קצת עברית, מה יש?!

ומה עם גוף שלישי?
גוף שלישי מגדרי לגמרי. תראי בסרטי טבע של הנשיונל-ג'יאוגרפיק הקריין תמיד מתייחס לחיה, אם זהותה המינית לא ברורה כ- היא. אבל IT מאפשר התיחסות נטולת מין. כלומר העברית צריכה ללמד עצמה צורת פועל ללא צורן מזהה מגדר, וזה סיפור קשה מאוד.

גוף שלישי מגדרי לגמרי. תראי בסרטי טבע של הנשיונל-ג'יאוגרפיק הקריין תמיד מתייחס לחיה, אם זהותה המינית לא ברורה כ- היא. אבל IT מאפשר התיחסות נטולת מין. כלומר העברית צריכה ללמד עצמה צורת פועל ללא צורן מזהה מגדר, וזה סיפור קשה מאוד.
קשה מאוד כי אלה לא רק שמות גוף, אלא גם כל שמות התואר והפעלים, והבעיה נשארת גם בריבוי.
האפשרות המעשית היחידה היא להסכים שבהיעדר סתמי, נשתמש לפעמים בזכר ולפעמים בנקבה ומההקשר מובן שזה לאו דווקא זכר או נקבה.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
אני חייב לומר שאני באופן כללי ממש לא אוהב את השפה העברית.
יש סיכוי שיום אחד אני אעמוד למשפט על רצח אחרי שבן אדם נודניק אחד יותר מידי יתקן אותי שזה ארבעה סנדוויצ'ים ולא ארבע.
למה לכל הרוחות למילות עצם יש מין, מי קבע אותו ולמה זה עוזר בחיים?

משהו נוסף:
אני זוכר שכבר כשהייתי בחטיבת ביניים המורה שלי ללשון הסבירה שיצאה תקנה (או משהו) של האקדמיה לעברית שלפיה כשיש קבוצה שבה הרוב הברור הוא נשים אז מותר (או אולי רצוי) להשתמש בלשון נקבה לגביהן. ככה למשל דובר על המורות בבית הספר למרות שהיו בו גם כמה מורים בנים.
בעבודה כיום אני הבן היחיד בתוך צוות של 6. לפעמים מישהו פונה אלינו ברבים בלשון נקבה ואז מסתכל עלי ומתקן ללשון זכר ("אנחנו מאוד מרוצים מהתפקוד שלכן... כלומר שלכם") ואני תמיד מבהיר שזה בסדר גמור לפנות אלינו בלשון נקבה בגלל שזה קבוצה עם רוב נשי.

יש סיכוי שיום אחד אני אעמוד למשפט על רצח אחרי שבן אדם נודניק אחד יותר מידי יתקן אותי שזה ארבעה סנדוויצ'ים ולא ארבע.

משהו נוסף:
אני זוכר שכבר כשהייתי בחטיבת ביניים המורה שלי ללשון הסבירה שיצאה תקנה (או משהו) של האקדמיה לעברית שלפיה כשיש קבוצה שבה הרוב הברור הוא נשים אז מותר (או אולי רצוי) להשתמש בלשון נקבה לגביהן. ככה למשל דובר על המורות בבית הספר למרות שהיו בו גם כמה מורים בנים.
בעבודה כיום אני הבן היחיד בתוך צוות של 6. לפעמים מישהו פונה אלינו ברבים בלשון נקבה ואז מסתכל עלי ומתקן ללשון זכר ("אנחנו מאוד מרוצים מהתפקוד שלכן... כלומר שלכם") ואני תמיד מבהיר שזה בסדר גמור לפנות אלינו בלשון נקבה בגלל שזה קבוצה עם רוב נשי.
חחחחחחחח, גם אני כמוך, כבר שנים בהתאספויות בהן אנחנו בקושי שני גברים. אני, בהיותי מתוכשט לגמרי, מבלבל את הדוברים, רגע הוא הומו? אכפת לו? חחח אני מגיב באי שביעות רצון כשמדברים בזכר כשאני זכר יחיד. המרתק הוא, שנשים רבות נלחמות בזה.

