קצת ממני ומהזוגיות

עץ הזית1

New member
קצת ממני ומהזוגיות

אני שוב מתנצלת שככה נחתתי ונדחפתי לבין המילים שלכם, ומקווה שזה בסדר. הגעתי לאתר הנוכחי דרך קישורים מאתרים אחרים. חיפשתי משהו שהוא לא המוכר והידוע בפני חבריי ולא בפני כל אדם אחר מוכר. אני בזוגיות קרוב לשנה. שנה של הרבה עליות ומורדות, הרבה אהבה, הרבה רצון, והרבה חשש ופחד. היא בתחילת דרכה בעולם, מכירה, רק מסתכלת מסביבה, בוחנת ובודקת את נפשה. אני,במקום אחר ושונה. אני אוהבת אותה מאוד, מוכנה בשבילה לכמעט הכל, רוצה את הטוב ביותר עבורה, ורוצה גם את הטוב ביותר עבורי. אני משנה ומשתנה, היא משנה ומשתנה, אבל היא לא באמת היא. היא רוצה דברים אחרים משלי, היא לא בהכרח רוצה אותי, או לפחות כך אני מבינה מיום ליום, היא לא בהכרח מסוגלת לאהוב אותי, או שכך אני רוצה להאמין, היא מתקשה להיות איתי בתוך קו הזוגיות, אני מהווה עבורה נקודת לחץ ומתח, במקום משהו טוב ורגוע, אני גורמת לה להרגיש הרבה דברים, אבל בסוף יום היא חוזרת לבלגן בראש, לכאב עם ההתמודדות, ללחץ ביומיום, לדברים הנוספים שמקשים את דרכה ומעוורים את הרגש והאהבה... ואני רוצה אותה עד מאוד, קרוב ללבי ולחיי.. והיא פחות.. היא רחוקה ממני... היא לא מניחה את ליבה על השולחן כפי שהנחתי אינספור פעמים, ועדיין מניחה.. אני אוהבת אותה, אבל לא מרגישה את אותה האהבה ממנה..את אותה התחושה,המגע, המחשבה... ובסתר לבי אני רוצה להאמין שהיא כן, כן אוהבת וכן רוצה.. אבל המחשבות היומיומיות שלי אומרות לי שאני לבד. לבד במערכה איתה. ושאני צריכה מקום שיאהבו אותי,יקבלו אותי,יעריכו אותי.. ולא יתנו לי את תחושת האהבה הנכזבת והכואבת.. וכן,זה כואב עד מאוד.. ואני יודעת שלפעמים האהבה כואבת ולא תמיד צריך להפרד בגלל זה.. אבל כשהיא גם כואבת וגם חד צדדית.. אין יכולת רגשית להתמודדות. הרגשתי בנוח לשתף כי מקריאת תגובות של הנוכחים, היה נראה שאפשר להכנס אפילו לרגע, לשתף וללכת :) תודה:)

yosef 30

New member
הלו...תעצרי שניה בבקשה../images/Emo70.gif../images/Emo196.gif

ראשית את כבר התקבלת למשפחתנו, כך שאת לא הולכת שלום מקום
שנית - את תמיד יכולה להתפרץ מכל מקום שבא לך, בדלת האחורית, דרך החלון, אולי דרך המרפסת וגם דרך חדר הכביסה. אני בעד יצירתיות בדרך להצטרפות. כל אחד והדרך שלו עד כאן
כתבת הרבה על הזוגיות או יותר נכון על הדינמיקה בינך ובין בת זוגך. נשמע שיש הרבה אי וודאות בקשר שלכם. אולי את יכולה לרשום מה את אוהבת בבת זוגתך, מה את אוהבת שאתם עושים ביחד, האם אתן גרות ביחד? לפעמיים לא כל מערכת יחסים חייבת להימשך בכל מחיר, אם את מרגישה שהיא לא רוצה אותך זו תחושה מאוד חזקה ופוגעת בתחושת הערך והשייכות שלך. האם ניהלתם שיחה על התחושות שלך? האם אתן גרות ביחד? אשמח אם תשיבי לשאלות אלו אני חושב שזה יכול לתת הרבה אור על המצב ולהבין אותו יותר. באהבה גדולה יוסף.

