לא. מי שטועה ומטעה זה אתה.
את הציטוט הזה הבאתי כאחת מכמה דוגמאות לכך שהדברים לא שחור ולבן. בתחרויות שונות ובהתאחדויות שונות יש משמעויות שונות לדגלים. את מה מאמצים? את מה שנראה הכי מתאים, אני מניח. אבל בכל מקרה אין כאן איזה נורמה בינלאומית אחת. רוצה עוד ציטוטים? בבקשה. ב-FIM, לידיעתך, סופרמוטו לא משוייך למירוצי מוטוGP אלא ל-MX. תבדוק. יודע מה כתוב שם על דגל כחול? ב-ד-י-ו-ק מה שכתוב בתקנון העמותה (ב-מ-ק-רה, התקנונים של ה-FIM וגם של ה-AMA שימשו כבסיס להכנת התקנון הישראלי). זה מה שמופיע, הן בסט התקנות הכללי והן בתוספת הספציפית לסופרמוטו: Blue flag, waved: Warning, you are about to be lapped. זה הכל. מילה במילה. ותתפלא, קראתי היטב את התקנון הישראלי. אני יודע בדיוק מה כתוב שם לגבי דגל צהוב. נראה לך לא הגיוני? לי דווקא כן. אבל זה לא מה שאנחנו המצאנו. זה מופיע כך, בדיוק, בתקנון ה-FIM. וגם, אגב, בתקנון ה-AMA (אצל האמריקאים, אגב, זה נכון גם במירוצי כביש). הנה הציטוט מה-FIM: Yellow flag, held stationary: Danger, ride cautiously. Yellow flag, waved: Immediate danger, prepare to stop, no overtaking. וב-AMA (מופיע בניסוח זהה למירוצי כביש, מוטוקרוס ו-SM): Stationary Yellow Flag: Indicates a potentially hazardous situation on or near the track. Passing is allowed. Exercise caution. Waving Yellow Flag/Yellow Light: Indicates serious hazards on or near the track. Proceed with caution. ואגב, ב-AMA, בתקנון מירוצי הכביש ו-SM לא מופיע כלל דגל כחול! וב-MX, הניסוח לגביו הוא כדלקמן: Light Blue Flag with Diagonal Yellow Stripe: Indicates you are about to be overtaken by faster riders. Hold your line and do not impede their progress. בקיצור, נראה לי שאולי קצת הזדרזת עם הביקורת החריפה שלך. טל