קצת חוששת

קשית11

New member
קצת חוששת

עברתי תאונה מסויימת שבעיקבותיה הגעתי למוסד שיקומי ,שם עברתי פיזיותרפיה,הידרוטרםיה וכו. הייתי צריכה לעבור מערך שלם של בדיקות ביניהם בדיקה פסיכיטרית. דבר שנורא נלחצתי ממנו ועשיתי למערך רופאים "קונצם" החשש שלי מפסיכיטריה התחיל קודם כל בגלל החוות דעת החברתית על העיניין ועוד דבר שאמרה לי המנהלת שאם לא הייתי מתקבל בזמן הזה לשיקום בזסופו של דבר הייתי מגיע לבית חולים שלותה (הטיפול אצלי נגרר ע"י קופת חולים לתקופה מאוד ארוכה ,וללא הצדקה,לא קיבלתי מעל לשנה וחצי שיקום כלשהו או עזרה למרות פניותי ,לכן שהגעתי למקום השייקומי היית במצב רע יותר ממה שהייתי צריכה להיות) מהאימרה הזאת פחדתי לגשת לפסיכיטריה כי חשבתי שרוצים לאשפז אותי. לבסוף החלטתי להתמודד מול וללכת לבדיקה. לשמחתי הרבה הרופאה אמרה לי שהיא בכלל לא מבינה למה שלחו אותי אליה וזה הוריד לי אבן מהלב . אבל הרופאה שטענה שאני כן צריכה טיפול פסיכיטרי (למרות שאין לה התמחות בנושא רק באופן כללי) הכניסה לי כל מני דברים לראש שעד היום אני נורא מבוהלת וחושבת שמשהו לא בסדר איתי ואני זקוקה לאישפוז. כיוון שלאורך כל הדרך היא המשיכה לטעון שלדעת אני כן זקוקה. גם כשהתחררתי היא אמרה לי שאם אסכים לטיפול פסיכיאטרי תרופתי היא תתן לי בביטוח לאומי 30% אחוזי נכות ובנוסף אשהה בשיקום עוד שלושה חודשים. התייעצתי עם הרבה אנשים ,כולל הרופאה הפרטית שלי שאמרה לי לא לעשות את זה (היא קוראת לי פרח , ונורא מפסוטה ממהלך השיקום מהרגע שקיבלתי אותו,היא ועוד אדם דחפו אותי במערכת לקבל שיקום). אז איפה נכנסים הדברים של הרופאה שטוענת שאני זקוקה לטיפול... . פתאום כל תגובה שלי אני חושבת האם היא נורמלית או לא.. מספיק שאני אחשוב על משהו מאוד רציני ברחוב ואני נניח יעשה תנועת ביטול כחלק מחשיבה (דבר שהרבה פעמים את רואה אצל אדם מהרהר ברחוב או תוך כדי חשיבה ..עיוות פנים..) מבחינתי זה לא בסדר ואולי אני באמת זקוקה לטיפול כשכל הסובבים אומרים לי שאני בסדר ונורמלית .אבל הפחד שהכניסה לי הרופאה הזאת שכל הזמן המשיכה לומר שאני לא בסדר .. מקשה עלי מאוד ודי הורס לי את התקדמות החיים בשלב זה.. אני שופטת את עצמי פתאום על כל דבר קטן!. וזה מפריע לי,,אבל אני מרגישה שאני צריכה כל הזמן להיות אם היד על הדופק! כדי שאני לא אגיע למצב של אישפוז. עם הרופאה ההיא אני לא יכולה לדבר כרק הדעות שלה חשובות והיא תהיה מפסוטה ותנצל את חוסר הביטחון שלי כדי לתת לי את הטיפול שהיא מעוניינת (כאשר כל הסביבה כלל הרופאה הפסיכיאטרית של השיקום מתנגדים) עוד דבריםש אמרה לי הרופאה שיש לי יכולות סיכליות מאוד גבוהות ולדעתה אני לוקחת מבחינה שכלית הרבה רופאים שם ,והיא לא מבינה איך בחורה צעירה לא למדה עד היום שום דבר באוניברסיטה , מבחינתה אדם בוגר (מעל גיל 22) שלא ימא מהבית ולא יצא ללימודי אוניברסיטה ועם יכולות גבוהות משהו לא בסדר איתו (למדתי לימודי מקצוע,יש לי שתי תעודות מקצוע שמקובלות ע"י משרד העבודה! ) בקיצור היא ערערה לי את כל הבטחון בכל מקום אפשרי.. . מה ניתן לעשות על מנת להוציא מהראש את הדברים שלה ולחיות את החיים כמו שהם בלי הרבה חשבונות אם אני נורמלית או בסדר.. . תודה