עץ הזית1

New member
שלום יוסף ותודה על התגובה:)

אני יודעת הרבה על עצמי ועל מה שאני רוצה, זה יותר המקום שבו היא לא יודעת מה היא רוצה, מה היא מרגישה, ומה היא מצפה מהזוגיות שלה. מה אני אוהבת בבת זוגתי? את הכל. אני אוהבת את כל מה שיש בה, את כל מה שנגלה לעין ואת כל מה שסמוי, אני אוהבת את האופי שלה, למרות שהיא נוטה להיות קשה עם עצמה, אני אוהבת את הרכות שמסתתרת מאחורי המעטה הקשיח, אני אוהבת פשוט את הכל. לא יוצא לנו הרבה להיות ביחד, כי שגרת היומיום דורשת את העבודה, לימודים ושאר מיני תכנים שהיא נשאבת לתוכם. אני לא ביקורתית כלפי המציאות שלה, אני ביקורתית כלפי היכולת להכניס את הזוגיות לתוך המציאות הקיימת. אנחנו לא גרות ביחד.. מבחינתי, זה עוד לא הזמן ולא המקום, וגם מבחינתה. אני מרגישה שהיא לא רוצה אותי ממקום מסויים, היא רוצה ולא רוצה, היא רוצה מסיבות מסויימות, והיא לא רוצה מסיבות מסויימות, עוד לא ברור לי מה חזק ודומיננטי יותר, אבל כואב לדעת שהאהבה תנטש כי הבחירות המועדפות הן למטרת המציאות הנוקשה ולא הרכה שתכלול בתוכה אהבה. אנחנו מנהלות אינספור שיחות. אני משתפת לרוב. היא פחות. אני מדברת יותר ומודעת יותר אליה, היא פחות. רק מלכתוב את כל זה.. אני יושבת פה וזה מרגיש שהלב נשרף.

בופיק

New member
היי..

קודם כל.. את לא נדחפת וגם אם כן זה בסדר ותרגישי פה חופשיה ... כמו שיוסף אמר... תכנסי דרך החלון, דרך הדלת, מעבר צדדי או בכל דרך שתבחרי.. פה יש לך מקום תמיד.. אני מבינה את התחושה הזאת שאת מספרת עליה... מבינה את הקושי...אני יודעת שלא קל עכשיו.. המציאות היא אכזרית וקשה לפעמיים... אני חושבת שהיא בתהגוננות מסויימת...שהיא תמיד רוצה להיות בשליטה.. שזאת עמדה לא פשוטה בפניה עצמה...זה דורש ממנה המון אנרגיות.. המון אנרגיות מיותרות ואני בטוחה שבפנים היא מאוד רוצה לשחרר אותם, ולא מצליחה וזה מה שמקנה לה הרגשה של ייאוש ותסכול, אבל היא כמובן "קשוחה" ואת לא רואה את זה. והיא בטח שלא תגיד לך את זה... היא בעצם נמצאת בהרגשה שהיא בשליטה ושהכל בידיים שלה, אבל זאת הרגשה מדומה.. והיא מפסידה המון מזה...והיא יודעת את זה ועדין מרגישה שהיא חייבת את השליטה הזאת... אני מבינה את התיסכול שלך.. אהבה שלך כלפי פזורה בכל מקום ... אני בטוחה שהיא יודעת את זה ומרגישה את זה... אולי היא מפחדת מאהבה הזאת.. מהטוטליות הזאת של אהבה של הרגש הזה...היא לא מאמינה שאפשר לאהוב אותה ככה... ואם היא לא יודעת מה היא רוצה אז תעזרי לה לבחור.. לא בלהגיד לה מה לעשות או מה לבחור, אולי מהמקום של להיות שם איתה .. ונכון זה יכול לבלבל אותך וזה גורם לך להרגיש לא רצויה, אבל אני מאמינה שאם היא שם אז היא רוצה אותך... אחרת היא הייתה הולכת בעצמה... לפי מה שאת כתב היא נשאבת לדברים אחרים ולא לתוך הזוגיות הזאת...אבל היא עדין שם.. כנראה שזה כן גורם לה להרגיש טוב... להרגיש נוח... אין לי ספק שהיא אוהבת אותך.... תחושבת בטן אומרת לי שהיא אוהבת אותך עד כאב.... :) חיבוק בופיק

