קצת חשדות

קצת חשדות

ניק מייסון ממשיך במסע קידום המכירות של ספרו, במהלכו הוא מתראיין לתקשורת וחותם על ספריו בחנויות ספרים. במסגרת החתימות הנ"ל, הוא גם נפגש עם אוהדים, ועונה על שאלותיהם. במפגש כזה, אשר נערך בבורנמות' ביום חמישי שעבר (ר' תמונה), ענה מייסון על הרבה שאלות, ולהלן חלק מהדברים שאמר (ותודה ל-BRAIN DAMAGE): - כל אלבומי הפלויד יצאו ב-SACD או DVD-A בשלב כלשהו. animals ו-WYWH ייצאו במארז אחד, בשנה הבאה. - ה-DVD של PULSE מתעכב בעוד כמה חודשים, מסיבות טכניות בעיקר. - בכוונת הפלויד להוציא עוד חומר בווידאו, אך יש בעיות טכניות שיש להתגבר עליהן. יש גם הקלטות אודיו של DB בגרסת אמביינט, שבכוונתם להוציא בדיסק מוזל. - והחדשות הקשות: הפלויד החליטו שלא להוציא רשמית את הקלטות ה-BBC, בגלל איכות ההקלטות הירודה. - שאלו את מייסון לגבי שנאתו הידועה של ווטרס ל-DB. מייסון אמר ש"זכותו של ווטרס לחשוב כך", ושאישית, HIGH HOPES הוא אחד מ-5 השירים האהובים עליו של הפלויד. הוא גם אמר שהאלבומים האהובים עליו הם "חלק" מ-SOS ו"חלק" מ-MEDDLE. (אלו הם האלבומים בהם נגינתו היתה הטובה ביותר, לטעמי). - התמונה של סיד משנת 1975, שמופיעה בספרו, צולמה ע"י מייסון עצמו!!. הוא מעולם לא הזכיר זאת בראיונות מקודם, ובקושי הודה שהוא דיבר עם סיד באותה הזדמנות. מעניין. אגב, התמונה צולמה כמעט ללא ספק בקנטינה של האולפנים, בעת קבלת הפנים לגילמור וכלתו. שימו לב לבקבוקי היין והבירה ברקע. - מייסון אמר שהוא נהנה לנגן שוב עם ווטרס (בהופעה, לפני כשנתיים), אבל לא יהיה מוכן להיות "שכיר" שלו לעולם. - אפשרות לאיחוד עם רוג'ר: רק בהופעה לצרכי צדקה, יש סיכוי לכך. גילמור ו-ווטרס לא יקליטו ביחד שוב לעולם, לדבריו. - מייסון סיפר שהוא קיבל סך 25 ליש"ט עבור ציור העטיפה (המקורית) של RELICS. - מצבו של סטורם תורגרסון הולך ומשתפר, לדבריו. - ולשאלה המעניינת: מאז 1967 הדעה הרווחת היתה שאת הקולות ב-scream thy last scream שר מייסון (לפחות באחת הגרסאות של השיר שקיימות). עתה, הוא אישר את זה. כששאלו אותו מדוע הוא זה ששר, הוא אמר ש"המצב באותם ימים היה לא מסודר, סיד עשה שטויות, אז יצא שאני זה שעשיתי את הקולות". ב-BRAIN DAMAGE כתוב שמייסון שר את הקולות גם ב-vegetable man אבל זה לא נשמע לי הגיוני. האמנם זה מה שהוא אומר בספרו? - מייסון אומר שהוא דווקא אהב את הגרסה של SCISSOR SISTERS ל-COMF NUMB. הוא לא ממש "מת" על להקות מחווה, במיוחד אם הן מנסות לחקות את הנגינה של הפלויד תו לתו. -

ושאלת אמצע השבוע

אם הייתם אתם שם, בבורנמות', מה הייתם שואלים את מייסון?

melancholy man

New member
האמת?

