קצת נעלמתי ונאלמתי

מיקה 1212

New member
קצת נעלמתי ונאלמתי

שוב הי, שאלתי לפני כמה ימים שאלה לגבי OCD של בני בן ה 5 ולא הספקתי להודות לכם על התשובות. עברנו שבוע מסוייט שכלל הרבה בכי בגן, הרבה בקשות שנחזור על טקסים שהוא מבצע והרבה בילבול. לשמחתנו מצבו הוטב, הוא רגוע ושמח רוב היום ולמעט "תופעות" (לא יודעת איך לקרוא לזה) של טקסים ודרישה מאיתנו לשתף פעולה בבוקר ובערב- הוא מתנהל יחסית כרגיל. בימים האחרונים הייתי בעיקר עסוקה בללמוד את הנושא ולמצוא את הטיפול הטוב ביותר לבני. בשיחה בת 5 דקות עם שכנה שלי שהיא פסיכיאטרית ילדים הומלץ על על טיפול cbt וניתן לי שם של מטפלת ספציפית עם הרבה הצלחות באמתחתה. בשיחה עם אותה מטפלת נאמר לי כי בני צעיר מאוד לחשיפה הכרוכה בסוג זה של טיפול והמליצה על הדרכה הורית ואם לאחר 3 חודשים לא יהיה שינוי התנהגותי הוא יטופל ישירות אצלה. בלי קשר התחלנו לפני כשבועיים (לפני "התפרצות" או "התקף" ה ocd) טיפול "רגיל" אצל פסיכולוגית, הפסיכולוגית ביקשה לראות אותנו למרות שהחלטנו לעבור למטפלת אחרת ולסוג טיפול שונה, היא טענה שזה לא נכון אחרי שבועיים לוותר על הטיפול הדיאדי ושהיא יכולה להכניס בו אלמנטים של cbt או לחילופין לשלב הדרכה הורית אצל מטפלת אחת וטיפול דיאדי אצלה. משהו נוסף- שמתי לב לכמה תופעות מעניינות ההתנהגויות שמאפיינות את ה ocd שלו מתרחשות במיוחד שהוא במחיצתי הן קורות בעיקר בבוקר (לפני הגן) או בערב הוא התחיל להיות יותר אלים במקביל לפחדים הוא עושה דברים שלא עשה בעבר (לא מפחד שיהפכו אותו, עלה על רכבת הרים) ריח הגוף שלו השתנה (אני לא מדמיינת) אני בעיקר מבולבלת, יש מכם שמכירים ילד כ"כ קטן עם ocd ? יש לכם עיצות? תובנות? משהו?

אמא11

New member
היי מיקה וערב טוב

מחר בערב מתקיים מפגש של הורים לילדים (וגם בוגרים) עם OCD. הקבוצה שלנו נפגשת אחת לחודש בת"א והודעה על כך נמצאת בעמ' זה למעלה. אני מציעה לך לבוא, אפילו באופן חד פעמי .בין ההורים יש הורים לילדים קטנים ותוכלי להתיעץ . רק טוב תמי

מיקה 1212

New member
תודה

על המסר ששלחת אז ועל ההזמנה. אני צפונית והגעה מחר לאזור המרכז היא בלתי אפשרית מבחינתי.. יש לך איזו עיצה לגבי מה שכתבתי?

אמא11

New member
היי מיקה שוב ובוקר טוב

אם את מאיזור חיפה, אולי כדאי לך ולבעלך להתיעץ עם אודי גל. לפני כמה חודשים קיבלתי מייל מאמא שמאד המליצה עליו ואולי אוכל לקשר בינכן. יש מטפלים בCBT שעובדים לפי הספר והעיקר אצלם זה חשיפות, ואולי לכך התכוונה המטפלת שאמרה שבנכם צעיר לסוג זה של טיפול. השאלה אם המטפלת שדיברתם איתה מומחית לילדים קטנים. אם את מאיזור צפוני יותר, יש מרפאה להפרעות חרדה לילדים ולנוער בבית החולים בצפת (שעובדים בשיתוף עם המרפאה בשניידר). תראי מה כתבתי היום ל"טלינה" בקשר לספרים שרלבנטיים להורים לילדים, ולבן 5 הייתי קונה את "הפרה נויה". לשאלתך,לגבי הכרות עם ילד כ"כ קטן עם OCD - במפגשים משתתפים הורים לילדים קטנים ויש גם בני 8 שזה התחיל אצלם בגיל קטן מאד. מיקה, אני לא פסיכולוגית ולא פסיכיאטרית וקצת קשה לתת עצות בלי לדעת הרבה יותר ממה שכתבת. 2 דברים אוכל לומר די בבטחון: 1. לכו להדרכה הורית. זה ממש חשוב. זה אולי גם מתקשר למה שכתבת שההתנהגויות של הOCD מתרחשות במיוחד במחיצתך. 2. לגבי הטיפול הדיאדי - פשוט תבדקו בעוד 3-4 פגישות אם יש התקדמות ושיפור או לא. בדרך כלל רוב המחקרים מציינים שטיפול "רגיל" אינו אפקטיבי בOCD, אבל בכל כלל יש יוצאים מהכלל . מה הכוונה של המטפלת שהיא תשלב אלמנטים של CBT? האם היא יש לה הכשרה לכך? ועוד דבר - לגבי האלימות, קרוב לודאי שזה ביטוי של תסכול. אני חייבת לרוץ לעבודה ובכל שניה מוסיפה עוד משפט. חשוב גם לקחת בחשבון לא לייחס הכל לOCD. ילדים קטנים משנים התנהגויות, מעיזים לעשות דברים שלא עשו קודם, ריח הגוף משתנה כתוצאה ממה שאוכלים, בבית וליד אמא מתנהגים אחרת כי מרגישים ש"מותר" ועוד. כתבתי לך את מס' הטלפון שלי ואת יכולה להתקשר בסוף השבוע. יום טוב תמי

למעלה