קצת מידע כללי:

קצת מידע כללי:../images/Emo124.gif

חברי הפורום מונים כעת כמניין מדינות אחשוורוש - שבע ועשרים ומאה. זה כולל את כל מי שהכניס כאן הודעה אי פעם, וכולל גם בלוף קטן - כל אלו ש"עיברתו" את שמם כלולים פעמיים. אבל גם ככה אנחנו גדלים ומתרחבים מיום ליום, ונדמה לי שכולם מרגישים זאת. למרות הגידול הפרוע, מספר העונים על הסקר האחרון עומד על 24 בלבד, מה שאומר שאתם ע צ ל נ י ם!!! לענות בבקשה, אחרת אני לא מחליף אותו. גלריות: יש כרגע 19 גלריות שונות, יפות ומקסימות. (אגב, מי הוסיף את היונה על הביצה? מקסים!!) אני קורא לכל האספנים שטרם פתחו גלריות לעשות זאת. זו הגאווה של כולנו, גלריות מקסימות ויפות. אגב, כדאי מידי פעם להכנס ולעבור עליהן אחת אחת, חלק מהאספנים טורחים להגדיל אותן ולהוסיף פריטים וזה פשוט יפה. לא לשכוח, גלריה אחת משותפת לכולנו - גלרית יוני השלום. כל מי שיש לו משהו עם יונת שלום, מוזמן להגדיל את הגלריה, וככה נתרום את תרומתנו הצנועה להבאתו של השלום במהרה בימינו. לפתיחת גלריה חדשה - רק צריך לפנות אלי במסר. מאמרים: התחלנו, עצרנו, ולא ממש המשכנו. חלק מהחברים מעלים לעיתים סיפורים והסברים מרתקים. אנא, קבצו את כל החומר במסמך וורד, פנו אלי במסר, ונדאג להרחבת ספריית המאמרים של הפורום. עדיין אני מחכה לרעיון איפה אפשר לערוך את המפגש הקרוב. ייתכן ויהיה לי רעיון משלי, אבל אשמח לשמוע מכם גם. ולסיכום - הפורום שלנו מתגלגל מיום ליום. נהיה מעניין, מגוון, מעמיק, מרחיב את השורות, תחומי איסוף חדשים נוספים כל יום, ובכלל - תענוג. כל הכבוד לכולם. שיהיה לכולנו שבוע טוב, ואם תהיה שביתה, ולא יהיה למישהו מה לעשות - תמיד תוכלו להסתובב כאן...

דרךארץ

New member
הסקר תלוי בשביתה

אם היא לא תצליח חלקנו יאלץ למכור את האוסף בגיל הפנסיה ואם היא תצליח נוכל אולי להמשיך ולהגדיל אותו... (כך על כל מקרה לפי ההסתדרות, זו לא הבעת דיעה והעניין היחיד שיש לי בהסתדרות הוא שבהתחשב בותק שלה בודאי במרתפיה שוכבים פריטים שונים ומשונים שהיו משמחים אותי). בכל מקרה כל הכבוד לפורום על גווניו המרובים שהתגלו לאחרונה.

כל פעם שאני עובר ליד היקב בראשון,

אני חושב אותו הדבר: מה הם מחביאים שם, בארכיון שבמרתף, כבר כמעט מאתיים שנה? מכתבים? מסמכים? בולים? בטח חצי כבר הרוס. אפשר היה לייצר מוזיאון, לשמור למען הדורות הבאים, אבל לא - הם שומרים על זה סגור. ומי יודע מה לקחו העובדים מעת לעת... מן הסתם, עשרות אתרים כאלו בארץ, לא רק ארכיון ההסתדרות...

יש שמועה המדברת על קטר קטן

מסוג "דקוביל" שהיה שם בתחילת המאה ה- 20 ויוצר בגרמניה ע"י מפעלי "אורנשטיין & קופל" !

שלום אביתר. ברוך הבא לפורום.

מנהג אצלנו, ראשית לברך כל אחד שנכנס בפעם הראשונה, ואז, מיד - לנזוף בו. מה לך מתפרץ, בלי שלום, בלי לספר מה אתה אוסף (ואני הרי רואה שאתה אוסף כל מיני דברים!), בלי איזו תמונה לסיפתח מהאוסף, ככה, סתם - הודעה וזהו? נסה שוב, מהתחלה. פתח שרשור, ספר על האוספים המעניינים שלך, ואני מבטיח - שאלה ראשונה בענייני קטרים כבר מחכה אצלי.

