קצת מושגים

מוּסקט

New member
קצת מושגים

יצא לנו לדבר באחת הקבוצות על הערכה עצמית. מיד, בלי היסוס עלו ונצמדו המושגים הבאים: דימוי עצמי, וביטחון עצמי. מהי לדעתכם מערכת הגומלין בין שלושת המושגים הללו? האם יש ביניהם הררכיה? האם יש רצף? או שמא יחסי תלות?

קשר ישיר

להבנתי כדי שאדם יעריך את עצמו באופן חיובי עליו להחזיק בדימוי חיובי לגבי עצמו, ושני הדברים כאחד יוצרים בטחון עצמי

מוּסקט

New member
דווקא חשבתי על

קשר הררכי הערכה עצמית היא תהליך הניזון הן ממשוב פנימי (איך אני ביחס לעצמי) וגם ממשוב חיצוני (איך אני ביחס לאחרים). הדימוי העצמי הוא מעין תוצאה של השניים. בעקבות תהליכי המשוב וההשוואה נוצר דימוי (שגם הוא, לא מאוד סטטי ומשתנה עם השנים ועם המשך תהליכי ההערכה העצמית. ביטחון עצמי מגיע רק אם משהו בתהליכי המשוב ויצירת הדימוי היה חיובי... הבעייה, כפי ששמתי לב, נעוצה בתהליך ההערכה העצמית. אנשים שמים דגש רב מידי על תהליכי המשוב החיצוניים ושוכחים לבדוק את עצמם ביחס לעצמם. הנזק בתהליכי משוב חיצוני-דומיננטי הוא שתמיד [אבל תמיד] אפשר למצוא מישהו בעולם יותר טוב יותר מוצלח ויותר שווה מאיתנו... תמיד אפשר למצוא מה לא עשינו בסדר.

netnelaa26

New member
שלום אני חדשה כאן

לפי מה שאת כותבת רציתי לשאול אם את לומדת חינוך פסיכולוגיה יש הרבה דברים שאת כתבת שנורא מתאימים למה שאני לומדת פסיכולוגיה בחינוך משוב פנימי וחיצוני ואיך הדברים הללו באים לידיי ביטוי אני בטוחה שאני יהנה לי כאן בפורום ויעשיר את הידע תמיד כייף לדעת עוד דברים ......

מוּסקט

New member
שלומשלום ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה. את הלימודים שלי כבר מזמן סיימתי, לפחות את הלימודים שקשורים לשיקום ולטיפול. עכשיו אני רק לומדת דברים בכייף (שלא קשורים לפסיכולוגיה, חינוך או שיקום). בכל מקרה - אשמח אם תמצאי פה עניין.

למעלה