קצת סירטונים

• פותח הנושא tomz0
  • פורסם בתאריך

TShavit

New member
מאיפה? מהאתר של ה-FIM.

אתה אולי לא רוצה להתווכח, אבל ממשיך בכל זאת... וממשיך לטעות. הציטוט שהבאת אינו רלבנטי. מה שאתה ואני חושבים בכלל לא משנה: ה-FIM עצמו מכליל את ה-SM כענף משנה של MX. לך לאתר שלהם. תחת סעיף Rules and Codes תמצא חלוקה ל-Road Racing, מוטוקרוס, טריאל ועוד. סופרמוטו מופיע כסעיף-משנה של מוטוקרוס. יש סט כללים גדול (קובץ pdf של קרוב ל-3 מגה, מעל 120 עמודים), הראשון ברשימה, ועוד קבצים משלימים של Supplementary Rules לענפים השונים. פתח את הקבצים הרלבנטיים ותבין מהיכן הציטוטים. וזה עוד לפני שנכנסים לכך שאף אחד לא מחייב אותך להצמד ל-FIM. או ל-AMA. מצידי שהעמותה תחליט שדגל כחול מחייב עצירה מיידית, ואי-ציות לו יגרור הרחקה לצמיתות. אבל כרגע יש תקנון, והתקנון הזה תואם, בדיוק, לתחרויות ברמה העולמית הגבוהה ביותר בכל הקשור לדגלים. ובינתיים, למרות שאתה לא רוצה, אתה מתווכח עם העובדה הזו. לדעתי אתה גם מפספס את המשמעות של דגל כחול, ברמה העקרונית. הדגל הזה מיועד לשני דברים: האחד - למנוע מצב בו מתחרה אינו מודע לכך שמאחוריו מגיעים מתחרים מהירים בהרבה, מה שעלול ליצור מצבים מסוכנים; השני - למנוע מצב בו המתחרה הנעקף "נלחם" במי שעוקף אותו, למרות שבפועל אין ביניהם יריבות. אישית, אני חושב שלדגל כחול יש משמעות שונה לגבי סמן אחורי שרוכב לבדו מאשר לגבי רוכבים שמנהלים מאבק על מיקום בינם לבין עצמם (ולפחות באירועים שבהם אני שופט, אני מבהיר את ההבדל הזה). גם פינוי הנתיב לעוקפים צריך להתבצע בהגיון ובצורה בטוחה, ובודאי לא בצורה שתפגע במיקום של הרוכב הנעקף - במיוחד כאשר, כמו במקרה המדובר, היה מאבק צמוד בין שני רוכבים שהתמודדו על מקומות גבוהים יחסית 7-8, אם אני לא טועה. לפי מה שראיתי בוידאו, המקום היחיד בו ניתן היה לפנות בצורה בטוחה ל-4 רוכבים בזה אחר זה היה בימנית החיצונית ובישורת שאחריה. כל מצב אחר היה מחייב את הנעקף פחות או יותר להעצר לפני הפניה כדי שכל הארבעה יוכלו לעבור, וזה כבר ממש לא סביר. לטעמי, במקרה הספציפי הזה כרובי היה צריך לחכות עוד טיפה ואז לפנות למסלול החיצוני בימנית הארוכה. ניתן היה אולי לפנות עוד קודם, בישורת לפני הכניסה לאינפילד, אם כי אז המרחק של העוקפים היה גבולי ופינוי היה כרוך באובדן זמן רב - וכל סיכוי להדביק את מרלי שהיה לפניו. כפי שכבר אמרתי, העסק לא שחור ולבן. זה שיש מקום רב לשיפור בתפקוד מרשלים - אין ספק. ברור גם שלא כל הרוכבים יודעים בדיוק מה עליהם לעשות בדגל כחול. אני בהחלט מסכים שרצוי לפרט יותר בתקנון העמותה את הנושא הזה. טל

