קצת כיוון

shlulee

New member
קצת כיוון

שלום לכולם אני עדיין רווקה מאושרת.. מקווה שאוכל להנות מזוגיות יפה פעם. אם כך לא בי הדברים אמורים כי אם באחי הבכור. כבר כשהתחתן היה ברור לו ולכל הסובבים שהוא עושה שטות גמורה. לצערי הוא עשה את השטות וכיום הוא ניצב מול התוצאות הלום קרב, מתלבט קשות ולא יודע איך להתחיל. מדובר בבחורה (זוגתו) לא שפויה שלא עובדת, אוהבת את הילדה המשותפת אבל לא מסוגלת ממש להיות איתה, נמצאת אצל איזו פסיכולוגית שרק מחזקת את היותה מי שהיא (וזה מינוס אחד גדול), רבה עם כל העולם כי הוא (העולם על יושביו) אף פעם לא בסדר אבל היא כן... בקיצור אה גרויסע מציאה. הפחד הגדול שלו הוא הפגיעה בילדה (בת שנתיים וחצי). אין ספק שהוא העוגן השפוי שלה בחיים. הוא היה הרבה יותר ממאושר אילו יכול היה לקבל אותה למשמורת ובכלל לדעת שהיא תצא מזה בריאה בנפשה. אלא שהוא הגבר והיא האמא. כיצד מתחילים? לאן להפנות אותו? הוא חייב יעוץ מהבסיס, לדעת שהוא לא לבד (אנחנו איתו, המשפחה אבל זה לא מספיק על אף שזה המון ואין לי ספק בכך), לדעת שלא הכל שחור ולבן ושגם אם כרגע הדברים נראים נורא מפחידים אז בפרספקטיבה של שנים דברים נראים אחרת. מה מבחינת הילדה? האם ייטב איתה אם יחכה או שמוטב ויעשה זאת כל עוד היא רכה בשנים (עוד שנים זה אומר שיתכן ויצטרפו עוד)? אני מרשה לעצמי להתערב בחייו לאחר ששוחחתי איתו על כך אני לא פועלת מתוך משאלת ליבי אלא מתוך משאלת ליבו. אולי יהיו מבינכם כאלו שיכעסו אבל אני נשבעת ביקר לי שהשתדלתי להיות אוביקטיבית ולא סתם ניפחתי את התיאורים. תודה מראש למיעצים

שרשירית

New member
קטונתי מלייעץ לך

הדבר היחידי הוא שהם צריכים ייעוץ ואיש מקצוע - לא אותי ובטח לא אותך.

shlulee

New member
הם בודאי לא צריכים אותי, אני שואלת לאן להפנות

אותו. כרגע הוא צריך להתבשל עם עצמו. האם יש מקום שמספק יעוץ לגברים (עם דגש על גברים...)

שרשירית

New member
כן, חיפוש פשוט בגוגל יעשה עבודה טובה יותר

תלמדי דבר מאוד חשוב - לא מתערבים בין בני זוג. גם אם שאלו את דעתך, תגידי לו שכל מה שהוא יחליט את תהיה שם בשבילו, תתמכי בו ותחזקי אותו. יש דברים שאת לא יודעת ולא מבינה ולמרות שאת חושבת שהוא הכי פתוח וגלוי איתך. גם אם הם יטפלו בדברים ביניהם ויחזרו להיות מאושרים - את זאת שתשארי באמצע. תתמכי בכך שילכו לייעוץ זוגי, שידבר עם אשתו, כמו שני מבוגרים ויפתרו או יתגרשו, לא משנה, אבל העיקר שזו תהיה החלטה שלהם. את לא צריכה שיאשימו אותך מתי שהוא בעתיד, או שהוא יעשה דברים ממקום לא שלם.

shlulee

New member
הבנתי, תודה....

לא מחפשת להיות באמצע לא רוצה להיות באמצע אני לא באמצע. תגובה כזו היתה צפויה עד צפויה ביותר. את צודקת אינטרנט זה מעולה. אפילו מצאתי פורום של גברים. צר לי על הטון בהם נכתבים הדברים, אין לי סבלנות להטפות מוסר, אני אולי רווקה ואולי אחותו אבל דבר או שניים על זוגות וזוגיות כבר למדתי על בשרי. מאידך ענית והתייחסת וזה מוערך לכשעצמו. תודה ולילה טוב.

