קצת מעיק לי על הלב

אורora

New member
קצת מעיק לי על הלב

הגן החדש של הג'ינג'ון דידקטי מידי, מכוון לימוד מידי. זה לא מתאים הוא עוד קטן מידי. אני מכירה את הצוות, אוהבת ומעריכה אותן מאוד. הן באמת נהדרות. הילדונת נכנסה לגן בגיל 5 והאווירה הדידקטית הלימודית מאוד התאימה לה. הג'ינג'ון לעומת זאת עוד קטן וגם מאוד תינוקי. והגן כולו מכוונן לבני ה 5+ , שהם גם הרוב. ובני ה 4 צריכים להסתגל. לדוגמא : בגן הקודם בבוקר הג'ינג'ון היה מבלה עם חבריו בריצה מאושרת עם מכוניות ברחבי הגן. בגן הזה בבקרים משחקים משחקי קופסה , ומציירים וכו. ודווקא מדובר בילד עם סבלנות שאוהב משחקי קופסה. אז הוא והחבר שלו משחקים אחד ועוד אחד.... אבל זהו ניגמר להם , הם רוצים לרוץ עם מכוניות. אבל זו לא אופציה ( רק עוד כמה שעות בחצר ...). והוא ילד טוב, ועושה כמיטב יכולתו להשתלב. ופתאום הוא מציע לי אתמול בערב משחק שאני אגיד מילים והוא יגיד לי אם הם התחילו בב ( ב עם קמץ ) או לא.... ומזכיר שמות של אותיות ( שעד אתמול לא שמע עליהן). אבל זה הכל מאולץ ולא מתאים. וכל כך חבל לי שהגן הקודם לא ממשיך גם לטרום חובה. כי לו ממש מתאים עוד שנה להיות קטן. ואין לי הרבה מה לעשות רק להתבאס קצת כאן

דש1דש

New member
../images/Emo10.gif או לחפש גן פרטי?

מבינה את הבאסה, גם הגן של בנותי כזה, אבל להן זה אמוד התאים, אז לא היתה לי בעיה עם זה.... אבל יודעת על ילדים שזה בהחלט עשה להם בעיות ולהוריהם... האמת שכולם הסתגלו וגם למדו מזה, ותזכרי שיש בגן ילדי חובה שלא יזיק להם ללמוד את האותיות, אחרי שאמרתי כל זאת - אולי שווה לשוחח עם הגננת (שמכירה אתכם ואהודה עליך) ולנסות לגרום לה להיות יותר גמישה עם ילדי הטרום.... גם מבחינת לתת להם לרוץ בבוקר (אפילו אצלנו בגן זה אפשרי, והגננת שלנו... טוב - שמעת איך דיברו עליה אתמול
) יש משחקי קופסא ופינת ציור ויש לבנים אפשרות להשתובב באמצע החדש - במקום של המפגש אחר כך (לא יותר מידי ואני מבינה את זה - כשמגיע ילד לגן ורואה השתוללות זה עלול להיות יותר קשה להפרד בבוקר, אבל אחר כך - כשכולם בפנים - לא רואה סיבה שלא יהיו כמה מכוניות מירוץ שרצות בשטח
בקיצור - שוחחי עם הגננת, תתיעצי איתה ונראה לאן זה יוביל ובנתיים
בשבילך... נורא קשה לראות את הקטנים האילו גדלים - וכשזה לא בא מהם אלא מבחוץ...

lb4

New member
מצטרפת. שנה זה הרבה זמן

אם זה לא נראה מספיק מתאים לו אז למה לא עוד שנה בגן פרטי?

אורora

New member
הוא שנה שניה בגן מועצה

בשנה שעברה היה בגן טרום טרום חובה שהיה מצוין. גן פרטי זו ממש לא אופציה, יש פה מעט מאוד גנים פרטיים באיזור לגיל טרום חובה , ואלה שישנם הם בישובים סמוכים ואין דרך להחזיר אותו. לקרוע אותו עכשיו מהגן הנוכחי, ומהחבר הטוב שלו לשנה לבלבד יזיק יותר משיועיל.

מבינה מאד את הבעסה.

אני בטוחה שהייתי מרגישה כמוך. לי היה מאד חשוב להשאיר אותו בגן שהוא מוטה משחקים ובגן שלו, כך היה עד סוף חובה ובעצם הוא לא למד בו כלום, שזו, בעצם, הקיצוניות השניה אבל העדפתי אותה. אז אולי זה לא סוף העולם ויעבור גם ככה, אבל למה בעצם שהגננת שלא תעבוד בקבוצות ותאפשר לקטנים יותר להינות מגילם? יש מצב לדבר איתה על זה?

