קצת מחשבה הגיונית

קצת מחשבה הגיונית

קצת מחשבה הגיונית קצת מחשבה הגיונית לא הייתה מזיקה לנו. בא מנהיג החמאס שייך אחמד יאסין ומציע בטלויזיה של אל-ג´אזירה שהיא הטלויזיה הערבית החשובה ביותר לעשות הפסקת אש עם ישראל ולהפסיק את פיגועי ההתאבדות. אולי הוא מתכוון לזה ברצינות, אולי לא. מה עושה ממשלה הגיונית? מכנסת את טובי המומחים לדון בענין, שואלת חוות דעת מקצועיות, בודקת אם אולי יש כאן אפשרות להגיע סוף סוף לקצת שלווה ברחובות שלנו. מה עושה ממשלה לא הגיונית? באותו לילה שולחת מטוס אף-16 להרוג את הסגן של השייך יאסין (כבר רדפו אחריו שנתיים, אומרים לנו - אי אפשר היה לחכות עוד שבוע?) ולעשות את זה עם פצצה במשקל טונה (צריך להיות מומחה גדול להבין מה פצצה כזאת תעשה בעיר צפופה כמו עזה שבה בכל בית יש הרבה ילדים?). והתוצאה - במקום (אולי, אולי) להיות בדרך להפסקת אש אנחנו עכשיו בכל המדינה נמצאים בכוננות ספיגה לפיגוע נקמה שבדרך. ובדיוק עכשיו ראש ממשלתנו מוצא את העיתוי להטיל על המשטרה לעשות מבצע צבאי גדול לגרש מהארץ 50,000 עובדים זרים, אבל הוא בעצמו מייבא 16 פועלים תאילנדים חדשים לחווה שלו בנגב. ברוכים הבאים לחלם החדשה על חופי הים התיכון!

mmuse

New member
זה לא פורום פוליטיקה!

אבל אם כבר שאלת... אני בטוח שהפלסטינאים כל-כך רוצים לעשות שלום עם ישראל שהם יסתכלו על הנפגעים הבודדים כקורבנות השלום. ואם נעזוב את הציניות, אני בטוח שאתה יותר מצטער על מות הילדים מאשר המוני המפגינים ברשות, שהצער שלהם הוא שהילדים האלה לא יוכלו להתפוצץ בתל-אביב! אני לא מאמין לאף מילה שיוצאת מהפה של ערפאת או של השייך אחמד יאסין!!! ואני בשוק שיש עדיין מישהו שמאמין להם (חוץ מיוסי שריד)! הם לא מעונינים בשלום! צא מהבועה! החיסול מנע רצח של עשרות אם לא מאות יהודים וישראלים חפים מפשע והביא צדק לרצח של רבבות ישראלים. הפלשתינאים מקיפים עצמם בחומת מגן של ילדים בעוד שאנחנו מנסים להגן על ילדינו. אין בררה - יש לעשות שיקולים של יופי נפשי לבין לרוץ מהלוויה להלוויה ולהגיע למסקנה שהפעולה הייתה נחוצה, ועכשיו!

ajar

New member
תראה

אני לא תמים או משהו ואני יודע שיש אימהות ששולחות מחבלים אבל אתה באמת חושב שהאמהות מתאבלות על כך שאיבדו מחבלים ולא ילדים ?

mmuse

New member
אני לא חושב שהם מתאבלות בכלל

אותם אימהות ששולחות את הילדים שלהם להתפוצץ... אין להם צל של רגש אנושי כלשהו! יש חיות בטבע עם זיקה יותר חזקה לחיים מהרוצחים השפלים האלה! ומספיק היה לראות בזמנו את הלינץ´ ברמאללה כדי להיווכח ברעב הבלתי מרוסן שלהם לדם ולמוות. ורק שיהיה ברור, אני מאמין שהמצב יכול להשתנות ושהשינאה יכולה להעקר מליבם, אך לא נשיג את זה ע"י נתינת כסף או שטחים. אלא ע"י ניתוקם מהטרור ומזרם ההסטה הקיצוני התמידי שהם חשופים לו מרגע שהם נולדים! והרוצחים המבוגרים מבינהם - אין להם תקווה, הם יגמרו או בכלא או בקבר.

בשבילן הם עולים לגן עדן

אתם חייבים לזכור משהו החברה הפלסטינית היא חברה דתית מוסלמית שיש בה חיים אחרי המוות, לדעתם אלוהים קיים ולכן, למרות הצער הרב וכו´ וכו´ חלק מהאמהות מסכימות ואף מעודדות את בניהן לצאת להתאבד. ודרך אגב יש כאן מישהו שמכיר מספיק את התרבות הערבית בשביל להגיד לי\לנו אם לאימהות יש עדיין סמכות כלשהי כלפי הבן שלהם לאחר שהוא מתחתן או מתבגר?

shabaz

New member
יש!

צק צק צק, ידידיי, מה שהחברה עוללה לכם... זה פשוט נורא... אתם בעקרון מדברים הרבה על כלום.. ואני כבר חשבתי שאתם תדעו יותר טוב... אחרי הכל אנחנו בפורום פילוסופיה.... ומי לא מכיר את האמרה שהאנשים <<כמו למשל הדתיים>> משכנעים רק את המשוכנעים.

אילתושי

New member
כל אמא אוהבת את הבן שלה

גם, תאמינו או לא, אמא פלסטינאית לא שמחה כשהבן שלה מת. האמהות שכן שמחות הן שטופות-מוח ואני לא יודעת מה צלם האנוש שנשאר בהן. אני מכירה פלסטינאים. החלק שתומך בטרור באופן פעיל הוא קטן. אז כשאתם מדברים, אל תעשו הכללות בבקשה. זה ממש פוגע.

mmuse

New member
מסכים עם העיקר

כמובן שאותם אמהות ששמחות על כך שהילדים שלהם מתפוצצים הם תוצאה של שטיפת-מח אינטנסיבית, ושלא כל הערבים כאלה. מצד אחד, גם לי יצא לפגוש הרבה אנשים נורמלים ותרבותיים שחלקם ממוצא ערבי. מצד שני, לפי מה שאני רואה ושומע בתקשורת, החלק הקטן שאת מדברת עליו שתומך בטרור הוא לגמריי לא קטן. זה בהחלט לא יפה לעשות הכללות. כמובן שכל הדיבורים כאן מתייחסים רק לאותם חיות-אדם ולא לכל הערבים בכלל. אך לצערי, שטיפת המח ברשות הפלשטינאית היא נגע שקשה לחמוק ממנו ורבים הם הקורבנות של ההסטה. ורבים הרוצחים מחוסרי צלם-אנוש מאותם שהצליחו לחמוק מההסטה.

למעלה