קצת לפרוק עול

חנהר

New member
קצת לפרוק עול

שבוע שעבר הייתי בחופשה שבוע. ארבעה ימים מתוך השבוע יצרו איתי קשר מהעבודה וכל יום דילוורתי גירסא חדשה עם שינויים קטנים. יום שני חזרתי לעבודה ואף אחד מהמנהלים לא ניגד אליי והתנצל או הציע לי את הזמן שאבד לי בחזרה וגם לא תודה על הטירחה שלי. החכתי למנהל שלי וביקשתי יומיים חופש על הזמן שאבד לי, הנ״ל התמקח ואמר: ״אני חושב שיום וחצי זה מספיק, לא נראה שזה היה כל כך הרבה זמן מהזמן הפרטי שלך״. אני קיבלתי את הצעתו ואמרתי לו שמשא ומתן זה תמיד טוב, אך לאחר שיצאתי מהשיחה הרגשתי מאוד לא מסופקת, הרגשתי שהוא היה מאוד לא פייר ואף חצוף, במקום להתנצל על העובדה שהפריעו לי 4 ימים מתוך ה5 שלקחתי ולחשוב לרגע ולאמר כן אין בעיה וסליחה שהפרענו לך, הוא התמקח איתי.
עכשיו, הזמן שאבד הוא לא הפקטור העיקרי, הטירחה עצמה, שנכנסתי ללחץ אדיר בזמן החופשה שלי. אני לקחתי חוםש כדי להעביר את כל הבית שלי, ארזתי לפחות 100 קופסאות, במשך שבוע ארזתי ופרקתי קופסאות ובאמצע כל זה הייתי צריכה לחזור לדירה הישנה פעמיים כי עדיין לא היה לנו אינטרנט בבית החדש שלנו ולקחת איתי את הלפטופ.
קיצר ביקשתי לשוחח עם הבוס הגדול שעד לא מזמן עבר לגור בארה״ב לחצי שנה עם אשתו, מעניין אותי מה יהיה לו לאמר. בינתיים אני מעדכנת את קורות החיים שלי.

חנהר

New member
אגב

גרנו בקומה השלישית, ללא מעלית, הייתי צריכה לעלות ולרדת את כל ה100 קופסאות האלה.
קיוותי שלפחות זה יהיה פיצוי טוב לזה שלא הלכתי לחדר כושר כבר חודששים

Row123

New member
שאלות על המעבר

אוף זו בדיוק הסיבה למה אני לא חוזרת להיטק. פה זה בדיוק אותו דבר. לא עוד! 22 שנה זה מספיק

שאלה אחרת... אני מבינה שהעברתם הכל לבד...
מאיפה השגת קופסאות?

ראיתי שקופסה עולה בין 1.60 ל 2 יורו פר קופסה ואני צריכה איזה 70
קיבלתי אתמול הצעה למובילים שרק יקחו את הדברים הגדולים ויביאו לי 40 קופסאות. השאר יפרק וירכיב בעלי והחברים יסחבו כי יש לנו מליון דברים משפחה גדולה.
ההצעה היתה 260 יורו להעברה של 2 קילומטר!
מה יהיה עם הארץ הזו? הכל כל כך יקר והמעגל האינסופי של - עושים לבד- כי זה יקר- אנשי מקצוע קורעים אותך- וחוזר חלילה מתחיל לעלות לי על העצבים כי את הכל צריך לעשות לבד!

חנהר

New member
כן כן הכל צריך לעשות לבד

כי המחירים פשוט בשמיים.
את הקופסאות ומיוד למעבר קניתי בGama.

Row123

New member
אמאלה...

אבל יש לי איזה 1 קונטיינרים מלאים. הבאנו אחד מלא מישראל ופה רוקננו עוד את איקא ואת BCC .... מה יהיה?!?!?!

חנהר

New member
אני מציעה שחברי המשפחה

יעזרו, אחרת תצטרכו לשלם 50 יורו לשעה לעובד אחד שיעביר לכם את הבית.

חנהר

New member
אחיין של כריס עזר לנו

להעביר את כל הרהיטים הכבדים, בעוד שאני העברתי את כל התכולה של הבית כולל פריקה.
אגב סיפרת שעשיתם שיפוצים בבית החדש שלכם, אני הייתי גם השיפוצניקית.
ועוד כריס הכין את הגינה האחורית להנחת דשא וגם את החצר הקידמית, פשוט שכר ציוד ליום, התייעץ עם כמה אנשים כיצד לעשות זאת ועשה זאת.
לגבי ה-Oprit הוא בנה אותו יחד עם בחור שעובד בעירייה, ביומיים ואחיין שלנו עזר לו, שילמנו לו 330 יורו בשחור.
התקנת רשתות בכל הבית, שכרנו חשמלאי מוסמך מ-Urk שעלה בסביבות ה- 700 יורו.
הרצפה, מטבח, אמבטיה ושירותים התקינה חברת התקנות מטעם בחנות בה קנינו את הכל. סה"כ 30,000 יורו.
קנינו גדר מחיצה מעץ שעלה לנו משהו גם כמו 700 יורו אני חושבת. אתמול כריס דוד שלו וגיסו התקינו את הגדר ביחד.
אני גם עושה ניקיון כל ערב, חלונות, דלתות, רצפה, ספונג'ה, שואב אבק, כי כל הזמן הבית מתלכלך עם כל הסידורים הללו. (מזל שאין תריסים). מה שכן קינו וילונות לכל הבית 2,500 יורו סה"כ כולל התקנה.
מה שכן בחצר האחורית אנחנו מתפנקים לנו ביומיים האחרונים בברביקיו שרכשו דרך האינטרנט- Weber, ממש כיף.