עץ הזית1

New member
שלום בופיק:)

אני לא יודעת אם את יודעת, אבל להיות בשליטה כל הזמן זאת הרגשה לא אנושית. כמה אפשר להיות בשליטה? למה לא להרפות? קצת לשחרר את האיימה הזו? קצת לאפשר לדברים חיוביים להכנס? למה לפספס כ"כ הרבה דברים טובים בגלל שליטה? אני יודעת שאופי נבנה וחסימות נבנות שנים על גבי שנים, ולא מורידים אותם או לא משנים אותם תוך יומיים בודדים, אבל צריך להאמין, צריך לרצות, צריך לצבור כוח והרבה מוטיבציה, צריך פשוט להוביל את עצמך לשם, ולא להיות במקום הנמנע והבטוח בכך שנשארים תחת האימרה: לא יכולה! אין לא יכול,פשוט אין, יש לא רוצה. ואני חושבת שלפחד מאהבה זה לגיטימי.. אבל עד כדי להרחיק את הבן זוג שאותו את כביכול אוהבת.? אולי יש בזה הגיון ואולי לא, אבל אני חושבת שאהבה היא משהו מפחיד ועצום אבל עם זאת משהו אדיר שכל אחד שואף לחוות.. אז למה לוותר על החוויה? ואם היא לא מאמינה שאפשר לאהוב אותה ככה למה שתכנס לזוגיות? קצת בחירה אגואיסטית, לא? אם אני לא מוכנה למשהו ואני נכנסת על אפי ועל חמתי, זה לא צעד שגוי? עכשיו כשאני חושבת על זה.. אני תוהה באמת.. למה לה להיות שם, אם היא לא מוכנה להיות שם איתי. ואין לך מושג מה זה להרגיש לא רצויה בקשר, וכל הזמן לאפשר לה, לתת לה, להבין אותה, לקבל אותה ומה איתי? אני כל הזמן שואלת - מה איתי? אני לא קיימת בקשר? ואם את מרגישה הזדהות,בופיק אז תסבירי לי את לגבי האנשים שחייבים שליטה. למה הם נכנסים למשהו שזה מעבר ליכולת שלהם? למה אני מוציאה עלייך את הכעס? מצטערת. :)

בופיק

New member
תוציאי הכל עלי.. אין לי בעיה! בשביל זה אני פה

אני מבינה שאת כועסת וזה בסדר.. תני לרגש שלך לצאת... תני לרגש לחיות שם בתוך... כאן בפורום זה בסדר שאת מוציא הכל.. בשביל זה אנחנו פה .. אחד בשביל השני.. אז תרגישי בנוח... אני לא יכולה לענות לך על כל השאלות, אבל בטח חברי לפורום ישמחו לענות לך על חלק מהן או על כולם... כמה אפשר להיות בשליטה? הרבה.... למה לא להרפות? כי אתה נורא מפחד שאם תרפה משהו יקרה ולא תדע איך להחזיר את השליטה חזרה... קצת לשחרר את האיימה הזו? הלוואי והיה אפשר.. קצת לאפשר לדברים חיוביים להכנס? כי מרוב שאתה בתהגוננות ובהיקון שמשהו יקרה אתה בכלל לא רואה שזה טוב... למה לפספס כ"כ הרבה דברים טובים בגלל שליטה? כי אתה לא מבין שהדברים האלו טובים.. אתה בטוח השליטה היא שטובה ... את צודקת צריך .. צריך הרבה דברים.. אני מסכימה צריך לרצות ... ואם היא לא מאמינה שאפשר לאהוב אותה ככה למה שתכנס לזוגיות? כי היא מאמינה שהאדם שהיא הסכימה להכנס איתו לקשר יצליח לעזור לה לראות את החוויה היא מאמינה שהוא אדם הנכון שיבין .. וכן היא צריכה לתת את היד כדי שאת תוכלי למשוך אותה ולעזור לה לראות.. היא אכן צריכה לרוצת... אולי את צודקת.. ואת לא צריכה להבין, לקבל אותה, לתת לה.. אולי הגיע הזמן שיתנו לך את מה שאת רוצה.. היא כבר תמצא את עצמה... לבד או ביחד.. איך שהיא תבחר... מאחלת לך לקבל את מה שאת צריכה, שידעו לתת לך ... להעניק לך שיהיו שם גם בשבילך.. אני יודעת ומאמינה שיבוא הבן אדם שיעשה את הדברים האלו בשבילך... עוד מעט איתיוש יגיד לך לזרוק אותה מכל המדרגות וגם לזרוק עליה את העציץ ... שלך בופיק