nutmeg

New member
כמה הבהרות לגבי מושגים

שיש לך לגבי פסיכיאטריה בפרט ושיקום בכלל. ראשית - לא כל טיפול פסיכיאטרי מוביל לאשפוז פסיכיאטרי כמו שלא כל ביקור אצל רופא אורטופד מוביל לניתוח. טיפול פסיכיאטרי אצל אנשים מתפקדים בדרך כתת מסתכם בנטילת תרופות שעוזרות למשל לייצב מצב רוח, להפחית חרדה וכד'. לא שום דבר מעבר לכך. לפעמים טיפול פסיכיאטרי גם משולב בטיפול פסיכולוגי (שיחות פסיכותרפיה או טיפול קוגניטיבי) - אבל שוב - רק לפעמים וכל מקרה לגופו. אנשים שעברו תאונה ותהליך שיקום ממושך באופן טבעי מפתחים סימפטומים של דיכאון - כאשר הדיכאון מופיע על רקע של חשבון נפש מול האובדנים שאותו אדם חווה בתאונה. הרי די ברור שיש מקום להתאבל על יכולות שאבדו, איברים שלא מתפקדים כמו פעם, מחשבות על 'המערכת' שלא טיפלה בך כמו שצריך ואולי נפגעת עוד יותר רק מאותה שנה וחצי שלא עברת שיקום וכו' - נכון? זה יהיה לא נורמאלי דווקא לעבור לסדר היום כאילו כלום לא קרה לך, לדעתי. להגיד לך את האמת? די שמחתי לקרוא את מה שכתבת כי למרות שהתלוננת, שמחתי לשמוע שאנשי המקצוע בשיקום מסתכלים עליך באופן הוליסטי ולא רק פונקציונאלי. מסתכלים לא רק על האיבר הפגוע אלא גם עליך, כבן אדם שאמור לצאת אחרי תהליך השיקום לחברה ולתפקד. מסתכלים עליך כעל אדם שיש לו גם שכל, גם רגשות וגם פגיעה פונקציונאלית כזו או אחרת. לוקחים בחשבון שאת צעירה, שכל החיים לפניך ושיש מקום לחשוב על תהליך העצמאות שלך ועל כל מה שנדרש כדי שתוכלי בסופו של דבר להחזיק את עצמך בכוחות עצמך. הם ראו את כל זה וניסו להגיש לך עזרה מקיפה... שדי הפחידה אותך. יכול להיות שאת עדיין לא מוכנה להסתכל על עצמך באופן הוליסטי. זה קורה לפעמים בשיקום. כל כך מתמקדים בפונקציה של האיבר הפגוע ששוכחים להסתכל על המכלול. כשתהיי מוכנה להסתכל על חייך באופן הוליסטי רב מימדי, גם השיקום שלך יהיה יותר הוליסטי, יותר מוצלח. הוא יהיה פחות ממוקד על שיפור פונקציונאלי של אזור פגוע ויותר ממוקד על שיפור התפקוד שלך כאדם שיש לו גם רגשות, גם שכל, גם נפש ו... כן, גם איבר/ים שנפגע/ו עקב "תאונה מסויימת".

קשית11

New member
המשך..תשובה..הסבר..