אני מניח שהייתי שואל אותו משהו כזה:" תגיד, ניק, אחשלי, דוגרי, מתי פעם אחרונה ישבת ליד תופים והתאמנת?, לא הגיע הזמן?" אני רוצה לנצל את עצמי בשביל להציף איזו ספקולציה ולשמוע מה דעתכם (ושוב זו ספקולציה לא שום דבר מבוסס או אפילו שמועה). בעקבות הספר של מייסון (ועוד יותר בעקבות מותו של ה DJ ג'ון פיל, צפות ועולות שמועות על איחוד של הלהקה (בהרכב המרובע:גילמור, ווטארס, מיסון ורייט) לצורך הופעות או הופעה, בארועים שונים, אני רוצה להציע סיבה לשמועות: 1. הספר של מייסון היה אמור לצאת לפני עשור בערך ובעקבות התערבות דיי כוחנית של גילמור (אאלט) יצאת הספר בוטלה אז. 2. בעקבות הביטול אז, עשה מייסון עבודת עריכה משמעותית לספר. 3. הספר שכן יצא לא הרגיז אף אחד ולא שמענו הכחשה (או אפילו שמועה של הכחשה) לפסיק אחד מהספר. 4. אין בספר, לפחות ממה שאנחנו יודעים עד עכשיו, גם שום דבר שעשוי להרגיז מישהו. עכשיו, מה הקשר בין זה לבין הופעת איחוד?, ראשית, הספר כפי שיצא, יכול לעניין, במקרה הטוב, את הגרעין הקשה של חובבי הלהקה, כאלו שאנקדוטות משעשעות ותמונות נדירות מענינות אותם, סתם חובבי מוסיקה שמחזיקים בבית אלבום שנים או אפילו יותר של הלהקה לא ממש יתענינו ובהתאם גם המכירות וגם העניין הציבור, מה שעשוי לעורר עניין בלהקה (ובעקבות כך בספר) הוא מופע איחוד של פינק פלוייד (או למצער, שמועות מבוססות מספיק על איחוד שכזה), בעולם הרוק של היום, אחרי שהצ'אנס למשהו שיזכיר איחוד של הביטלס נעלם עם מותו של ג'והן ונקבר לגמרי עם ג'ורג', אין סיפור אפשרי גדול יותר ממופע איחוד של פ"פ (בעצם יש, מופע איחוד עם סיד...) הספקולציה שלי היא, שתמורת צינזור הספר, הסכים גילמור, או להופעה יחד עם רוג'ר, או לכל הפחות לנסות ולבדוק את האפשרות הזו ברצינות. כמובן תמיד יכול להיות שמייסון וההוצאה לאור הם אלו שמפזרים שמועות בתקווה שיהיה בכך מספיק בשביל לעורר עניין סביב הספר, או שאין קשר בין הדברים כלל, אבל אני מעדיף את הספקולציה שלי, מה דעתכם?

Miss CB

New member
יש הגיון מסוים,

מצד שני, מהשימוש ב"תמורת--", עולה כי זו סוג של סחיטה (לא רצינית כמובן, זו מילה נורא כבדה..), ונשאלת השאלה, מה האינטרס של מייסון פה? כלומר, ידוע שהוא היה מתומכי האיחוד השקטים, מין כזה, וואלה איחוד יהיה סבבה. אולי אני פשוט לא מקשיבה מספיק, אבל עוד לא שמעתי על רצון חזק מאוד שלו לאיחוד, כזה שיכול לגרום לו לוות על היושר האומנותי (או משהו פלצני בסגנון), להוריד קטעים שלמים מפאת צנזור, רק בשביל הופעה.. או שמא..?

melancholy man

New member
בזה שהוא צינזר את הספר

אין לי ספק, יש לי גם מעט מאוד ספק שהוא לא עשה את זה מרצון...

הוא לא צינזר את הספר...

ווטרס וגילמור צינזרו אותו בעצמם. באחד הראיונות הוא אמר שהשניים עברו על הטקסט - הוא שלח להם את הטיוטה - וסימנו במרקר ירוק מה שלא מצא חן בעיניהם.

melancholy man

New member
יותר גרוע...

האמת שהנחתי שזה מה שקרה, אבל לא מצאתי הוכחה... אגב, אנחנו בטוחים שהמרקר היה ירוק?

Miss CB

New member
../images/Emo13.gif

(הייתה לי איזו התחכמות בנושא "אני קולר יו לייק" או אולי "בלאק אנד בלו", אבל אז, מי האידיוט שימרקר בשחור..?)

One Echoe

New member
..

מייסון אומר שהוא דווקא אהב את הגרסה של SCISSOR SISTERS ל-COMF NUMB. הוא לא ממש "מת" על להקות מחווה, במיוחד אם הן מנסות לחקות את הנגינה של הפלויד תו לתו. לדעתי זו גרסא נוראית! צריך לשפוט אותן על זה או משהו..

למעלה