FalseFlat

New member
נשמע כמו אחלה חוויה

מצחיק שאת אומרת ששילמתם לאחיין של כריס 330 בשחור
כאילו תזימינו אותו להמבורגר או משהו ותנו לו בעיטה בתחת
(זה מה שאני הייתי מקבל על עזרה למשפחה)

חחחחחחחחחחחחח

אוקיי זה לא נשמע טוב, כאילו תעזור למשפחה שלך בקטע כזה, לא בקטע של הבעיטה

חנהר

New member
לאאא, שילמנו את זה לבחור שעובד בעירייה

ועושה עבודות מחוץ לעבודה בשחור, הוא גם מגיע מ-Urk אגב.
לאחיין של כריס שילמחנו 50 יורו ליום. שנינו חושבים שאין דבר כזה עבודה בחינם, חוץ הוא סטודנט, יצא לו טוב קצת עבודת קיץ. הוא חסך לנו המון כסף.

תכלס כשאני חושבת על זה עכשיו קיבלנו שירותים מנוצרים טובים
. Urk, staphorst עיירות נוצריות.

Row123

New member
אז זהו שהחברים אומרים שיעזרו בכל מה שצריך לעש

אבל עם כל הכבוד יש להם משפחות וילדים ועבודה. ואם מישהו מהם ישבור משהו או יפגע בעצמו לתמיד, מה אני אעשה אז? ואם זה יהיה בעלי? אני לא יודעת.... הם אמרו לי בדיוק מה שאמרת
הבית הוא ענק במימדים הולנדיים 160 מטר. חוץ מזה שיש לנו קבלן שיפוצים שעושה את העבודות הגדולות בחשמל ואינסטלציה ויש לנו צבעי שיצבע דלתות חלונותתיקרות ובחוץ אני כל יום עובדת בבית בקלוף 35 שנה של חוסר טיפול בבית. בעלי עושה את כל השאר ואחכ אני אצטרך לעשות טפטים ולצבוע.
בקשר למעבר האמת שאנחנו משפחה של 5 אנשים ויש לנו הרבה מאוד חפצים. לארוז את כל זה ולסחוב את זה זה ממש לא מבצע פשוט. מצד שני לשלם כל כך הרבה כסף רק כדי שיסחבו את הדברים הגדולים ולהביא לי 40 ארגזים זה לא נורמלי.

אולי אני נשמעת מוזרה אבל בגיל 40+ זה לא אותו דבר הכל כואב ולא מפסיק מהר אם סוחבים דברים כבדים או משפשפים מנסרים מקלפים ומושכים דברים

קצת מתסכל

Etnozam

New member
בישראל עבדתי כמתכנת פרילאנסר

פה בהולנד הלכתי לאדקו ואמרתי להם תנו לי את העבודה הכי פשוטה שיש.

לא רוצה לחשוב, לא רוצה אחריות, לא רוצה לו"זים של 25 שעות ביממה..
לא עוד דד-ליינים, לא עוד אין סוף התכתבויות עם אנשים אדיוטים!! שלא יכולים לתקן אות אחת בעצמם.

"יש לי דווקא עבודה טובה בתור..." לא!!!!!!!!!!!!

מוותר על השכר (בנתיים
) אני רוצה שנה לנוחחחח.

אני מניח שאין אפשרות להתנתק בזמן החופשה ?

לא יודע איך זה הולך אצלך, אבל אצלי הבעיה הייתה שבחופשות הראשונות אני בעיקר ניסיתי להיות נגיש אל הבוסים - הבנתי אחרי כמה פעמים שהם לוקחים את זה כמובן מאליו.

אז בשלב מסויים התנתקתי. הם לא קיבלו את זה טוב, אבל מצד שני - גם לא יכלו לומר הרבה.

אחרי כמה זמן, התרגלו שבחופשה אני בחופש :)

אבל יש מצב שזה שונה.

Free Smile

New member
First world problems

well
if it is any consolations
now I am annoyed as well with your manager!

it reminds me of a story some hippie-sh kinda guy told
he was working for the post office and they drew a line on the floor
that when he did not walk on it from one area / room to another, the manager comes to him and explain -
we discovered that if people cross all the time on this line and not straying from it, we get the most efficient time spent on this distance, we save up a lot of seconds of a lot of employees which computes into a lot of money in the end of the year...

when money is calculated more than people

חנהר

New member
כן

בכל אופן כבר קיבלתי הצעה מעניינת מחברת השמה, מעניין אם החברה תהייה מעוניינת בי.

למעלה