אני 27

New member
הכי טוב שתוכלי לעשות ...

זה לתמוך , לתת לו להבין שלא משנה מה יחליט את והמשפחה תהיו שם בשבילו . זה יעזור לו להגיע להחלטות הכי טובות , ולהשאיר אותו על הקרקע לא משנה מה יקרה . מעבר לזה , לא ממליץ להיכנס בין בני הזוג . אבל יפה שאיכפת לך ואת דואגת .

felka

New member
כל אחד רואה עולם ממבט אישי שלו

אני מניח ששפיות היא נקודה די אמורפית.... לא אני , לא את ולא אחיך לא יכול לשפוט אותה על ניקודת מבט אלה רק על מעשים. היא כנראה לומדת את עצמב כרגע. לגבי פסיכולוגית - אני הייתי מציא לכם ללא שום קשר לתמוך בה בנושא הטיפול כי לי נראה שהיא נמצאת במצב lose lose. חלק מכל זוגיות היא תמיכה. לגבי ילדה - נושא מאוד רגיש: אני הייתי ממליץ לדבר איתה ולהבין איפה היא מצפה שהטיפולים יעזרו לה ומפה תוכלו להמשיך ולקבל החלטות... בשום פנים ואופן לא לדבר איתה על פרידה וילדה, אחרת היא תקבל החלטה מתוך התגוננות ולא הבנה.... והפסד כולו של אחיך

בינתיים, היא יכולה להישאר ולשאול שאלות, כי זו

מטרת הפורום ../images/Emo13.gif ול-shlulee: אחיך צריך ייעוץ מקצועי של עו"ד ואולי גם של עו"ס, כאן יכולים לתת לך יעוץ מנבכי לבם של המשתתפים ולא משהו מקצועי מעבר לזה, בכל מקרה, אחיך יודע שאת דואגת לו ככה? זה יכול אולי גם לעזור שהוא ידע שאוהבים אותו ונותנים לו את כל התמיכה האפשרית.

aviavram

New member
בהחלט וכי היה לך ספק

נאמץ אותה אל לוח ליבנו יש לנו לב רחב שלי אפילו בדרך לצינתור -פתיחת סתימות למה אי אפשר עם אינסטלטור דוד הכי טוב אבל נחזור אליה את באה ב 6 יולי ? והערב פאלקה ישמח אוזניו יאדימו שלי כבר אדומות-

הערב אני בעבודה, דווקא הייתי שמחה לבוא,

וב-6 אני כבר מחוייבת למפגש אחר ../images/Emo13.gif (המפגש עם הספרים והקלסרים)

shlulee

New member
רב תודות על תשובתך ושל האחרים

אחי יודע ומודע לדאגתי אליו. אני רוצה לשלוח אותו לכאן או לכל מקום אחר (עדיף מקצועי באמת) ולכן רציתי עצת מלומדי החיים. הוא מתלבט ולא יודע מה לעשות. מאחר ואני טיפוס יותר אסרטיבי (ובכלל אחרת), פניתי אני. הוא יודע שפניתי, יש בו משהו פאסיבי (מה שהביא אותו לנישואין האלו) אין ספק שהוא צריך עזרה בכל רובד. אני לכשעצמי לא הולכת לתת לה עצות או להידחף ביניהם. (למרות שעצם הפעולה הזו נראית כהדחפות) ברור לי שכל מי שקורא את הדברים, חסר את התמונה הכללית ויכול ומסוגל לראות את הדברים מנקודת מבטו הפגיעה, אני מניחה שיש פה כאלו שהרגישו מנת חלקה של משפחה חתרנית מהי. משפחתי היא מהסוג הפייסני עד פייסני מאוד, עד כדי ביטול עצמי. אני שונה והחלטתי לתת לאחי קצת ביצים (או ביציות במקרה שלי...). בסה"כ את המהלכים הבאים הוא יחליט ויבצע. אולי יום יבוא והוא בעצמו יכתוב, ישאל ויתבטא אבל זאת בודאי רק אם ירגיש שהתגובות כאן בפורום הן עינייניות ולא ציניות. מי יתן ופרק ב' שלכם יהיה מאושר, תודה, שלולי

למעלה