קצת נוסטלגיה

endorms

New member
קצת נוסטלגיה

כחל מהשלמות רקע בקורס "נ.ב.א למתחילים" אני צופה לאחרונה בהרבה סדרות ומשחקים מפעם. אתמול בדיוק סיימתי לראות את משחקים 2-6 בסידרה של הבולס נגד הפיסטונס ב-1990 (לצערי לא מצאתי את משחק מספר 7). בכל מקרה רציתי לתרום קצת לפורום ולחלוק כמה תובנות למי שהעניין מעניין אותו: 1) החמישייה הראשונה של שיקגו השתוותה ואף עלתה על רמתה על זו של דטרויט. אלו המחליפים המדהימים של דטרויט שבכל פעם סגרו פער או פתחו אותו. חמישייה שנייה עם אגווייר, ג'ונסון, סאלי, אדוארדס/למביר אכלה בלי מלח את החמישייה השנייה העלובה של הבולס. לטעמי זה היה ההבדל בסידרה הזו. 2) מייקל ג'ורדן היה בערך כל ההתקפה של הבולס במשחקים האלו. בלעדיו על המגרש הם נראו מאוד מאוד רע בהתקפה מסודרת. 3) סקוטי פיפן, לפחות מבחינתי, היה אנדרייטד. אם מייקל הוא כל ההתקפה של הבולס אז סקוטי היה בערך כל השאר. הוא היה הדבק של הקבוצה. זה שמחבר ביניהם בהתקפה ובהגנה ויכול לעשות כל תפקיד על המגרש. 4) פעם ראשונה שראיתי את אייזאה תומס. באמת ובכנות שחקן ענק. כמו תמיד אצל הגדולים באמת - זו היכולת המנטלית שמפרידה אותו מכל השאר. מסוגל להגיע לשליטה אבסולוטית במשחק בשני הצדדים. חוטף מכדרור בחסד. היה מזהה את החולשה שלך בכדרור ומתנפל עליה כמו זאב שלוש ארבע פעמים במשחק. באמת מדהים. מישהו עדיין חוטף ככה היום? 5) דניס רודמן היה מפלצת. אני זוכר אותו מהעונות הגדולות של שיקגו אבל מסתבר שהוא היה עוד יותר טוב בדטרויט. מאוד מאוד התרשמתי מהשילוב המפלצתי בין היכולות האתלטיות לכוח להבנה של המשחק. נתן כמה משחקים של 20,20 בלי למצמץ (!!!). כמעט בכל משחק הוא שמר על כל העמדות של היריב באותו המשחק. וכשאני אומר שמר אני לא מתכוון ל"עמד ונפנף בידיים" אלא ל"מירר את החיים". המצ'אפים שלו מול מייקל היו מרתקים. 6) היה כייף חיים! מקווה שהסידרה הבאה תהיה הלייקרס מול בוסטון 1987. למרות שגם שם קשה למצוא את משחק מספר 7.. מקווה שנהנתם.
 

rapgamer4ever

New member
יש בעייתיות בחטיפה מכדרור

אם אתה נכשל, השחקן שלך עובר אותך. זה נכון גם לגבי חטיפת מסירה אבל ההבדל הוא שבמסירה לוקח לשחקן יותר זמן "לעבד את הנתונים" ויותר זמן לרוטציה ההגנתית להסתדר. לעומת זאת כשהשחקן מכדרר הוא כבר יודע בדיוק איפה כל אחד ואפשר להגיע בקלות למצב זריקה טוב.
 

