ומאימתי מותר לפגוע באנשים?
מדוע אני צריך לחלק את שנאתי לאדם בעל מראה חיצוני דוחה, דווקא עם האנשים שרגישים למראה החיצוני שלהם ושבוודאי ייפגעו מדברי? האם אין אנשים אחרים שאני יכול לחלק איתם את הרגשתי זו, בלי לפגוע ברגשותיו של איש? זה נקרא טאקט. אני מניחה שכולם מבינים מדוע יש בו צורך בחברת בני אדם. בפורום פתוח לציבור שונים, חלק מהטאקט המינימלי זה לא לנבל את הפה. עם החבר'ה שלך, כשאין אורחים - תנבלו את הפה כמה שאתם רוצים, וכמה שמקובל עליכם... וודאי שכל מה שיכול לפגוע באנשים דינו אחיד. ולכל דבר יש המקום המתאים לו. תכנים קשים גם הם פוגעים מאוד באנשים, כדבריך, ולכן כאשר גולש מעוניין להעלות תמונות קשות מאוד לצפייה, הגולשים האחרים מוחים בו ומתרגזים. לא מזמן העלו בפורום "נשים בהריון" תמונות של עוברים עם מומים מולדים קשים, עם הסברים על המום המולד. התמונות היו מאוד מעניינות, אבל הנשים מחו קשות על הפגיעה ברגשותיהם. לי זה כלל לא הפריע, אבל מאוד הבנתי מדוע זה לא היה כלל טאקטי מצד מי שעשה זאת... גולש אחד העלה את תחושותיו הקשות כלפי שומרי מצוות וגדולי תורה בפורום "לשאול את הרב" ופגע קשות במשתתפי הפורום שביקשו במפורש לא לשמוע דעות כאלו בבית שלהם. יש מקום אחר, מתאים להעלות תחושות כאלו, ובמקומן המתאים הן מתקבלות בכבוד וזוכות להתייחסות נחוצה. אני העליתי לאורך השנים הרבה תחושות, שאלות ולבטים מסוג זה, ותמיד זכיתי למענה, כי עשיתי זאת במקום המתאים. אני מאוד אוהבת להתלוצץ בציניות על המוות ועל סדרי ההלווייה העתידיים, אבל יש הרבה אנשים שזה מחריד ומזעזע אותם, והם מבקשים ממני לא לעשות זאת באזניהם, למרות שאני נהנית מכך מאוד. האם לדעתך יש לכבד את בקשתם?