אני מתעבת את השפה העברית. ההחייאה שלה הייתה טעות איומה ובכייה לדורות בשביל סנטימנטים מטופשים.
תחשבו כמה מתקדמת ומשגשגת הייתה התרבות הישראלית אם היה מטופח כאן ניב מקומי של אנגלית.

Aranel Nenharma

Well-known member

משהו נוסף:
אני גם תמיד משתמש בטיעון הזה שיצא תקנה לפנות עם רוב נשים אבל אז יש שמועות שזה תקנה שבוטלה.
בכל מקרה אני חושבת שצריך להשתמש בצורה הזו ומעצבן אותי כשיש קבוצה של בנות ובן אחד אז הבן מתעצבן (קרה לי כמה פעמים בעבודה הקודמת)
כשזה בת יחידה וכמה בנים לא טורחים לתקן אותו וכמו שניק אמר להסתכל ברחמים על הבת , זה כאילו ברור מאילו שצורת זכר היא השולטת.
בכללי יש המון בעיות עם השפה העברית, באנגלית למשל אין מין על שמות עצם. גם ממש קל לדבר שם בגוף ראשון, שני ושלישי כי זה גנרי. המקום היחיד שיש הפנייה למגדר זה בפנייה שלישית יחיד ( he/ she) וגם שם שאר המשפט נשאר גנרי רק ההפניה היא מגדרת.

מילי08

Well-known member
אני גם תמיד משתמש בטיעון הזה שיצא תקנה לפנות עם רוב נשים אבל אז יש שמועות שזה תקנה שבוטלה.
מרב מיכאלי מציינת בסרטון שהאקדמיה הוציאה הבהרה שהם לא אישרו את השימוש ברבות כשיש רוב נשי. כי חס וחלילה שהאקדמיה תתקדם. קידמה זה רע

Aranel Nenharma

Well-known member
מרב מיכאלי מציינת בסרטון שהאקדמיה הוציאה הבהרה שהם לא אישרו את השימוש ברבות כשיש רוב נשי. כי חס וחלילה שהאקדמיה תתקדם. קידמה זה רע
ולמי אנחנו מקשיבים לאקדמיה לעברית.
קודם שיתקדמו ויביאו לארגון שמנהל עברית שם שלא מבוסס על מילה לעוזית

Lhuna3

Well-known member
אני דווקא אוהבת את השפה העברית (חוץ מהשוביניזם שלה כלומר).

Aranel Nenharma

Well-known member
למרות שירדתי עליהם קודם.
אתם עוקבים בפייסבוק אחרי העמוד של האקדמיה ללשון עברית?
מי שמנהל את העמוד הוא גאון בתחום. עמוד של נושא משעמם והם עשו אותו בין העמודים הכי אהובים שיש

dilia snake

Well-known member
אני גם אוהבת את השפה.

בקשר לפניה גם אם זה בסגנון של הם.ן או הסגנון של מירב מיכאלי, ברמה הכי פשטנית כול פעם שיש התייחסות לשני המינים התחושה האישית שלי זה "סופרים אותי". אני לא יודעת איך להרחיב מעבר לזה ולהסביר, אבל ברגע שיש פנייה גם בנקבה התחושה היא שאני נראית, שאני חלק, שאני חשובה מספיק שהתייחסו אליי. וזה אולי מטומטם, אבל זה כאילו גם תשובת להדרת נשים, ברגע שמתייחסים גם לנשים בצורה שווה כשאנחנו מדברים(לא משנה באיזו שיטה) זה אומר שמכירים בזכות שלנו להתקיים במרחב.

אז זה השני שקל שלי |מובך| .

didalf

Well-known member
אין לי רגשות לשפה העברית, אני פשוט רגילה. אנגלית וספרדית יותר יפות אבל עברית עדיין הכי נוח לי.

טוני החתול

Well-known member
מנהל
בעברית יש מילים בשפע
להגיד את הכל, כמעט -
יש בה תקע ויש בה שקע
אך אין מילה בעברית לטאקט.

אני חושב ואני כותב בעברית בלי קושי
ואוהב לאהוב אותך בעברית בלעדית.
זאת שפה נהדרת, לא תהיה לי אחרת
אך בלילה, בלילה אני חולם עוד בספרדית.

מה שמאוד בעייתי כי אני לא יודע ספרדית