קצת מוציאה קיטור

ניתמר

New member
קצת מוציאה קיטור

היום בתנו בת ה-4 כמעט התחילה את קצת הפוכה: במאבקים אין סופיים על: היא היחידה שחוגרת וסוגרת את החגורה לחצאית ג'ינס, היא דוחפת את העגלה של אחותה התינוקת, בכי עז וצווחות עד הגן. שם רק הפתעה הרגיעה אותה ( מגננת המעון של אחותה בת ה2). בחזור - צווחות על מי ישב ראשון בעגלה: היא או אחותה. בערב אחרי יומולדת נחמד צווחות על כך שאיבדה את ההפתעה, ו: פיפי על הספה בסלון. זה ממש לא אופייני לה. ואני וגם בעלי מוצאים את עצמנו מרימים את הקול, מתעלמים (מה שמאוד מרגיז), כועסים וכל מיני מריעין בישין שלא נראה לי שמובילים לשום כיוון חיובי. אני חייבת לציין שאנו רגועים באופיינו ובעיקר בעלי. אני בסוף החודש התשיעי להריון שלישי ( על כל המשמעויות: כבדות פיסית, קוצר רוח, לחץ לסגור פינות בעבודה שעדיין לא סגור לי מחליף...), המטפלת המסורה שלנו לאחרונה נשברה: גם חולה וגם לדעתי מטפחת מירמור ( בעלה עושה לה שטיפות מוח...) והילדה בת ה2 כבר עומדת על שלה: לוקחת דברים של הבוגרת וכד'. בקיצור "קרנבל". אני כהרגלי בתוך הלחצים הללו הולכת לספרי הורות או לפורום... בתקווה לאיזה קרן אור. אם יש לכם רעיון: להיות יותר אסרטיבית, להגיב בחיבוק או בכעס? המטפלת מסתבר מאפשרת לה להדליק טלויזיה אחה"צ עד שאני מגיעה (בערך מ15:00 לדעתי עד 17:00...מה שמעולם לא היה קודם ( אנחנו כמעט ולא צופים בטלויזיה...) לי ולבעלי יש תחושה שאולי זה הגורם המשפיע עליה. האם אתם מכירים ילדים שטלויזיה מוציאה אותם מדעתם? האם היא מרגישה את הלידה המתקרבת? האם זה קשור לאחותה שגדלה? היא נכנסה לגן חדש עם ילדים בני 5 ויותר אך נראה שטוב לה. יכול להיות שעובר עליה שם משהו? מחר אקח אותה לרופא לשלול מחלה. אבל זה לא נראה לנו זה. מה עוד ניתן לעשות? תודה !!!

tovim

New member
נשמע לי מוכר ../images/Emo10.gif

גם אצלנו, הגדולה כמעט בת ארבע והשניה בת שנתיים וחצי. השלישית בת 10 חודשים. הגדולה תמיד היתה רגועה להפליא, בוגרת ואחראית ביחס לאחותה שהיא "שד משחת". לאחרונה החלה פתאום להציק מאד לתינוקת באופן עקבי וממש ליזום מצבים שיגררו כעס מצדנו. גם התפרצויות בכי ורגישות נוספו לרפרטואר. אני בהחלט מקשרת את כל זה לשינויים בכניסה לגן, לגדילה של אחיותיה והפיכתן למתמודדות שקולות יותר על תשומת הלב. נדמה לי שגם את מרגישה את המקור להתנהגות של בתך ואי אפשר להאשים אותה מול המכלול שהצגת. גם העצבנות שלך וקוצר הרוח ודאי לא מקלים עליה. אני מוצאת שאצלנו עוזר לתת לה לסיים את הסצנה כמה שיותר מהר תוך הצעת פיוס, "לעשות שולם" וחיבוק גדול. ברוב המקרים זה מה שהיא באמת צריכה. זה לא אומר בהכרח שהיא לא תחזור על ההתנהגות הזו שוב... תחזיקו מעמד ושתהיה לך לידה קלה.

אלדורית

New member
גם לי זה נשמע כמו תגובה למצב וללחץ

הכללי שסביבה. מה לעשות? נו, אני לא אגיד לך להרגע, ברור שאת לחוצה ושיש לך סיבות. מה שכן, מדובר בתקופה שתעבור וזאת ידיעה מנחמת. תחשבי שאת צוללת מתחת לגל: קשה, מעצבן, אבל יעבור. קורה לכל משפחה בכל מיני אופנים. מה יכול להקל? לנסות להמנע מדברים מיותרים שמעיקים עליך, לפנק את עצמך ואת המשפחה בכל מיני מותרות שעוזרים לעבור את היום (כמו למשל הצפיה בטלויזיה). לא להתחשבן עם הילדה על כל פיפס שהיא עושה, לקחת בחשבון שההתנהגות שלה רחוקה מלהיות מושלמת, אבל שזה ביטוי ללחץ. יחד עם זאת לא לוותר על קווים אדומים ממש. חוץ מזה מדובר בילדה בת 4: היא כבר פרטנרית לשיחה רצינית. אפשר לתפוס איתה שיחה, ולומר לה כמה קשה לכולכם כרגע, להגיד שאת רואה שהיא מתנהגת באופן שונה ומציק (להודות גם שגם את מתנהגת שונה, וחסרת סבלנות), ושאת מניחה שגם זה ביטוי לקושי, לבקש ממנה שתספר מה קשה לה, ולבסוף לאור הקושי הכללי להציע נחמה: לומר שבכל מקרה המשפחה מאוחדת ואוהבת, ושביחד תתגברו. יש לקוות ששיחה כזאת שלא באה "נגדה" ולא מציגה אותה כאחראית על הקושי, אלא כשותפה לקושי כללי, תעזור לה להתחשב באחרים מתוך תחושת שייכות.

לאה_מ

New member
מצטרפת לקודמותי - גם לי זו נשמעת

תגובה טבעית שלה למצב הכללי ולהלך הרוחות בבית. מה עוזר? אני ממליצה לך (אם עוד לא עשית זאת) לקרוא את המאמר המצויין על הקנאה, כדי לקבל הצצה אל תוך הראש של בתך. בנוסף, לשתף אותה בכמה שיותר החלטות (שנוגעות אליה, ואפשר גם כאלה משפחתיות), לתת לה כמה שיותר עצמאות, להודות לה על עזרה שהיא מגישה לכם (למשל, בקשי ממנה עזרה בהכנת ארוחת הערב, ואחר כך תודי לה על כך - או תצייני בארוחה המשפחתית את העזרה החשובה שלה). גם גן חדש יכול להיות קטליזטור לקשיים בבית - וזה לא בהכרח אומר שמשהו לא בסדר בגן. אבל גם אנחנו יודעים שקשה להסתגל למקום חדש (למשל, מקום עבודה חדש), אפילו אם כולם שם נחמדים אלינו ולא עושים לנו שום דבר רע - זו תקופה של חוסר ודאות, וחוסר ודאות זה דבר שקשה להרבה אנשים להתמודד איתו.

למעלה