עץ הזית1

New member
את שק חבטות או מה?:)

הרגש שלי תודה לאל חי בתוכי מאז ומעולם. ואם האדם ירפה,אז מה יקרה? הוא יפול?יפגע?ידמם? אז שזה יקרה. לא סתם זורם בעורקינו הדם.. ולא סתם יש לנו לב ויש לנו שכל.. צריך להפעיל אותם.. צריך ליפול, כדי לקום.. צריך לחוות ולהפגע לפעמים, כדי לחוות את הרגש העוצמתי מצד שני. אני צועקת לשמיים..איך,איך היא לא מבינה שזה דבר טוב?! שהיא הייתה הדבר הכי טוב בשבילי... ולמה זה חד צדדי... ובכדי לרצות משהו,צריך כמו שאת אומרת-להושיט את היד הזו.. ולהושיט את היד זה אומר להיות בקשר בצורה הדדית, ולא רק שצד אחד נותן,מאפשר,מבין ומקבל.. אי אפשר לחוות קשר ולא לעשות דבר בקשר.. אי אפשר לשבת בחיבוק ידיים ולצפות שהתובנות יפלו משמיים.. צריך לפעול, להפעיל, לתת, להעניק .. זה כואב לקרוא "שיגיע האדם שיעשה את הדברים"... שמישהו מהצד מראה לי שהיא לא היתה שם...:( אוף.

בופיק

New member
מרגישים שאת אדם של רגשות..

אני לא שק חבטות, אבל בשביל זה הפורום קיים... לא לוקחת את זה שכעסת עלי באופן איישיי.. אני מבינה את הכאב שלך את כעס שלך ואת הסערה שאת נמצאת בה... לא יודעת מה יקרה אם היא תרפה.. תשאלי אותה מה היא חושבת שיקרה לה...את יודעת תמיד פוחדים מהבלתי ידועה.. וכנראה שמבחינתה היא לא יודעת מה יקרה ולכן כל כך פוחדת... בטח שצריך להפעיל את השכל והלב.. דווקא נראה לי שהיא פועלת הרבה מהשכל.. ולא מהלב...עם השכל כנראה שין לה בעיה.. אני לא חושבת שהיא הייתה הדבר הכי טוב בשבילך, אם היא הייתה כזאת אז לא היית מרגישה את כל מה שאת מרגישה עכשיו.. עובדה שלא טוב לך שקשה לך שכואב לך.. אז מה טוב? מה טוב לך איתך? כואב לך קשה לך אז איך את אומרת שהיא הדבר הכי טוב בשבילך? אם היא הייתה כזאת לא היית מרגישה שלא מבינים אותך שאת צריכה רק לתת ורק להיות שם בשבילה ורק להבין אותה.... הדדיות .. אני מסכימה אין ספק... אבל לפעמיים בתקופה מסויימת אחד נותן יותר והשני פחות ובתקופה אחרת השני נותן יותר והאחר פחות.. לא תמיד הנתינה היא שווה .. היא מתאזנת עם הזמן... כן התובנות לא נופלות מהשמיים צריך הרבה עבודה עצמית.... הרבה יכולת להתחבר לעצמך לתוך מי שאתה ...זה לא פשוט... למה זה כואב שיגיע האדם שיעשה את הדברים האלו? להיפך אני חושבת שזה דבר טוב.. זה אומר שבאמת יום אחד תמצאי את האדם שידע לתת את כל מה שאת מבקשת ולקבל את כל מה שאת נותנת.... יום טוב...ואני מחזקת אותך מפה.. מחבקת אותך.. מוסרת לך הרבה אנרגיות חיוביות.. שלך בופיק