אהלן יא אבו-נועם !

אני אוסף מס' דברים בצורה פראית ביותר כגון תקליטים ודיסקים ויש לי קשר עם אלפי חנויות ואספנים כבדים מאוד בכל רחבי העולם. אני מצלם רכבות ואוטובוסים ויש לי 70,000 צילומי רכבות ואוטובוסים - כולם מארץ וממדינת ישראל כמובן. יש לי צילומים של כל קרון וכל קטר שהיה אי פעם בארץ הזו משנת 1892 ועד 2003. במקצועי אני ד"ר למדה"מ ומכאן אני חוקר טרור. כך יש לי מידע מפורט וממוחשב על כל פיגוע שהיה בארצנו מיום 10.04.1931 ועד ליום 05.11.2003. אני אוסף גם צי גדול של חתולי רחוב ומטפל בהם במסירות עם האשה שאיתי ועם חברים. דוגמא לצילום שלי מפריקה בנמל אשדוד: צולם בפילם 50 אסא עם המצלמה: ניקון F5.

בּני

New member
הנה אוסף שאני מאוד מקווה שלא יגדל..

פעם ראשונה שאני מקווה שמישהוא לא יוסיף פריטים לאוסף שלו... וכמובן שאני מדבר על המידע על הפיגועים...

שכחתי לציין שמדובר אך ורק בפיגועים

שהתרחשו באוטובוסים או ברכבות כמובן ! בכל פעם שמתרחש פיגוע באוטובוס, אני מגיע מיד לזירה (אני מתנדב גם בארגון החרדי "עזר-מציון" למרות שאני חילוני כופר
) ומצלם את הכל כדי לתעד ולהסיק מסקנות על-מנת לנסות ולמנוע פיגועים ! זה בהחלט אוסף שאשמח אם יסתיים כדבריך ידידי היקר !

בּני

New member
להבדיל אלף אלפי הבדלות

(ובלי להיכנס לפוליטיקה) האם ידוע לך על פיצוץ רכבת, בתחנת הרכבת רחובות, שנעה ע"י האצ"ל אי שם בשנות ה-40 של המאה הקודמת?

היו כמה כאלה. אבדוק לך בארכיון מחר.

יש לי את כל התאריכים - אל דאגה ! ליל מנוחה, שלך, אביתר

ליילנד

New member
שבע ועשרים ומאה זה גם גילה

של שרה אימנו כשילדה את יצחק, איזו אמא צעירה

רוזן71

New member
קצת התבלבלת ליילנד.../images/Emo8.gif

בס"ד. שרה ילדה את יצחק צעירה ב-37 שנים משציינת. 127 שנים הם סך כל חייה. ואגב, את מכירה את הבול שהונפק לכבוד שרה אמנו. רוזן.

ליילנד

New member
אוי אתה צודק, התלבלבתי...../images/Emo123.gif

ולא, את הבול אני לא מכירה.

תמיר1991

New member
היה בול, ב- 78'.

בסדרת "ארבע אמהות". שנה אחרי זה יצא "שלושה אבות". תמיר.

בּני

New member
בולי אימהות בתנ"ך

בולי מועדים לשמחה התשל"ח הוקדשו לנושא אימהות בתנ"ך ושנה לאחר מכן לנושא אבות בתנ"ך (1977 ו-1978). לדעתי יכלו לעשות בולים יותר יפים, אבל זו דעתי. מצורפת תמונה של בול שרה.

ליילנד

New member
אני רואה כרגע את סדרת האמהות

בקטלוג שיש לי (עוד מאבא) "בולי תש"ח-תשמ"ח" קטלוג מס' 11.

זה היה הבול הראשון שלי!

קיבלתי אותו מאבא שלי, שקיבל אותו על מכתב אמיתי (להבדיל מעשרות הבולים שקניתי בשנים שבאו אחר כך). אהבתי אותו נורא, גם כי הוא היה ממש ציור קטן עם סיפור, וגם בגלל שילוב הצבעים היפה. היחידה שאין לי זו רחל. את כל האבות יש לי על מעטפת יום ראשון שקניתי. ואת אברהם קיבלתי בעשרות עותקים בכל פעם שקניתי חבילת בולים (וזו הסיבה שאני לא אוהבת לקנות חבילות -
בשק).

למעלה