קצת מידע על תרופה

MK160613

New member
קצת מידע על תרופה

היי חבר'ה,
כבר 3 ימים שהגור המושלם שלי חולה (בן חודש וחצי)

לאחר ביקור בוטרינר קיבלתי אנטיביוטיקה בשם metronidazole & clindamycine
מישהו יכול לתת לי קצת מידע על התרופה הזו? מה תופעות הלוואי שלה למשל?
תודה רבה מראש

מטרונידזול & קלינדמיצין

שילוב של 2 אנטיביוטיקות שניתנות הרבה פעמים ביחד לטיפול בבעיות מעיים .
מטרונידזול היא אנטיביוטיקה ותרופה נגד פרזיטים שמתאימה לטיפול בטפילי מעיים מסוג ג'יארדיה, טריכומונאס או בלנטידיום וכל מיני אמבות שגורמות לדלקות מעיים ושלשולים. כמו כן יש לו פעילות מדכאת על חיידקים אנארוביים.
קלינדמיצין היא אנטיביוטיקה בטווח רחב מאוד נגד חיידקים אנארוביים, חיידקים קוקים גראם חיוביים וכן נגד טוקסופלזמה, הפטוזואון ובבזיה שהם טפילי דם.
ספרי לנו מה יש לגור ואוכל אולי לפרט יותר בענינים רלונטיים.
בברכה
דר' שרון רגב

רגיל15

New member
אני לא ווטרינר

אבל לכלבה שלי יש בטן רגישה שמשלשלת בקביעות לפחות פעם בחודש. (מאז שהיא נולדה, כבר 3 שנים)
ניסינו אוכל רפואי, אוכל לא רפואי, להפסיק לצאת לשחק עם כלבים אחרים לתקופות מסויימות, שום דבר לא עזר למעט תרופת הפלא הזו.
המטרונידזול, זה הדבר היחיד שעוצר לה את השלשולים (בתוספת הרבה אורז). התרופה הזו היא ברכה!! 2 כדורים והיא חוזרת למוטב.

בטן רגישה

המושג בטן רגישה הוא לא ממש מושג רפואי אבל אני מבין את כוונתך.
אם הכלבה שלך משלשלת פעם בתקופה, חודש או משהו כזה קרוב לוודאי שהיא אוכלת משהו לא תקין פעם בחודש או משהו כזה. עצם זה שהיא מגיבה כל כך טוב למטרונידזול די מראה שהבעיה היא זיהומית , . צואת חתולים הוא אחד מהמעדנים האהובים על כלבים והם מומחים בלמצוא אותו בחול ולבלוע לפני ששמת לב. הבעיה החשובה יותר היא שצואת חתולים םגם טעימה לחיפושיות הזבל שמביאות את תולעת הפארק.
אם אתה רוצה לנסות ולבדוק את התופעה נסה במשך תקופה מסויימת לצאת מהבי רק עם מחסום, כזה אי אפשר לאכול דרכו.

רגיל15

New member
גם מחסום שמנו

כשהיא הייתה גורה, היא הייתה תופסת הכל ברחוב לפני שעוד שמנו לב. שמנו לה מסום (גם זה לא הפסיק את השלשולים). היום היא התבגרה, היא כבר לא אוכלת דברים ברחוב.
יש לנו 2 חתולים וכמה פעמים היא הסליקה את הצואה שלהם וטרפה את זה, אבל זה לא גרם לה לשלשולים. היום היא כבר לא יכולה לעשות את זה מכיוון שהשירותים שלהם מקורים.
לדעתי, מה שגורם לה לשלשולים, זה זיהום חמור כשקיבלנו אותה כשהיא הייתה גורה, היא שילשלה אז במשך שבוע ונראה לי שזה השאיר ״צלקת״.
הווטרינרית גם היא התייאשה ואחרי אין ספור בדיקות מעבדה פשוט נתנה לנו את התרופה שיהיה בבית כל פעם שהכלבה מחליטה לשלשל.

למעלה