עץ הזית1

New member
כמה אפשר לדבר על רגשות?! :(

היום אמרתי לה שתרפה,שתשחרר... ונראה לי שהיא מעדיפה להחזיק את האגרוף מאשר לשחרר אותו... אני חושבת שהיא הייתה הדבר הטוב בשבילי כי ככה מרגיש לי... אהבתי אותה,את כול כולה...זה לא סותר את זה שהרגשתי שהיא הדבר הטוב ביותר שהיה לי. אם היא לא הייתה האדם הטוב ביותר עבורי, לא הייתי יושבת כאן ובוכה את כאבי...או יותר נכון, בוכה כבר מס' חוד' שהיא רחוקה ממני... (הקשר שלנו חווה עליות ומורדות כי היא עוד חדשה בעולם) זה משהו שמרגישים.. זה טוב...אדם שעושה לך טוב... אדם שמקפיץ לך את הלב.. שמכניס את ההתרגשויות,הפרפרים,המשיכה,התשוקה...הכל. אדם שבכל יום שאת רואה אותו, הוא מעלה לך חיוך.. וכל יום שונה מהיום הקודם... את חושבת שאהבה חייבת להיות האהבה ללא עליות ומורדות? ללא כאב? ללא שמחה? *תופסת את כל האנרגיות החיוביות שבופיק שולחת* תמיד אמרו לי... ללכת אחרי הלב..

sidoni

New member
../images/Emo145.gifהי עץ הזית ...

מהיא זוגיות? שתי עולמות שונים שרוצים להיות ביחד ממקום של אהבה מתוך התכוננות להישתנות השינוי טבעי יקירה . לפעמים אנחנו מוצאים אדם שונה מאוד מאיתנו ויש לנו מטרה אחת ביחד לפעמים המטרה ברורה במידי ואת על הגל ולפעמים לוקח כמה שנים טובות להבין ראבק למה אנחנו יחד !!!??? לפעמים אנשים מישתנים מאוד במהלך הזוגיות ( אנחנו לא רגלים אנחנו ניפרדים אחד מהשני )וכל אחד בוחר כיוון משלו ונישארים יחד ומכבדים את השינוים שהתרחשו או שניפרדים. את צריכה לישאול את עצמך למה היא איתך אם היא לא רוצה להיות איתך? ולמה היא איתך אם היא לא מסוגלת לאהוב אותך? את צריכה לישאול אותה שאלות אם את רוצה תשובות . יש מקום ליפתוח את הבדידות הזוגית שלך , לקחת אחריות מיתוך הידיעה ולא מיתוך ניחוש או מיתוך מקום " אני מניחה " לא לפחד לישאול !לא לפחד לגלות דברים על עצמינו מהצד השני ! לפגוש את הצד השני תוך מתן מקום מלא לקיום האישי! ברוכה הבאה .......תגידי יש שמן זית במחיר טוב . חיבוק וכמובן להיפתח ...ולתת מקום ועוד מקום ועוד מקום .

m a t a n O

New member
עץ הזית,

חמודה, מה אפשר להגיד, אני מניח שהדרך שבה את כותבת, אפילו מבחינה צורנית משקפת את המערבולת שאת מרגישה. בסדר. יש לזה מקום. נראה לי שאני ואת מגיבים דיי דומה לדברים כאלה. את לא יישות שלא מסוגלת להרפות. להיפך, כשזה נכון אין לך בעיה להרפות. אבל את חייבת להבין, כמו שאני למדתי, על לבבי הרך, שיש אנשים שקשה להם להרפות. לא יכולים לחשוב בכלל על מה יהיה. אם את אומרת- מ יקרה, יפלו השמיים? הם אומרים: אנחנו לא יכולים לחשוב על זה. זאת מפלצת שכנראה שנים לא שחררו אותה, ככה שעכשיו זה כבר ממש, אבל ממש לא מרגיש קרוב למציאותי. אם את חושבת שלמערכת היחסים הזאת יש פוטנציאל קיום אמיתי, ושהיא באמת עונה לך על הצרכים שלך, בין הפיסיים ובין הרגשיים, תחשבי אחרת. תכריחי את עצמך לראות הכל מהעיניים שלה. ואולי תצליחי לראות מה שהיא רואה. היא רואה מישהי שאוהבת אותה. לא ממש מבינה למה כמה ואיך, רואה מציאות שהיא צריכה להתמודד איתה. אולי עד עכשיו היא התמודדה עם עצמה בדרך לא דרך, ועכשיו לא רק שאת התווספת, יש גם את היישות שהיא הופכת להיות כשהיא איתך. שזה בכלל סרט אחר. ועוד משהו, לא כל בני האדם הם "GIVERS". וטוב שכך. אם החבר שלי היה מבשל כל הזמן, ומכין ושואל, ובודק ועושה, הייתי נלחץ. המזל שלי הוא שהוא יודע איפה אני לא חזק ושם הוא פועל. יש אנשים שלא טובים בלתת הכל כל הזמן. וכמו שאמרת, אולי עכשיו זה גם לא הזמן לכל הזמן כל הזמן. הרבה מחשבות. אוהבים פה, מתן.

