מבחינתו. זה לא מבטיח שמקמילן יצליח, אבל זה יכול לעשות את אפקט השינוי שהקבוצה צריכה לכיוון החיובי. אפילו בדומה לאפקט שקליבלנד ניסו לעשות עם פיטורי בלאט. זה לא משהו חדש בתחום.
&nbsp
לגביי הדרך שבירד נפרד מווגל. אני רוצה להגיד לך שיש אנשים שלא יודעים לפטר או להיפרד מעובדים שלהם. מכל מיני סיבות, חלק סיבות פסיכולוגיות שנובעות מקושי רגשי, חלק עניין של אופי.. דוקא בגלל שעזיבה היא חלק מביך נוטים לתפוס את זה בתור רשעות של המעביד (אם להיפרד בטלפון עסקינן) שלא יודע לעשות את זה נכון. אני רוצה להגיד לך שלי יצא לפטר עובדים בחיים והיום אני מבין שעם חלקם התנהגתי ממש לא בסדר וזה משהו שצריך אפילו ללמוד.
&nbsp
אתה לא צריך לצחקק או להיפגע, יש אלפי תאוריות שאפשר להלביש על הסיטואציה הזאת אבל אתה לקחת תאוריה אחת.. הלבשת עוד קצת דמגוגיה וקראת לזה "גיבוי עם עובדות". תעשה לי טובה.

rapgamer4ever

New member
החלטת מה הסיבה לפיטורין עוד לפני שהם התרחשו

לכן אתה מתעלם מהדרך בה זה קרה, ומהטיעון שבירד העלה לפיטורין, פשוט כי מבחינתך הכל ידוע מראש ואין עוד טעם להתעכב על זה.
אני לא באתי עם דעה קבועה מראש שבירד לא מסתדר על ווגל. השתלשלות האירועים היא שהובילה אותי לשם, אתה פוסל את ההשתלשלות הזאת כלאחר יד.
הגבתי ל-billc לגבי הפיטורין בטלפון. זה מתקבל על הדעת אבל לא מסביר את כל שאר הפעולות של בירד אל מול התקשורת שזלזלו בווגל.
&nbsp
אין אלפי תיאוריות שאפשר להלביש על הסיטואציה הזאת. יש תיאוריה אחת שאתה לא מקבל, זה בסדר גמור אבל תכיר בכך שלא המצאתי אותה, היא הופיעה בעקבות ההתבטאויות של בירד שאתה בוחר להתעלם מהן.

למעלה