LY 192

New member
ועל זה נאמר: הוא לא סתם שביט , אלא

כוכב אין עליך

LY 192

New member
אגב, ראיתי את הסרטון הגורלי 60 פעם

והיה כדאי להתיחס לעובדות לשם שינוי. בחיל האויר קימת שנים מערכת תיחקור קרבות אויר וגם שם, לנוכח הסרטים (ןעוד אמצעים) נגמרות המילים. אז מה אני ראיתי: 1. במשך ההקפה הראשונה המצולמת, מצד אחד אין דגלים כחולים, מצד שני , הדבוקה המפורסמת לא בדיוק דורסת את כרובי שהיה בקרב מול מרלי(ומולי עד שהבאתי את הנפילה הדבילית ביציאה לחיצונית). 2. בהקפה השניה, להלן הגורלית,רואים דגל כחול באינפילד, לאחר ההפיכה ימינה ממש בעת חליפת הקונוסים החוסמים את הפניה "הישנה". בשלב זה כרובי משלים פניה ימינה ושמאלה לישורונת הקטנה שלפני הפניה שמאלה תוך שהוא נצמד לימין, מאט,ונכנס לפניה השמאלית כשהוא צמוד מ א ו ד לימין. איך אני יודע שהוא מאט ? תיראו את הפער שפתאום נפתח בינו למרלי. לקראת היציאה לחיצונית, הדבוקה מתחילה לעקוף אותו, תוך שכרובי נדחק לעפר ממש בפינה ליציאה. כולם עוברים את כרובי למעט פנגס שמשוך טיפה לאחור וכאן באה ההיסתבכות שאף אחד לא אשם בא. פנגס פותח מעט החוצה ותוך כדי נסיון העקיפה על כרובי "חוטף לבנים" את כרובי בפגיעה ימנית שנובעת בברור מאובדן שליטה של כרובי בעת היציאה מהקטע החולי. רואים בברור כיצד כרובי מנסה להחזיר שליטה ביציאה מהעפר אליו נדחק ע"י העוקפים ואז באה ההיתקלות. סיכום מנקודת ראות שלי בלבד , על דעתי ואחריותי: 1. דגלים הונפו בזמן ומקום סבירים 2. כרובי פינה בזמן והאט 3. הדבוקה משום מה התמהמה בעקיפה תוך הפניה השמאלית 4. אלוהי הסטטיסטיקה ביקר את כרובי ביציאה מקטע העפר כל השאר לא קשור לרכיבה ואני מקווה שיפתר בחיוך במהרה במינו. *לוני * הכותב "נעקף מומחה" לצערו(זמנית בלבד) והיו מקרים במרוץ האחרון שחרגתי מהחוקה ועצרתי עצירה מליאה , למשל בפניה הימנית בשטח החדש , על מנת לאפשר לכל הטוענים לכתר לקבל סיכוי שווה .

globe1

New member
מסכים עם כל הנקודות העקרוניות

שהזכרת, אשמח לעזור במידה שיוחלט לעדכן את התקנון, אני אעבור על ספר חוקי ה-SM שהזכרת. תודה, עמיר

t P R

New member
קטונתי, אבל עדיין, מילה מהמתרגם

בתור אחד משלושת המתרגמים שהעבירו את החומר מהאיגודים השונים, על מנת שנוכל ליצור לנו תקנון, הנה מה שאומר דגל כחול: דגל כחול יונף לרוכב אשר עומד להיעקף בהקפה שלמה ע"י רוכב מהיר ממנו. על הרוכב הנעקף להיות מודע לכך שהוא עומד להיעקף בהקפה שלמה ולא להפריע לרוכב העוקף. לרוכב הנעקף יונפו עד שלושה דגלים רצופים עד אשר ייתכן ויענש/יקנס. אחריות העקיפה על העוקף/הרוכב המהיר. על הרוכב הנעקף האפשרות לתת מעבר כל עוד אין הוא נמצא במאבק מיקום/עצם המעבר מהווה סיכון בטיחותי. הזכרתם פה דגל צהוב: דגל צהוב מונף: סכנה על המסלול. על הרוכבים להיות מוכנים להאטה, בלימה ובכל מקרה להיות עירניים. דגל צהוב מתנופף: סכנה מיידית. יש להתנייע במהירות נמוכה ובמשנה זהירות. העקיפה אסורה. על קצה המזלג... ובכל מקרה, חלק מזה צומצם כדי להכנס לתקנון.

chukumuku

New member
אוקיי, אז איך משפרים?

