קצת עדכונים...

• פותח הנושא ajl
  • פורסם בתאריך

ajl

New member
קצת עדכונים...

אז החלטנו להתמקד באיזור מנצ'סטר והסביבה ואנחנו מחפשים במרץ אחר בית באזורים הבאים Whitefiled, Prestwich, Cheadle ובקרבתה.
אם יש לכם המלצות על איזורים נוספים שיש בהם אוכלוסיה ישראלית/יהודית אשמח לשמוע.
יצרנו קשר עם בתי ספר ואנחנו בתכתובות במייל וטלפונים ובהמשך נטפל גם בכל הקשור לויזות.

מה שעדיין נשאר לנו פתוח הוא:
1. ביטוח בריאות - האם צריך לעשות לפחות לחודשים הראשונים ואיך מתנהלים עם קופות חולים במידת הצורך?
2. פתיחת חשבון - הבנתי שצריך כתובת ואז אפשר לפתוח כל סוג חשבון. איזה חשבון כדאי לפתוח ומה קורה אם אין עדיין כתובת. מה עושים?
3. רכישת רכב וביטוח - איפה רוכשים והאם יש צורך לעשות מבחן כלשהוא? אחרי הכל נהיגה בצד השני של הכביש עם הגה בצד ימין!
4. הובלה - אנחנו רוצים לעבור לייט, בלי ריהוט וכד' ולקחת רק את מה שנחוץ כגון בגדים, מחשבים, כלי ומכשירי חשמל למטבח וכו'. אני לא מאמין שמכולה תתאים לעניין וזה גם לא נראה לי כלכלי. מהי הדרך המהירה ביותר (והזולה יחסית) להעביר תכולת בית חלקית?

תודה :)

republik

New member
לגבי 1-3

1. כעיקרון, ברגע שאתם מגיעים ויש לכם כתובת, אתם יכולים להירשם במרפאת ה-NHS הקרובה אליכם. NHS הוא שירות הבריאות הציבורי בבריטניה, והוא בחינם. עכשיו, יש מקומות שבהם ה-NHS הוא מספיק בשביל טיפול בסיסי, אבל יש גם מקומות שבהם תור ל-GP (רופא כללי) יכול לקחת שבוע.
יש גם מרפאות פרטיות שכמובן השירות בהן מהיר יותר ויעיל יותר. לדעתי כדאי לברר על איכות המרפאות של ה-NHS באזור שתגורו בו, וגם להתנסות קצת בעצמכם- אנחנו לא הצלחנו למצוא חברה שתיתן לנו ביטוח בריאות פרטי לפני שסגרנו שלושה חודשים בבריטניה.
2. אין דרך מסביב לעניין הזה למרבה הצער. בעבר היו כל מיני "חשבונות פספורט" למיניהם, אבל הרגולציה הבריטית סגרה על זה, וחייבים הוכחת זהות והוכחת כתובת כדי לפתוח חשבון.
3. אתם יכולים לנהוג עם הרשיון הישראלי רק למשך שנה מיום הגעתכם לבריטניה. אח"כ (כמובן שאפשר גם לפני) אתם חייבים לעשות תאוריה וטסט מעשי בבריטניה. לגבי הביטוח, הבנתי שזה יכול להיות בעיה, אבל אם מדברים עם החברות ישירות ומסבירים להן את המצב, הן מתגמשות (אל תתרגלו, זה לא קורה הרבה בבריטניה...)
לגבי "4", לצערי אני לא יכול לעזור, אנחנו עברנו עם מזוודה ואת כל השאר או שחילקנו בין המשפחה או שהשארנו בארגזים במרתף של הוריה של אשתי...

לדעתי אגב עשיתם בחירה מוצלחת עם האזור, ממה ששמעתי על הקהילה במנצ'סטר היא די מדהימה.
בהצלחה!!

ajl

New member
מעולה, תודה!!

מרפאות - ננסה לדלות קצת מידע מאנשים שחיים באיזורים שנתמקד בהם.
בנק - אנחנו מתכננים להגיע לביקור מקדים כחודש - חודש וחצי לפני המעבר בפועל וכבר שם אנחנו מתכננים לסגור על מקום מגורים בכדי שנוכל לפתוח חשבון בנק. חשבתי שיש עדיין אפשרות לחשבון פספורט וכד', טוב לדעת.
ביטוח רכב - מה הבנת ולמה בעייתי? אם יש לי רכב ואני אזרח האיחוד ותושב המדינה למה שלא יאפשרו לי לעשות ביטוח לרכב שברשותי? אגב, האם יש המלצות היכן לרכוש רכב יד שניה בהתחלה? או על מה לשים דגש?

ושוב, תודה גדולה!

republik

New member
השאלה מה ההגדרה של תושב

משום מה (אני לא ממש יודע את הסיבה) ת פשוט לא יבטחו את מי שהם לא רואות בתור "תושב", וזו בד"כ תקופה של כמה חודשים.
על אשתי ועליי, בגלל הסעיף שתחתיו היגרנו, חלה חובה להוציא ביטוח בריאות פרטי. למרות שהייתה עלינו החובה הזו, לא הצלחנו למצוא חברה שתבטח אותנו לפני שחלפו 3 חודשים מאז המעבר. בירוקרטיה בריטית...

ajl

New member
שוחחתי עם משפחה שעברה לפני כחצי שנה בעניין...

והם אמרו בפירוש שאין צורך לעשות ביטוח בריאות פרטי מאחר ואנו מכוסים אוטומית כאזרחים ארופאים, מה שכן נאמר שנצטרך לעשות הוא להרשם למרפאה קרובה בכדי להיות זכאים לשירות במידת הצורך. קודם נקווה שלא מצטרך ושנית, כשנעשה ויזה לאישה נשאל בקונסוליה הבריטית מהי הפרוצדורה. יכול להיות שהמצב מעט שונה כשיש ילדים ויש רישום לבית ספר וכד' ואם אכן אין מה לעשות, מקסימום נעשה ביטוח נסיעות ל 3 חודשים ראשונים מהארץ.
&nbsp

republik

New member
השאלה אם תצטרכו לעשות את זה תלויה בדבר אחד

וזו הסיבה שמכוחה אתם מממשים זכויות אמנה לעבור לבריטניה.
מה הכוונה? כשתמלאו את הטופס עבור כרטיס תושב (כלומר, החלק שאחרי המעבר) תראו שיש כמה "עילות" למעבר לאירופה של אזרח אירופי ובן/בת זוגו. אתם צריכים לבחור באחת מה"עילות" האלה, בהתאם למצבכם, והעילה שתבחרו תשפיע על המסמכים שאתם צריכים לספק.
המצב הפשוט ביותר הוא מצב בו האזרח האירופי עובד/ בעל עסק ובמצב כזה באמת אין צורך בביטוח בריאות פרטי.
אבל, אם האזרח האירופי אינו עובד (כלומר, אחת מהקטגוריות- סטודנט, מובטל, "self sufficient"), אפילו אם הוא נסמך על העבודה/עסק של בן/בת הזוג - שניהם (וכל מי שמגיש את הבקשה איתם) צריכים לעשות ביטוח בריאות פרטי.
אני לא זוכר את המצב שלכם, אבל המצב שלנו היה כזה - אני האזרח הלא-אירופי ואני זה שעובד, ונאלצנו שנינו לעשות ביטוח בריאות פרטי.

ajl

New member
במצב שלנו

אני האזרח ואני זה שעובד (בחברה מחוץ לאנגליה אבל אני מניח שאצטרך להסדיר את עניין המיסים כבר שם)

למעלה