קצת מיואשת...

קצת מיואשת...

היי לכולם, אני מעוניינת ללמוד רכיבה מערבית בירושלים, או במקרה הפחות טוב- מחוצה לה (מוגבלת מבחינת זמינות רכב כל הזמן). האם יש לכם המלצות? כבר שאלתי פה לפני שלושה ימים, אבל לא ממש קיבלתי תשובות. (חוץ מחווה אחת שהיא בסגנון מערבי, אך מחוץ לירושלים). ואני אשמח אם תוכלו לפרט קצת, כשאתם ממליצים, כמו מה טוב בחווה הזו, או כמה היא מקצועית וכו'... כי באתרים של החוות- כולם נראים בעיני אותו דבר... המון תודה!
מקווה להיות חלק מהמועדון המכובד שלכם בקרוב
יעל

dixie chick

New member
אם אנשים לא ענו לך כנראה שאין להם תשובה

או שאין חווה טובה איפה שאת מחפשת בדיוק או לפחות לא כזאת שאנחנו מכירים את מוזמנת לאתר של ההתאחדות ששם יש פירוט של כל החוות בארץ www.ief.org.il ואני מקווה שתמצאתי שם חווה כלבבך!

את מתכוונת בצד שמאל

חוות מרכז/צפון/דרום? לא מצאתי שם ולו חווה אחת... (אולי אני לא יודעת לחפש טוב:\)

שירלי317

New member
אני יודעת רק על חוות אינגליש

חוות אמיר בירושלים. באשר להמלצה או דעה אישית על המקום. אין לי.

giri

New member
אני לא מאזור ירושלים, אבל

כשאני חיפשתי חווה פשוט פתחתי דפי זהב, עשיתי רשימה של כל המקומות הרלוונטיים והתחלתי להתקשר. דברים שחשוב לבדוק: -מדריכים מוסמכים עם תעודה (לטעמי רק תעודה של וינגייט או כנות, אבל לא נפתח ויכוח על זה) -שלא נותנים לרכב בלי מדריך -שלא נותנים לרכב בלי קסדה -שהציוד בטיחותי ומצוייד היטב אחרי שאת מבררת פרטים בטלפון, תגיעי פיזית למקומות שנראים לך מעניינים, ותבדקי: - איך המדריכים מבחינת תחושה אישית שלך, אם תסתדרי איתם - איך הסוסים נראים - סוסים ירודים (רזים מדי, לא מבריקים בכלל, הולכים בלי חשק, פצועים וכו') בדרך כלל מרמזים על חווה פחות רצינית, ורצינות ביחס לסוסים משליכה על רצינות בכל תחום. סוסים מלוכלכים שמסתובבים בגדרה זה בסדר גמור, אבל סוס באימון צריך להראות בריא ומטופל. -איך הציוד נראה - אם את מקבלת תחושה שכל הציוד "קשור בחבלים" - רצועות מאד בלויות, ציוד שנראה מאד מסמורטט - גם זו אזהרה מסויימת, ראשית לגבי בטיחות השימוש בציוד בלוי, ושנית לגבי הרצינות של החווה באחזקת ציוד. יכול להיות ציוד ישן, או קצת מאובק, אבל בגדול אפשר להבחין גם בעין לא מקצועית בציוד מוזנח ממש. -המגרשים מרופדים בחול עמוק - כשהסוס הולך עליהם הקול שהפרסות עושות בפגיעה בקרקע צריך להיות עמום -דברי עם תלמידים אחרים שרוכבים במקום, רצוי מתקדמים ולא ילדים, ובררי מה הם חושבים על החווה. ותשאלי את עצמך לאן את מעוניינת להגיע - אם את מחפשת מקום שילמד אותך מקצים ספורטיביים ברמה גבוהה, הוא צריך לעמוד ביותר מהסטנדרטים האלו, וכאן כבר רצוי מאד להסתמך על המלצות.

dixie chick

New member
למה שלא נפתח דיון בנושא?

