קצת מוזר....

מירבילו

New member
קצת מוזר....../images/Emo4.gif

השבוע ביקרתי אצל הרופא המטפל שלי. הוא הנחה אותי בעבר לקחת גלולות ברצף , לאחר הלידה , על מנת לא לקבל וסת, עד למועד התחלת טיפולים מחדש. יש לי כרגע אנדומטיומה בגודל של כ- 7 ס"מ, ומשום מה הוא טוען כי "זה לא בריא" לקחת גלולות ברצף (גינרה) וכי עלי לעבור לדנזול (דנוקרין בשמו השני) במשך חצי שנה ואז להתחיל טיפולים (לפי דרישתי- יש לי עדיין מוקפאים
). מה הוא נזכר פתאם שזה לא בריא לקחת גלולול ברצף? ודנזול כן בריא? מה לעשות ?, מה דעתכן?

שלום לך ../images/Emo39.gif

טוב לראותך, אנדומטריומה של 7 ס"מ זה לא דבר של מה בכך, אני מקוה שאת מודעת לענין. היא גורמת לכאב? דימומים? סימפטומים כאלו ואחרים? למה דנזול? יש כאן נשים שלוקחות גלולות ברצף כבר שנים, נכון זה לא בריא, אבל זה מה יש, הגלולות הן לא אמצעי מניעה עבורינו הן כלי לאיכות חיים סבירה. דוקא גודל הציסטה צריך להטריד ואולי בשל כך כן שווה לשקול מדכא כבד לנסות להקטין אותה אולי שתגיעי להחזרת מוקפאים ללא צורך בהתערבות כירורגית
אם את מתכננת לחזור לטיפולים עוד חצי שנה, הייתי מציעה לך להכין את הקרקע להשתרשות בריאה ולא בעייתית של המוקפאים שלך. בהצלחה

מירבילו

New member
אז ככה....../images/Emo20.gif../images/Emo141.gif

בפעם הקודמת שהיתה לי ציסטה בגודל הזה עשו לפרסקופיה, ואז ההבחנה היתה שיש לי אנדו'. האנדומטריומה אינה גורמת לי לכאבים
, ויש לי דימומים בין וסתיים עם הגלולות כפעם בחודש (בתקווה שגם הם יפסקו). אין לי סימפטומים מיוחדים (עוד פעם
) ועד שאני לא הולכת לרופא ועושה US, אני לא מרגישה בקיומה. הרופא החליט לתת לי דנזול כמו אחרי הלפרסקופיה כדי להכין את הקרקע, כדבריו, לטיפול הבא. הרופא טוען כי ניתן להחזיר את המוקפאים במצב הזה, מה גם שהציסטה טיפה קטנה מ7.2 ס"מ ל- 6.8 ס"מ (לא נראה לי שינוי משמעותי) ויש לציין כי נקלטתי להריון עם האדנומטריומה הזו (בלי שגודלה השתנה במהלך ההריון ולאחריו עד כה
). מקוה לטוב
שום בצל.... (נראה לי שבזבזתי לכן את כל החמסות
)

מירבילו

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif

מישהו מוכן לעזור לי כאן????????

אני לא יודעת מי הרופא שלך אבל

הוא מעצבן אותי..... גם לי היה 7 ס"מ ובגלל שלא טופלה נכון נכרתו השחלה והחצוצרה..... דנזול קיבלתי בחו"ל לאחר כריתת השחלה והחצוצרה - דנזול זה הורמון זכרי בעל תופעות לוואי לא נעימות כמו עיבוי הקול שיעור יתר בפנים וחצקונים... את הדנזול נותנים בין פעמיים לשלוש ביום תלוי בחומרת האנדו. את הדנזול נותנים תחילה לשלושה חודשים לראות אם אין תופעות לוואי ורק אח"כ מוסיפים את השלושה האחרים. מאוד לא מוצא חן בעיני הרעיון שתקחי דנזול לחצי שנה..עדיף דקא ל 3 חודשים ואז להתחיל טיפולים דקא יכול להקטין את האנדומטריומה דנזול לא דנזול רק שומר שלא תגדל. הייתי ממליצה לך לגשת לרופא פיריון שמבין באנדו כמו פרופ משיח, פרופ שולמן או פרופ זיידמן

מירבילו

New member
בעבר...../images/Emo4.gif

קודם כל תודה על התגובה, שנית, בעבר כבר לקחתי דנזול, ולא היו לי
, את תופעות הלוואי האלה (לקחתי לאחר הלפרסקופיה). לטענתו הדנזול הוא לקראת טיפול הפריון הבא אותו אני רוצה להתחיל בעוד כחצי שנה ((החזרת מוקפאים), במידה וחס וחלילה הטיפול יכשל, לפני ההשאיבה הבאה (שאני מקווה שלא תבוא), אני אצטרך לדבריו לעבור לפרסקופיה. אני נוטלת כרגע גינרה ברצף, אך יש לי מעין מחזור חודשי כל חודש בתאריך קבוע (למרות שאני גם פוליציסטית, ואין לי מחזורים סדירים), ולמרות זאת לא גדלה לי האנדו'
. כולי מבולבלת ולא יודעת מה לעשות.... מצטערת על הסירבול.

מירבילו

New member
../images/Emo70.gif../images/Emo53.gifמבקשת את עזרתכן../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

עשיתי בדיקת דם כדי לבדוק את תפקודי הכבד שלי, ספירת דם וCA125 (לקראת הדנזול). הכל יצא בגדר ערכי הנורמה חוץ מ- 3 פרמטרים: CA125 יצא 101.2 (הערך עלה מאז מאי , אז התוצאה היתה 82). עם שני ערכים אחרים אצטרך את עזתכן מכיוון שאני לא יודעת מה המשמעות שלהם: WBC צריך לצאת בי- 4 ל- 11 , התוצאה אצלי הינה 12.5, ו- NEUT.abs צריך לצאת בין 1.8 ל-8 ואצלי התוצאה הינה 9 ו- NEUT% התוצאה הינה 71.9%. האם זה בסדר? האם זה נורמלי ובסדר שה-CA עלה כך בחמישה חודשים? האם שאר הערכים נורמליים? בבקשה בבקשה עזרו לי, הרופא שלי בחו"ל עד יום שישי ואני בלחץ אטומי.....

ניקה25

New member
../images/Emo41.gifשלום!

לצערי אני לא מבינה כלום בתוצאות האלו , לא עשיתי את הבדיקות האלו אף פעם, אבל אני אנסה להקפיץ את ההודעה. מקווה שזה ילך

למעלה