תראה בדיקת דיכאון אצלי נשללה דבר שמאוד הפתיעה אותם שלמרות מצבי הצלחתי שלמור על שמחת חיים מסויימת (וכל שאני מחלימה מן הסתם השמחה יותר מלאה..) למרות שאני לא מקבלת כל עזרה פסיכיאטרית (ולהזכירך היא נשללה ע"י הפסיכיאטרית עצמה) המשכתי להשתקם אחרי שהשתחררתי בקפיצה גדולה מאז הייתי בשיקום עצמו(גם בשיקום עצמו עשיתי קפיצה גדולה מאוד) כאשר בהתחלה הלחיצו אותי ואמרו לי שנראה להם שאני לא עושה הרבה מאמצים לשנות את המצב ,כאשר בסופו של השיקום אמרו לי שבשלב הזה כשאמרו מה שאמרו הם בעצם לא האמינו שעשיתי את השינוי כל כך מהר. גם לאורך כל השיקום הרגשתי בדואליות מסויימת (והאמת גם מטופלים נוספים שהיו שם.. ) מדוע המטפלים בוחרים בדואליות במטופלים (שהרי אם זה היה ביותר ממטופל אחד שהרגיש ככה ייתכן שזאת צורת טיפול מסויימת.. )

nutmeg

New member
באמת לא חייבים

עזרה פסיכיאטרית או פסיכולוגית, רק אמרתי שבשיקום, להבדיל ממקומות אחרים רואים את האדם על כל המכלול ולא רק פונקציונאלית. אין לי מושג למה את מתכוונת כשאת אומרת 'דואליות' לא הבנתי מה זה הרגשתי בדואליות מסויימת" ולמה הכוונה ש"המטפלים בוחרים בדואלית במטופלים"

קשית11

New member
דואליות -הכוונה

דו משמעויות כמו הדוגמה שנתתי למעלה.. . כלומר, כשאמרו שאני לא מספיק משתדלת כלשמעשה באותו הזמן הם היו מופתעים מהמהירות שלקח לי להגיע להשיג מסויים. כל המטופלים אהבו אותי מהמבוגרים עד לצעירים וכולם היו שופכים את ליבם ואני הייתי מקשיבה לצורך לימוד ועניין (לפעמים אפשר ללמוד מהדרך של האחר, אולי יש לאחר ידע שלי אין ויכול לעזור לי במצב זה או אחר..) ומהסיפורים ראיתי שגם אצלם יש דואליות . כלומר דו משמעויות (דבר שהםריע למטופלים) עולה לי כרגע דוגמה פחות טובה.. אחד המטופלים , איש מבוגר כבן 60 . הוזמן למשרד אם אשתו שם נאמר לו כי הוא לא עושה מאמצים . להבדיל ממני הוא החל לכעוס כיוון שהוא כל יום עושה דרך ארוכה כדי להגיע לשיקום לא החסיר יום אחד ויש אצלו שיפור גדול . מכיוון שהוא מאוד כעס על והכעס הפך על כל הצוות. בסופו של דבר אותו רופאה שכעסה עליו גם התנצלה ושינתה את דבריה ל "עשית שינוי גדול מאז שנכנסת הגעת להשגים". ברור שלפני כן היא ידעה את מצבו במדוייק! שכן לא מזמנים אדם לשיחה ללא למידת החומר ומדובר במקום מקצועי מאוד.. .

nutmeg

New member
מה שאת אומרת

רק מחדד את מה שניסיתי להגיד לך. האם אינך רואה אפשרות איך אפשר להתקדם ברמה הפונקציונאלית (להחזיר תפקוד לאיבר הפגוע) ועדיין לא להתקדם בכל המישורים האחרים? כלומר רגשית, בין אישית, חברתית, משפחית, תעסוקתית וכד'? יש המוני אנשים שמגיעים לטיפול ועושים דרך נאה ומתקדמים במישור מסויים ונשארים במקום או אפילו עשים רגרסיה במישורים אחרים. זו לא תופעה יוצאת דופן כי קשה לעבוד על הכל ביחד ולא תמיד יש זמן. את צודקת שבפגישות עם אנשי הצוות צריך לשמוע את שני הצדדים גם במה התקדמת וגם במה לא... לא רק מה לא, כי זה מייאש.

למעלה