דבר ראשון תשובה יפה כל הכבוד!
תעודת מדריך חשובה לא רק לקישוט... תעודת מדריך חשובה גם לביטוח (כן כן הדבר הזה שאמור להיות לכל חווה כדי שאם חס וחלילה קורה משהו יש מישהו שמשלם את ההוצאות!!), אני עוד לא נתקלתי בחברת ביטוח שמוכנה לבטח (את החווה) שיעורים של מדריכים שאין להם תעודת הדרכה (כמובן שיש דרכים להתחכם, לשים בו זמנית 3 שיעורים במקביל ורק מדריך אחד מתוך ה3 הוא עם תעודה ולכן אחראי ביטוחית, או שלפעמים המדריך עם התעודה יהיה בשטח החווה וזה מספיק, אבל זה לא מצב אידאלי)- חווה שיש בה מדריכים ללא תעודת הדרכה= חווה שאינה מבוטחת כמו שצריך, ונניח שאת נופלת ונפצעת, אין מי שיכסה את ההוצאות הרפואיות.

dixie chick

New member
אגב וזאת שאלה יפה- לכולם

איך מישהו שלא מבין בסוסים או ברכיבה ובא פעם ראשונה לחווה אמור לשפוט דברים כמו "ציוד בטיחותי" או "קסדה תקנית"? מעניין איך אנחנו מציידים מתחילים או מחפשים בידע התחלתי שיתן להם קנה מידה אמיתי אבל שמתבסס על רמת הידע שלהם (שאינה גבוהה עדיין)?

shirli0811

New member
ציוד בטיחותי ברכיבה

דבר ראשון ציוד לרוכב הכי חשוב: קסדה לא מאולתרת . שתיהיה קסדה סגורה עם קליפסים כמו שצריך ולא קשורה מלמטה או משהו כזה. קסדה כזאת יכולה לעוף מהראש של הרוכב בזמן נפילה. דבר שני: אוכף בטיחותי-רצועות ארכובות חזקות, לא עומדות להקרע/העור-גומי קשור אחרי שהארכובות נקרעו וכו'. רצועות חגורות בטן-אחד הדברים החשובים ביותר. לחגורת בטן צריכות להיות שתי רצועות מחוברות ועוד רצועה נוספות במקרה שאחת הרצועות נקרעת יהיה אפשרי לסדר לרצועה השלישית. כמובן-חגורת בטן שלא תיהיה מאולתרת, לראות שהיא ללא קרעים וכו', אם חס וחלילה חגורה נקרעת בזמן הרכיבה כל האוכף יכול להסתובב וכמובן הרוכב יפול. דבר שלישי: ראשיית עבודה. לראשייה צריכות להיות מושכות תקינות שלא נקרעו בעבר או מעור חלש שיכול להקרע הזמן הרכיבה. דבר רביעי: חשוב להיות בקרבת סוסים אך ורק עם נעליים סגורות. סוסים יכולים לדרוך על רוכבים וכו' ולכן צריך תמיד תמיד נעליים סגורות שאם תיהיה פגיעה היא תיהיה בנעל ולא ברגל של הרוכב. דבר רביעי: כדאי ומומלץ להגיע לשיעורי רכיבה עם מכנסיים ארוכות בכדי למנוע שפשופים למיניהם מהאוכף בזמן הרכיבה. זה מה שעולה לי לראש בינתיים, יותר מאוחר אני ארשום םא אני אזכר בעוד משהו

