קצת סדר

O Lilith

New member
קצת סדר

זה מה שהוא מבקש, משגע אותו נייר על הרצפה ולי זה באמת לא מפריע יכול להיות לנו תל בלאגן ואני פשוט יעבור מעליו. זה לא שלא אכפת לי (טוב,אולי קצת) אלא שאני באמת לא שמה לב. היום הוא יצא לעבודה לפני(בדרך כלל אני יוצאת שעות לפניו, אתמול עבדתי עד מאוחר וחזרתי הבייתה אחרי חצות) הוא התקשר להעיר אותי (לא הדליק את הדוד שמש כשיצא - אוף) ואז נזף. אני שונאת נזיפות, אני לא יכולה להתמודד איתן. בכלל. הוא אומר שאי אפשר לדבר איתי יכול להיות שהוא צודק. הוא "העיר" לי על הדברים שהשארתי על הרצפה אתמול. הייתי גמורה כשחזרתי. אני לא עושה את זה דווקא. אני לא עושה כלום דווקא. אני לא חושבת שזה נכון שאי אפשר לדבר איתי, אבל יש דרך לעשות את זה. אולי אני אכין הוראות שימוש - אסור לנזוף בי כשאנחנו במיטה לפני שינה (אני לא מצליחה להרדם ומרגישה נורא) אסור לנזוף בי כשאנחנו מתקלחים יחד (גורם לי להרגיש כל כך רע.) אסור לנזוף בי בשיחת השכמה כי זה מחריב לי את כל היום (הייתי אמורה לצאת ללימודים ואין לי חשק לצאת מהבית) תודה על ההקשבה ל.

O Lilith

New member
אם אני כבר כאן ומתלוננת עליו...

נוסיף את העניין שקשה עד בלתי אפשרי לנתק אותו מהמחשב. יש לו מליון פרויקטים והוא כל הזמן לוקח חדשים, בקושי יוצא לי לראות אותו ובכל שבוע מחדש צצים דברים על חשבון היום הפנוי שלנו (גם בשישי ושבת) יש עוד אבל הראש שלי מוצף בלהיות מוטרד מההשכמה החביבה. ל.

maybesure

New member
../images/Emo14.gif../images/Emo26.gif../images/Emo23.gif

לילית לא כתבת כמה זמן אתם יחד. נזכרתי בשנים הראשונות שלי לזוגיות עם הנוכחי החוקי
, איפה שהוא היה דורך היה איזה ג'ינס, קופסת סיגריות, עיתון, סווצ'ר, נעליים, חתול, פתקים, צלחת, וכו' על הרצפה. מרוב חפצים לא ראו את הרצפה! לקח אי אלו שנים עד שהתיישרתי קצת עם האופי הפדנט שלו. הוא יש לו מקום קבוע לכל דבר, ואצלי המקום הקבוע היה על הרצפות (של כל החדרים..). זה היה מקריז אותו, ואני הייתי תמיד נזופה ומבוקרת על ידו. מעניין שגם האיש שלי מכור לעבודה ומחובר טלפונית לעבודה בשישבת חגים וחופשות. טיול שבת תמיד יהיה מלווה בפתרונות לבעיות אלקטרוניות סבוכות של איזה ציוד טיס בשיחות לונג דיסטנס. לגבי האופי הכפייתי, כפי שאת בטח מבינה יש קשר בין השקעת השעות המרובה ע"ח הזוגיות (והמשפחה והחברה) לבין האופי המסודר, וכנראה גם הסטרילי שלו. עם השנים פיתחתי לי איזו מערכת חיים משלי, קצת מנותקת אמנם משלו, אבל משתדלת ליזום גם בילויים משותפים כדי לאזן, אני יודעת שזה לא אידאלי, ולא רצוי, וכיום אפילו קצת מפריע לו שאני נעלמת בערב כשהוא סוף סוף מגיע הביתה, לצורך לימודים או פגישה עם חברה, או סתם איזו הרצאה מזדמנת. אני משתדלת לצמצם כדי להספיק להיות איתו מה שיותר-אבל אם פעם ויתרתי לגמרי-היום אני לוקחת לעצמי זכויות. במיוחד שהילדים בגרו, וכמו שכתבת-גם לו יש את סדרי העדיעפויות שלו, ואצלנו בטוח עבודה שלו תהיה קודמת לכל.. לגבי הנזיפות-למדתי להתעלם מהן. אני פשוט אומרת לו שאם נורא מפריע לו הוא מוזמן לשים במקום גם אם זה אני השארתי זרוק.. מקווה שתמצאו את הדרך לביחד, בלי כעסים והכעסות. סופ"ש אופטימי. מייבי.