נוRית

New member
יכולה בהחלט להבין

גם אצלנו בגן, הגננת מאוד "דידקטית" וגם אצלנו יש הרבה אוריינטציה לכתיבה וקריאה - החל משמות הילדים, ועד פינת כתיבה... בבוקר נהוג להפרד ליד השולחנות, עם משחקי שולחן או ציור, אבל יש גם אפשרות, נדמה לי, לתיבה על הרצפה, ואפילו מאפשרים לשחק עם משהו שהביאו מהבית, כל עוד זה לא הופך להשתוללות רבתי. אז כבר ראיתי שם מכוניות, וראיתי בקוגנים ועוד. להמתין כמה שעות עד שיגיע שלה הוצאת האנרגיות נראה לי הרבה מדי לקטנים של הטרום... אולי באמת שווה לשוחח עם הגננת, ולראות מה ניתן לעשות בנדון.

eרון1

New member
מבינה אותך מאוד!!

הייתי בכ"ז מחפשת מסגרת שתאפשר לו להשאר עוד קצת "תינוקי"... גם אם מדובר במסגרת פרטית. יש לו עוד כ"כ הרבה שנים לפניו במסגרות דידקטיות כאלה ואחרות! זה הזמן לרוץ עם המכוניות ולעשות חיים. זו אחת הסיבות שהשארתי השנה בגן פרטי ולא העברתי לגן עיריה והם באותו הגיל

ענת 5555

New member
דברי עם הגננת

לפעמים הדידקטיות יתר נובעת גם מלחץ גלוי/סמוי של ההורים. אבל אם תגידי לגננת, שאת מרגישה שהוא זקוק ליותר זמן משחק חופשי, בניגוד לאחותו...הרי שבהחלט יתכן שהיא תלך איתך. לא?

lb4

New member
שני דברים

בגן שלנו יש לי את אותו חשש. מה שעשינו זה קצת קביעת עובדות בשטח בגלל שזה גן מעורבות, אבל אפשר להערכתי לקחת את העקרונות לגן שלכם שתי שאלות המפתח בעיני הן- האם המשחקים קיימים ואין את הזמן או עידוד לעסוק בהם או שהמשחקים הרלבנטים לא קיימים בכלל ? אצלינו הם לא היו קיימים והתארגנו לרכישת מוסך מכוניות, משאית גדולה ( אני- 40 שח בשוק הפשפשים ועוד מעץ), ערכות רופא, ערכות כלי עבןדה... אם הכל קיים קשה לי להאמין שהיא לא תאפשר לילדים שרוצים לשחק בהם אם כי גם אצלינו זה יחסית במשורה לגן הזורם ... דבר שניעשינו רכיחשה גדולה של ציוד ספורט- כאן קל לשכנע שזה חשוב ואף חינוכי-טבעת כדורסל, כדורים , שערי כדורל כבר ביו בגן ( כאלה מפלסטיק ) לוח גדול של קליעה למטרה, משחק השחלת טבעות, שק אגרוף...וב"מערכת " אפילו התפנתה שעה רשמית ביום ו אז יש סייע גבר למשחק כדורגל... דבר נוסף ארגנו את פינת הגרוטאות בגן ופינה עם סטנדים חלגואש והדגשנו בפני הגננת שישי חשיבות למשחק בבוץ, בחימור בגואש ובכלל בג'פה ( ולא שחסר שם לכלוך אבל לצערי לא במקומות הנכונים ) דבר נוסף זה התעקשות שאם יש שתי תת קבוצות גיל התכנית לא תהיה זהה ולקטנים יהיה יותר זמן חופשי, ופחות למידה. זה קריטי כי אחרת הם עכשיו יספגו שנצתיים של אוריינות ושטויות כאלו וימותו משעמום בכיתה א מה גם שזה מפספס את העובדה שהפ עדיין צריכים להתפתח במסגרת משחק חופשי, פסיכודרמטי, וכד. בקיצור הייתי מעיזה לזרוק לה רעיונות יותר קונקרטים ולראות איך תגיב.

Tin Tinn

New member
מצטרפת להמלצה

גם בגן של הגוזלית בשנה שעברה בתחילת היום היו משחקי קופסה וכדו', אבל היה איזור שבו הילדים היו יכולים לשחק במכוניות וקצת יותר להשתולל. הגננת פחות אהבה את זה, והטענה שלה היתה שהריצות, הצעקות וההשתוללות מפריעים לשאר הילדים (נו, שטויות...) אז היא תחמה את זה לאיזור מסוים ולא בכל הגן. לא יודעת אם מבחינת מבנה זה אפשרי אצלכם, אבל אולי שוה לבדוק אפשרות כזו.

למעלה