giri

New member
ראשיות, על קצה המזלג

ראשיה היא פריט הציוד שמלבישים על הראש של הסוס. ישנם בגדול שלושה סוגים נפוצים של ראשיות : ראשיות עבודה (או רכיבה), ראשיות תצוגה וראשיות בית. ראשית בית עשויה בדר"כ מחבלים או מבד, אין לה מתג והיא משמשת להובלה של הסוס וקשירה שלו. היא בדרך כלל רפויה יחסית. ראשית תצוגה מיועדת להצגה לראווה של סוסים, גם היא ללא מתג, ועליה להיות יפה - ומינימליסטית, על מנת להדגיש את יופיו של הסוס ולא להפריע. ראשית רכיבה (או ראשית עבודה), המכונה גם רסן, היא ראשיה המשמשת בזמן הרכיבה. בדרך כלל היא מורכבת מרצועה ראשית, שעוברת מאחורי האוזניים של הסוס ומתחברת למתג שבפיו (אם כי יש גם ראשיות עם מתג חיצוני ושאר ירקות אבל זה כבר באמת יוצא דופן) ומכאן ישנן וריאציות שונות לפי הצרכים והענף - מצחית (רצועה העוברת לרוחב מצחו של הסוס ומחברת בין שני צידי הראשיה מעל עיניו), חוטמית (חלק נוסף בראשיה שמקיף את חוטמו של הסוס בנקודה נמוכה, משמשת לקישוט או למטרות מעשיות לפי סוג החוטמית), גרונית (רצועה רופפת שסוגרים מתחת לגרונו של הסוס). גם מתגים יש מסוגים שונים ולכל אחד תפקיד משלו. למתג תחוברנה המושכות - הרצועות שאת מחזיקה בידייך בעת הרכיבה, ומאפשרות לך לשלוט במתג. באופן קלאסי, רצועות ראשית הרכיבה עשויות מעור, אבל ישנן גם ראשיות מבד, המשמשות בעיקר במקומות בהם תנאי מזג האוויר מקשים על אחזקה טובה של עור (נניח, לחוף הים). חשוב מאד שראשיית הרכיבה תהיה שלמה, לא בלויה - כלומר העור לא קרוע או עומד להקרע - ודאי ללא קשירות פרוביזוריות - וודאי שהמושכות צריכות להיות שלמות. אחרת, במקרה שמשהו יקרע בזמן רכיבתך, תאבדי שליטה על הסוס, מה שכמובן שאינך רוצה כרוכבת מתחילה בפרט וכרוכבת בכלל. אני מצרפת לך קישור לשני אתרים עם פירוט על הציוד, ותרשימים ברורים של הראשיה (ואם את מעוניינת לראות עוד, פשוט תגגלי bridle)

שאלה מעולה...

(את יכולה בסוף לאחד את כל התשובות למאמר ולטגלן... מצאתי אותן מאוד מועילות (לפחות לי כחסרת-הבנה בסיסית ברכיבה וכו'))