O Lilith

New member
3 שנים יחד. התחתנו באוגוסט.

אני חייבת לטוס לעבודה. אני אגיב בערב.

נחמד לקרוא ולדעת שאני לא לבד...

נוש ואני גם כן יחד 3 שנים והתחתנו בספטמבר. אבל במקרה שלנו, הוא פשוט התיאש מלהעיר לקטר או לנזוף, הוא הבין שזה לא יעזור, ומרים אחרי כשצריך. אני מיצידי משתדלת לזכור שהוא אוהב סדר ודואגת (או יותר נכון משתדלת), לצמצם את הבלגן לחדר אחד, חדר עבודה. אולי זה יכול להיות פיתרון, להגור את הבלגן באזור אחד כמוני..

O Lilith

New member
כשהוא "מסדר"

הוא פשוט מעלים, לא משנה לו אם זה מכתב מבוייל חשוב מהעבודה שלי שאמור היה להשלח - הדברים המסודרים עוברים למקום לא ידוע.

uhu

New member
אבל מעניין

למה התחתנת (את, ואני, ועוד כמה) דווקא איתו. לא ידעת שהוא פדנט ויכול למרר לך את החיים? או שאולי חשבת להפיל על מישהו אחר מלבדך את הדאגה לסדר?

lilaaa1

New member
אז תנסי

כן לשים לב לדברים הקטנים שמפריעים לו, אם זה מפריע לו מאוד איך את מצפה שהוא לא "ינזוף" בך או יביע את דעתו בנושא? הגעת מאוחר?, תנסי בכל זאת לתת תשומת לב למה שאת משאירה סביבך, זה עיניין של דקות, חבל להסתכסך על דברים שהם בעצם ממש פשוטים לעשיה....

O Lilith

New member
באמת שאני מנסה.

הוא היה משתגע מזמן אם לא. אבל אם יש טישו על הרצפה (טישו המריבה משיחת הטלפון בבוקר) אז מאוד יכול להיות שאני לא אשים לב אליו.

lilaaa1

New member
אז תגידי לו

שאת מבינה אותו, ולא ילחץ עלייך, ושאת מנסה לעשות את המקסימום... גם אם את זו שצודקת. אל תהיי צודקת, תהיי חכמה....

O Lilith

New member
דיברנו עוד קצת

אמרתי לו שאני שונאת לריב. שאני לא מבינה איך הגענו למריבה. אמרתי שאני מסכימה איתו שאני צריכה לאסוף, אבל אני נורא מבקשת לא להפוך ולנער אותי על הבוקר. הוא עדיין נשמע כועס ורחוק. אוף. ל.

lilaaa1

New member
מבטיחה

לענות לך על זה, היה לי בדיוק את אותו הדבר עם בן הזוג שלי והבנתי איך להסתדר עם זה... אני פשוט חייבת לזוז...

s h i r k u s h

New member
ת-ק-ש-ו-ר-ת

ואצלכם נראה שהיא לוקה בחסר... לדעתי עליכם לשבת במקום שקט, ועלייך להסביר לו שאת לא אוהבת שנוזפים בך כמו איזו ילדה קטנה, ושאת כזאת- לפעמים קצת מבולגנת. יש דרך לומר כל דבר- והדרך שלו באמת מעצבנת ולא לעניין- את לא תלמידה שלו או חיילת שלו- הבהירי לו זאת לפני שהעניינים יתדרדרו...

O Lilith

New member
תיבת פנדורה...