טל, אתה צודק לגמרי שבתקנון כתוב שזו רק אזהרה, וע"ס זה לא ניתן לומר שכרובי אשם. אבל יש לי שני דברים לומר על זה: 1. התקנון לא מפורט מספיק בנושא הזה. לא כתוב אם יש לזה השלכות פרקטיות, איך הסמן האחורי והעוקפים צריכים להתנהל, מי אחראי על מה, מה המשמעות של חוסר ציות וכו'. הכללים צריכים להיות מוגדרים היטב, ולו רק בשביל הפרוטוקול ושימועים מאוחרים יותר. אבל לפחות הכוונה צריכה להיות מוגדרת טוב. אני חושב שכללי ה FIM יכולים להוות לכל הפחות בסיס טוב לסופרמוטו. אני אפילו הייתי בוחר לאמץ אותם כלשונם. 2. גם במקרה שלנו, כשאין הוראות התנהגות במקרה כזה, יש כמה דברים שעם קצת הגיון, כולם יסכימו איתם: הסמן האחורי עשוי להשפיע מהותית על תוצאות המרוץ. חשיבות ה "מלחמה" של הסמן האחורי קטנה יותר מאילו שנלחמים בפרונט (כן, גם אם זה קרב היסטרי על מקומות 14/15). הסמן האחורי בד"כ איטי בהרבה מהעוקפים (בד"כ כי לפעמים הוא סמן אחורי בעקבות נפילה/תקלה וכו' למרות שיש לו קצב רכיבה גבוה). נגזר מההבנות האלה שרצוי שהסמן האחורי יפנה מקום כמה שיותר מהר לעוקפים כדי שהרוכבים החזקים במרוץ לא ייפגעו. כמובן שיש כל מני מצבים של סמן אחורי. לדוגמה רוכב מוביל את המרוץ בהפרש ניכר ממקום שני, ומגיע לקרב של סמנים אחוריים. כאן ההגיון אומר שהם עדיין צריכים לתת לו לעקוף אבל הם יכולים להמשיך להלחם טיפה ולא לתת לעבור בשנייה שזה קורה. אפשר גם להוסיף לכללים שאם יש קרב מאסף עם דגלים כחולים אז לסמנים אסור לעקוף אחד את השני בזמן שהם נותנים למובילים לעבור. יחד עם זאת, מקרה של קרבות מאספים עם דגלים כחולים נדיר למדי לדעתי. המקרה הקיצוני השני הוא שיש קרב בחזית, וסמן אחורי יחסית בודד. די ברור שגם אם הוא יאט כמעט לכדי עמידה וייתן להם לעבור נקי (כמובן באופן בטוח, אחרי שהוא מפנה את קו המרוץ, ובלי לגרום להם לבלימות חרום) הסמן לא ייפגע בכלל והמובילים והצופים יהנו מקרב טוב. יש עוד פקטורים כגון רמת הרוכב הנעקף. רוכב עם פחות נסיון ייתקשה יותר למצוא את הנקודה שבה יהיה לו הכי נוח לפנות את הקו, ולפעמים הוא גם עשוי להיות פחות צפוי. לא מרוע, פשוט מחוסר נסיון. המרשלים צריכים להחליט האם הרוכב ניסה לעשות מה שצריך. לסיכום, ההגיון הבריא אומר (לדעתי) שגם אם אין כללים מוגדרים, הסמן האחורי יכל לצאת מהקו ולהאט ממש בלי לסכן אף אחד ובלי לפגוע בתחרותיות של אף אחד. ויחד עם זאת, לא היו מזיקים כללים מוגדרים טוב במקרה כזה.

asparagos

New member
מגניב לאללה. אפשר ללמוד כמה דברים

מנק' מבט של מובילי הליגה.

למעלה