קצת מוזר

Me And Myself 1

New member
קצת מוזר

האמנם? אני רק בת 16 וכבר חושבת בגדול. יותר מדי שזה ממש מטריד אותי... כל כך הרבה אפשרויות יש לי ואין לי מושג מה אני רוצה לעשות לא יודעת אם זה הפורום המתאים לפנות אליו, ואולי אני נשמעת קצת מפגרת אבל סתם כדי לדעת.. זה כל כך כל כך משנה הציונים והממוצע של תעודת הבגרות כדי להתקבל לפקולטות שונות ומסויימות באוניברסיטה? זה משנה מספר היחידות במקצוע מסויים? במה עדיף להשקיע כעת- אם בכלל ?

H20

New member
כן, לציונים ולמספר היחידות יש

חשיבות מאוד גדולה בקבלה לאוניברסיטה, במיוחד לפקולטות יוקרתיות ומבוקשות. כשמבקשים להתקבל לאוניברסיטה, היא מחשבת עבור המועמד ציון התאמה, או סכם, שהוא שקלול של ציוני הבגרויות והפסיכומטרי. במה להשקיע- תלוי מה הכיוון שלך,אם בכלל גיבשת כבר אחד. אם הכיוון המדעי\ הנדסי קורץ לך, כדאי להשקיע במתמטיקה 4- 5 יח"ל ולהגביר לפחות מקצוע אחד מבין פיזיקה\כימיה\מחשבים\משהו אחר בסגנון. אם הכיוון של פסיכולוגיה\ משפטים\כלכלה\ ניהול\ מקצועות מבוקשים אחרים בתחומי מדעי החברה נראה לך, אז אולי לא כ"כ חשוב להתעקש על מתמטיקה ברמה של 5 יח"ל, אבל עדיין רצוי להוציא ציונים גבוהים במקצועות המורחבים. מדעי הרוח וחלק ממדעי החברה בד"כ פחות מבוקשים, לכן יותר קל להתקבל אליהם. באנגלית תמיד כדאי להשקיע. כמו כן, כדאי לבדוק דרישות ספציפיות של האוניברסיטה. מחלקות מסוימות עשויות לדרוש בגרות במקצוע מסוים. אם ממש אין לך מושג, אבל את לא פוסלת אף כיוון, כדאי לך לבחור הרכב בגרויות כזה שלא יסגור בפנייך דלתות. בכל מקרה, ניתן להשלים ו\או לשפר אחרי התיכון.

Me And Myself 1

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אני כנראה אלך ל-4 יח"ל מתמטיקה ואגביר מחשבים- מקצוע שמעניין אותי פחות או יותר. אבל באמת אין לי מושג מה אני ממש רוצה, ולא פוסלת שום דבר.. מקווה שאני עושה בחירה נכונה תודה בכל אופן

H20

New member
על לא דבר ../images/Emo13.gif

מחשבים זה באמת מקצוע נחמד בתיכון, לא יותר מדי קשה ויכול גם להועיל בהמשך. את מסתדרת עם מתמטיקה? אם כן, אולי כדאי לך לעשות 5 יח"ל.

למעלה