אם חשבתי שהערה על הסדר בבית הייתה נזיפה ציפתה לי הפתעה בשיחת הטלפון הבאה שלנו. לא ידעתי מאיפה זה בא לי (תוך שניות הייתי חנוקה מבכי ודמעות) הוא דיבר על זה שאני לא יודעת מה לעשות (מסיימת תואר ראשון אבל כבר לא בטוחה שאני רוצה לעשות בתחום) ובכלל כל המחדלים שלי הצטברו אצלנו ונורו בשיחה הזו. הוא אמר שהוא מצפה ממני גם להגיד לו דברים שהוא צריך להשתפר בהם שזה התפקיד של בעל/אישה לא רק לאשר. הרגשתי כל כך קטנה. אוף. אחר כך התקשרתי להסביר לו שלנזוף בי זה רע. אולי אותו זה דוחף להשתפר אבל אותי זה דוחף ללא לצאת מהמיטה לעולם. אפילו נתתי דוגמא שיש מכשיר כמו המיליניום פאלקון (החללית במלחמת הכוכבים) שאם נותנים לה מכה זה מסדר את הבעייה - אבל אני בקטגוריה של המכשירים האחרים שאם נותנים להם מנערים אותם "לצאת מזה" לא רק שזה לא מסדר אלא גם עושה נזק והוא עלול לשבור משהו. הוא ענה "טוב אז אני לא אדבר". אני שונאת את התשובות הקיצוניות האלה "טוב, אז לא נסדר יותר". זה מעצבן ולא טוב לכלום. אוף. ל.

מקריאת כל השרשור הזה

נראה לי שהבעיה הרבה יותר עמוקה ובסיסית מסידור הבית. דבר ראשון - לא מנהלים דיונים רציניים בטלפון. יש לו משהו שמפריע לו והוא רוצה להגיד לך? נהדר. זה בהחלט רצוי. אבל לא בשיחת טלפון. שיתאפק ויחכה עד הערב, יכין לשניכם כוס קפה ותשבו לבר על הכל. התזמון מאוד חשוב. בשיחת טלפון על הבוקר לא תפתרו כלום אלא רק תלבו את המחלוקת. לגבי נזיפות - מאוד מוכר. אותי זה פשוט מטריף והתגובה הראשונית שלי היא ילדותית. כמו שילד שונא נזיפות מההורים ועונה "אבל גם אתה עושה ככה וככה..." או שעושה דווקא. אז למדתי עם השנים (ועדיין בתהליך למידה) שעדיף לא לענות על כל דבר ולא לעשות מכל דבר עניין. יותר פשוט להבהיר בנחת שאני באמת מנסה להיות מסודרת כמה שאפשר אבל זה לא תמיד יוצא לי. והרבה פעמים הכי טוב פשוט לא לענות אלא רק להנהן להסכמה.

lili81

New member
../images/Emo45.gif

מסיכמה אם קאס לחלוטין.. ובהחלט נזיפות היא לא דרך חיים..בין בני זוג.. אצלנו זה בדיוק ההפך אני המסודרת הכפייתית והוא הבלגניסט.. אבל אני מעירה ממש בעדינות ואם צריך גם 3 4 פעמים על אותו נושא.. למשל:מותק שוב הנעליים לא במקום.. לא בנימה של כעס אלה יותר בנימה של חיוך.. כי באמת לא שווה ללכת לישון או לקום בבוקר עם הרגשה של ריב .. בינינו.ועוד על כזאת שטות...אז הערתי ועוברים הלאה..בסוף..הוא גם עושה את זה אוטומתית.. וזה לא נאמר בצורה של ציווי או כעס.. שלום בית יקירתי..מאוד חשוב.. וגם בנושא של שיחות חשובות לא בטלפון..פנים מול פנים עדיף.. ואני בטוחה שאת חשובה לו מספיק כדי לעזוב את העבודה בבית.. ואפילו רק לשעה ולדבר על מה שמפריע..

uhu

New member
../images/Emo98.gifיותר טוב שתרכזי:

הוא שותף שלך, לא בוס, לא הורה, לא מורה. מכאן הכלל: אסור לנזוף אפשר לבקש. אפשר לסכם. אפשר להחליט יחד.

למעלה