קצת מאוכזבת מעצמי....

רונית3335

New member
קצת מאוכזבת מעצמי....

שלום לכם...מקווה שאתם הכתובת.. אני בחורה בת 28- חוץ מכסף הכל בסדר אצלי, יש לי חבר, יש לי חברות, מרוצה מהמראה שלי, לומדת לתואר שני ויש לי חזון מסויים שאליו אני שואפת...והוא להיות עצמאית בתחום מסויים.. הדבר היחיד שלא עבד ולא עובד אצלי הוא- כסף. בכל העבודות שעבדתי בהן כשכירה לא הרווחתי יותר מ 5000 ש"ח מה גם שלא נהניתי באף אחת מהן..יכול להיות שגם בגלל זה אני לא רוצה להיות שכירה..אך לא רק בגלל זה.. עד שאהיה עצמאית בתחום יקח זמן כמה שנים עד שאבסס עצמי. כלומר עד אז אני נמצאת בעבודה שאמנם יש לה יתרונות אחרים כיוון שהיא מאפשרת לי ללמוד אך השכר עגום, ואני מרגישה שאני כאילו ''לא שווה'', אני מרוויחה שכר נמוך כל כך שאנשים ללא תואר מרוויחים יותר ממני. אני גם במינוסים תמיד.. כאילו אף פעם לא הרווחתי ולא ביקשתי יותר..ולא חיפשתי עבודות בשכר גבוה יותר...ועכשיו אני מרגישה ממש רע עם עצמי.. אני לא יודעת מה לעשות.....:( רק הייתי צריכה לפרוק... תודה

אפרת2111

New member
הי רונית

הי רונית, שיחה על כסף היא שיחה על יחסים. כן,כן. גם עם כסף מסתבר שיש לנו יחסים. כתבת שאת מאוכזבת,וכסף לא עובד אצלך. אז מה זה כסף עבורך?(תחשבי על כמה מילים נרדפות שבהן תביני את המושג מעבר לפלוס בבנק) מה הוא מייצג עבורך? מתי הבנת אי פעם שערך עצמי קשור לכסף? את קושרת בין כסף להיות "לא שווה"- ומעניין מאיפה את מכירה את זה בחייך כיוון שכסף הוא כסף. וערך עצמי הוא ערך עצמי. אצלך שני המושגים קשורים אחד לשני וחשוב שתביני למה. אני בטוחה שאם תסתכלי על חייך תגלי יתרונות רבים למי שאת ולאיך שאת חיה את חייך. ואיזה אדם ראוי ונפלא את. פשוט תסתכלי על הנושא כשאת מפרידה את הכסף. אפרת דרור-עתיר מאמנת אישית/עסקית מנחת חוגים/סדנאות מדיטציה. 052-3854570

הבת שלי שאלה אותי איך להרויח כסף

היא בת 9. אמרתי לה שבשלב שבו היא נמצאת, נסיון להרויח כסף רק יעכב אותה מלהרויח כסף בחיים. כרגע היא נמצאת בשלב של בניה ופיתוח יכולות. ולהשקיע את כל מרצה בזה יסתיים ביותר כסף מאשר רווח כספי מיידי. יש תקופות בחיים שבהן אנחנו בונים יכולות ולא מרויחים הרבה. יש סיבה למה אנשים לומדים ומפתחים את עצמם - רוב העבודות הנפוצות, שלא מצריכות בניה רבה לפני כן - לא משלמות הרבה ולא מספיק מעניינות. כמובן שניתן למצוא דרכים להרויח יותר כסף. ויתכן שתוכלי לעשות זאת כעת (מורכב מדי לפתח את זה דרך הרשת). אבל השאלה היא אם זה באמת מתאים? האם לא עדיף להמשיך בכוון שבו את בונה את עצמך? ובינתיים לחיות כך שלא תהיי במינוס כל הזמן? רוב העצמאים משקיעים מספר שנים בבניית עצמם והעסק. אני יכולה לספר לך מעצמי שכאשר עשיתי את זה לא הרגשתי רע, אלא טוב - כי בניתי את עצמי. הגדרתי לעצמי במפורש שאלו שנים שבהם אני מזרימה כמה שיותר מהכנסות העסק - בחזרה לעסק. אני חושבת שהנושא הכי מרכזי הוא זה שאת מרגישה לא שווה. על זה ניתן לעבוד ולהתקדם משם. ואז תוכלי לבדוק מה מתאים ביותר עכשיו לעשות. בהצלחה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הכול בסדר אצלך

חוץ מהאופן שבו את תופסת את עצמך - כלא שווה. אם הבנתי נכון, את עובדת בתחום המקצועי שלך, בעבודה שהרווח בה נמוך, אך מאפשרת לך להתמקצע ולפרוץ בהמשך דרך לעיסוק מלא במקצועך ובשכר הולם. מה הופך זאת ל"לא שווה"? בעיני זה שווה מאוד. ברוב המקצועות השכר ההתחלתי נמוך והוא עולה עם הזמן, אפילו אצל הרופאים. אני מנחשת שזה פוגש אצלך משהו לא בטוח ביחס לערך העצמי שלך, או קשר מאוד חזק בין ערך עצמי לכסף - אילו דברים שבדרך כלל אנו יורשים מהמשפחה בה גדלנו. על אילו תפיסות גדלת בנושא ערך עצמי? בנושא ערך הכסף?

מינוסים

היי רונית, אולי שמעת על כל המחאה החברתית על יוקר המחייה וכו', וב"ה יהיה פה יותר טוב יום אחד. אומרים שיותר מ90% מהמדינה באוברדרפט ... כמאמן, אני מציע לך שני דברים: אחד בראש: להנות ממה שיש. לעבוד קשה למען החזון שאת שואפת אליו ולהרים כוסית אחרי הצלחות בדרך. שני בכיס: להנות ממה שיש. לתכנן תקציב ריאלי מדי חודש ולבדוק אותו מדי שבוע. לגבי איך להרוויח יותר כסף? ... לא יודע...

למעלה