dixie chick

New member
למשל כמה רעיונות משלי

סוס בריא הוא סוס בלי פצעים רציניים (יכול להיות עם שפשופים ושריטות קטנות אבל לא מעבר לזה) רזון לא בריא הוא אכן סימן למחלה אבל רזון רגיל יכול להיות נורמלי ומותאם לסוס האווירה הכללית בחווה- מקום שיש בו צעקות וכעסים הצעקות והכעסים האלה יבואו גם על חשבון הסוסים (גם נראה אנשים מרביצים לסוסים או מתנהלים איתם בתקיפות), בחווה צריכה להיות אווירה נעימה מקום שיש בו בלבול וחוסר סבלנות (אנשים רצים, אנשים שוכחים דברים וכ') יעיד על חוסר מקצועיות... אבל הכי חשוב לשמור על פרופורציה! צעקה מקרית או משיכה בודדת של סוס לא אומר שמדובר בחווה שכזו, מעט אנשים מתרוצצים בזמן שבין שיעור לשיעור (בכמה דקות של החלפת סוסים ורוכבים) גם כן קיימת בהרבה חוות וברגע שהשיעור מתחיל הכל נרגע. סוס מעט רזה מדי או מעט שמן מדי (מעניין שרוב האנשים יעדיפו במראה סוסים שמנים...) לא אומר שהסוס מורעב, יש הרבה סוסים שמבנה הגוף שלהם\ הסטוריה ומצב גופני שלהם מתאימים להם וכך כמו שיש אנשים שמנים\ רזים יש גם סוסים. סוס עם קצת רעמה מגורדת,ו\או שפשוף קטן של גירוד לא אומר שהסוס לא מטופל... אפשר לשפוט הרבה מהאוירה הכללית בחווה רק לפי היחס של האנשים אחד לשני ולסוסים שלהם (אפשר לעבור ולשאול שאלות של "תם" כמו "האם אתה אוהב את הסוס שלך?" "מי זה הסוס הזה?" "בן כמה הוא?" וללמוד הרבה מאיך שאנשים עונים וממה הם מביעים- האם זה "הסוס הזה הוא סתם סוס בי"ס" או "הסוס הזה הוא אחד הסוסים האהובים עלי באורווה קוראים לו XXX" והאם הם נראים כאילו הם נהנים לרכב על הסוסים או רוכבים בהבעה "סובלת") ונסיים בסיפור פרטי משעשע- בחווה הראשונה שרכבתי בה היתה בחורה שכל הזמן היתה רוכבת בהבעה של 9 באב... כאילו כל דבר נורא קשה וזה בעצם סבל ויסורים שלא יתוארו לרכב על סוסים, היא היתה רוכבת טובה ואפילו מעולה, אבל פשוט אף פעם לא נראתה כאילו היה נהנת, כשנשאלה שאלה ענתה ברצינות ובכבדות ועשתה "צל" למעשה על כל הרכיבות שלה ועל כל המגרש ומי שמסביבה. מסתבר שאותה בחורה היתה בטוחה במליון אחוז שאם היא תהיה רצינית ו"סובלת" אנשים יעריכו אותה יותר ואת ההשקעה שלה ברכיבה ובחווה, הם יחשבו שהיא מתאמצת ומשקיעה ויאהבו אותה יותר... למעשה ההפך היה הנכון, אנשים רבים לא הבינו למה היא בכלל יושבת על סוס אם היא כל כך סובלת ולמה היא תמיד נראת כאילו היא שונאת לרכב...

תודה על התשובה המפורטת...

זה באמת מאיר עיניים לקרוא את כל מה שכתבת. ובהחלט אני חושבת שאעשה בזה שימוש כשאגיע לאיזושהי חווה לראות מה קורה שם... אני מודעת לכך שהתחום של החוות לפעמים פרוץ, לכן גם תמיד מפחיד אותי שאגיע לחווה שמתנהגים שם בצורה שמכאיבה/מזיקה/עושה לא טוב לסוסים... הבעיה שאני קצת ביישנית ולא אוהבת להתחיל לבדוק וכו', ולבוא לכל מיני חוות ולברר מה קורה שם... או להתקשר ולקבוע זמן לבוא רק כדי לראות, זה פשוט לא מתאים לי
כך, שבגלל הנתונים האלה, די ברור לי שאם אשמע המלצה/שתיים טובות על חווה באזור שנוח לי גיאוגרפית- אלך לשם בלי היסוס ובלי לברר יותר מידי, כי אני סומכת על חוות דעת חיצוניות... (כמובן שאם אראה שם סוסים פצועים, כמו שאמרת, או ציוד מיושן ולא בטיחותי- לא אשאר... התכוונתי ברמה העקרונית). אני גם מרגישה שהמדריכים יכולים להגיד לי ואקנה את הכל. אני לא באמת מבינה בסוסים, ואם אראה חווה עם אנשים נעימים וחוות דעת מסויימת, "אקנה" את זה. למרות שבסוף אני יכולה לגלות אחרת... זהו בערך, תודה:)

KRUEGER

New member
חוות הסוסים המלך דוד...

היא ליד שורש, רבע שעה נסיעה מירושלים

טלטל54

New member
יש חווה

באזור רמת רזיאל-בשם חוות חן,נראה לי ככה..היא החווה היחידה ליד רמת רזיאל אז אי אפשר לטעות.. אפשר ללמוד שם רכיבה,לצאת לטיולים,לקנות סוסים.. המחירים מאוד זולים והיחס מעולה.. אם תרצו את המספר בכייף..

למעלה