Orenseg

New member
נצל"ש: סטוקטון להיכל התהילה במאי

אם כבר נוסטלגיה... כמו בכל שנה, בחודש מאי יכנסו להיכל התהילה של הכדורסל שחקנים, שופטים, מאמנים ומנהלים מבין המועמדים שהוכרזו בפברואר. הרשימה השנה כוללת 16 אישים, ובין השאר גם את: מייקל ג'ורדן, ג'ון סטוקטון, דייויד רובינסון, כריס מאלין, ברנרד קינג, דניס ג'ונסון, ג'רי סלואן, דון נלסון וג'וני "רד" קר. לפי דיווח שעלה הבוקר בסולט לייק טריביון, מוביל הNBA בחטיפות ובאסיסטים בכל הזמנים עבר את הסינון ויכנס להיכל התהילה בחודש הבא. כרגע עוד לא ברור מי יצטרפו לסטוקטון בספרינגפילד, מסצ'וסטס. הידיעה בסולט לייק טריביון התייחסה רק לרכז.
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
לדעתי דניס ג'ונסון בפנים

כיוון שג'ורדן הוא האחרון שפרש אני מניח שיחכו איתו עוד שנה אבל מצד שני זה ג'ורדן אז לך תדע. אגב, מישהו היה פעם בהיכל התהילה?
 

Orenseg

New member
אני אמור להיות שם

בשבת או בראשון הבא. זה מאריך לנו את הדרך בערך בארבע שעות, אבל אני מקווה שנסתדר עם זה.
 

Orenseg

New member
סטוקטון לא לבד

ג'רי סלואן, דייויד רובינסון ו-ויויאן סטרינג'ר (מאמנת קבוצת הנשים של אוניברסיטת רוטג'רס, ניו ג'רזי) יכנסו איתו להיכל בחודש הבא.
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
כפי שחשבתי, העדיפו לחכות על ג'ורדן

למרות שאני לא בטוח שזאת הרשימה הסופית. תמיד מסקרן אותי לדעת במי הכוכבים האלה יבחרו כדי שיכניס אותם להיכל התהילה. לגבי סטוקטון אני מניח שהתשובה דיי ברורה... במקרה של רובינסון זה יהיה מעניין ובמקרה של ג'ורדן זאת בכלל חידה לדעתי
 

Orenseg

New member
זו לא הרשימה הסופית

אלה דיווחים שראיתי מעיתונים בניו ג'רזי, סולט לייק סיטי וסן אנטוניו. מאלון יהיה רשאי להבחר להיכל התהילה רק מהשנה הבאה, אבל כבר לא יזכה להכנס לשם ביחד עם סלואן וסטוקטון.
 

OrEl74

Well-known member
מנהל
כשאני חושב על זה...

מה הסיכויים שג'ורדן ברשימה ולא יכניסו אותו?
 

Orenseg

New member
לא קראתי בודאות על ג'ורדן

נראה לי שגרוסברד שאב את הידיעה מפה. כריס מאלין ודון נלסון לא נבחרו לפי הסן פרנסיסקו מרקיורי ניוז.
 

ikrmr

New member
אין שום סיבה לחכות עם ג'ורדן עוד שנה

בס"ד שג'ורדן יהיה בין המועמדים ולא ייבחר זה ביזיון! אם רוצים לבחור רק שנה הבאה בג'ורדן, אז הוא לא צריך להיות מועמד השנה. שחקן כמותו שיש כמעט תמימות דעים לגביו כשחקן הטוב בכל הזמנים, חייב להיבחר בפעם הראשונה שהוא מועמד, כך היה עם הרכז הטוב בכל הזמנים (מג'יק ג'ונסון) ועם הפורוורד הטוב בכל הזמנים לרוב הדעות והסמול פורוורד הטוב ביותר כמעט לכל הדעות (לאר בירד).
 

Orenseg

New member
תיקון קטן:

סטוקטון וחבריו יגיעו להיכל התהילה בספטמבר, לא במאי. ההכרזה הרשמית תהיה ביום שני בדטרויט (בפיינל-פור המכללות).
 

ikrmr

New member
ברור שהם התייחסו רק לסטוק כי הם מיוטה!

בס"ד כמה אמורים להיבחר מתוך ה-16? אין ספק שגם מייקל ג'ורדן יהיה בפנים. אם חמישה שחקנים נכנסים, אז הייתי מוסיף את האדמירל, דניס ומאלין.
 

endorms

New member
לא כזה נצל"ש...

למעשה, כשאני חושב על חטיפה מכדרור אני מייד חושב על סטוקטון. ככה שיפה שהכנסת אותו להיכל התהילה.
.
 
למעלה