עץ הזית1

New member
שלום מ ת ן :) (אהבתי את הרווח)

המערבולת היא שלי כתוצאה ממה שחולף בליבה.. אני אישית בטוחה עם עצמי, שלמה לגבי הרגשות שלי, שלמה לגבי הכוונות שלי - איתה. ולא,אין לי בעיה להרפות, להיפך,לפעמים אני מרפה מהר מידי.. אבל איתה הרפיתי כמה פעמים.. כי מאוד נפגעתי ממנה.. ובכל מצב נתתי לעצמי ולה את המקום לאמונה הזו.. אני מאמינה לה ובה שהיא רוצה בקשר, רוצה בהמשך, רואה כמוני את הזוגיות.. אבל בימים האחרונים הסתבר שלא.. אני חושבת שזה קשה לראות תקופה מאוד ארוכה רק דרך עיני הבן זוג ולא להכניס גם את העיניים שלך.. ולפעמים אתה רוצה גם להיות החלש ושהוא יהיה החזק, אתה רוצה שהוא יתפוס קצת את המושכות ולא רק אתה. ואני לא מחפשת בנ"א שרק ייתן וייתן ... ממש לא, אבל אני מחפשת לדעת ולהיות בטוחה במקום שבו אני נמצאת, שגם אם פיזית לא נמצאים, אז מרגישים את הרצון ההדדי הזה, ולא נותנים לדברים אחרים, יומיומיים, להיות כחייץ. בעיניי, זוגיות נכנסת בין כל חורי היום..היא מעצימה ומאדירה את היום של הבנ"א.. לא צריך להניח אותה בסוף יום.. אלא לתת לה את המקום שלה.. לתקשורת, לקירבה,להבנה..להכל! בילבלת אותי עם עניניי הזמנים!:)) ותודה רבה על תגובתך :)

עץ הזית1

New member
שלום סידוני:) -תודה על האייקון המגניבון

אני יודעת מהי זוגיות, אבל תודה על דעתך האישית... :) גם היום,במבט לאחור, אני לא מרגישה שבזבזתי את זמני עליה או איתה... ולא הגעתי ואני חושבת ומרגישה שלא אגיע לנק' שבה אגיד "ראבק, למה אנחנו ביחד"?! כי...ככה. והיו אנשים שאמרתי את זה עליהם, לא חסר... למה היא איתי אם היא לא רוצה להיות איתי? אני לא יודעת. אני מניחה שהיא רוצה להיות איתי, אבל במקום המניחה, הייתי שמחה להחליף ל"בטוחה". אבל אני לא בטוחה.. כי משהו ממנה, מהאי ודאות שלה לגבי היום, לא גורם לי להרגיש את הבטוחה. אני מאמינה שהיא אדם מלא ברגשות ושפע של אהבה, שפשוט בחרה ,ממקום אישי, שלא לחלוק את האהבה הזו איתי.. אולי מתוך פחד,מגננה, חשש מפגיעה... ואני לא מפחדת לשאול,ההיפך, אני שואלת יותר מידי :) לטענתה,אני סוג של את חפירה... כמה בורות חפרתי !?:)

למעלה