קצת חוששת

קצת חוששת

הי בנות, בימים האחרונים יצא לי להגיע הרבה לפורום הזה בעקבות חיפושים שעשיתי באינטרנט ואני מתחילה קצת לחשוש.. רציתי לנסות ולהבין בעזרתכן אם בכלל יש לי סיבה לחשוש, אני אשמח לכל עזרה שתינתן לי ולכל תשובה שאולי תוכל לשפוך קצת אור. בעיקרון לפני שנתיים בערך הפסקתי עם גלולות כי הן השפיעו עליי לא טוב ומאז השתנו כל מיני דברים בגופי.. התחילה להיות לי מין נפיחות תמידית בבטן תחתונה ומדיי פעם כאבים לא תכופים ולא ממש חזקים, ואיכשהוא התרגלתי למצב.. ההחמרה הבאה הגיעה לפני 10 חודשים שהבטן שלי התנפחה למימדי ענק וכאב לי נורא בצד השמאלי של הבטן התחתונה, הלכתי לרופאת הנשים והיא אמרה שיש לי ציסטה ושאני אנוח, לאחר מספר ימים הגעתי עם הציסטה המעיקה למיון בגלל הכאבים הנוראיים שהיו לי והרופא אסר עליי כל פעילות למשך 10 ימים מסיכון שמא היא לא תתפוצץ בגוף.. מאז לא חוויתי כאבים כאלה עד החודשיים האחרונים: ב 2 המחזורים האחרונים שלי אני סובלת מכאבי תופת!!!! אני לא יכולה לזוז, ללכת, לקום ואפילו ללכת לשירותים כי כל לחיצה לפיפי או קקי נורא נורא כואב לי, אני מרגישה כאילו הכאבים הם לא רק של מחזור אלא הרבה יותר מכך, וחשוב לי לציין שזה רק בחודשיים האחרונים כזה חמור!! בנוסף דיממתי בחודש שעבר 3 פעמים: פעם אחת מחזור, פעם אחת דימום קל ובהיר ועוד פעם אחת מחזור בחודש!!!!!!!!! אני לא יודעת מה לעשות אני חסרת אונים מהרופאים האלה, שכמובן מזמן אמרו שהציסטה נעלמה (מה שבכלל לא נראה לי, כי יש לי עדיין כאבים בצד שמאל) ואני רוצה שאולי תנסו לענות לי אם יכול להיות להיות לי אנדומטריוזיס לפי התיאור, ואיך אני צריכה להמשיך ולפעול לפי דעתכן.. בנוסף, אשמח לדעת אם הריון ואנדו הולכים ביחד, אם אני רוצה להיכנס להריון בחודשים הקרובים?? אין לי כח..

שלום לך

לצערי לאנדו יש מלא סימנים... אני חושבת וממליצה לך לפנות למרפאת אנדו בתה"ש לייעוץ ובדיקה בהקדם. יש לנו בפורום המון בנות שהרו עם אנדו בעזרת טיפולים ואפילו ספונטני....ולכן בהחלט אפשרת להרות למרות האנדו. לגבי הכאבים בצד שמאל במידה והכאבים הם בגב התחתון בהמשך למותן הייתי ממליצה לך לעשות גם US כליות ודרכי שתן לוודא שאין חסימה. בהצלחה ותרגישי טוב אנחנו כאן

תודה

תודה על התשובה המהירה, איך אני פונה למרפאה בתל השומר? אני צריכה הפניה? באופן פרטי? אני עושה שם בדיקות ואז יוכלו לשלול או לאמת? בנוסף, הכאבים בצד שמאל לא באים מכיוון הכליות (כבר היתה לי דלקת בכליה פעם) אלא ממש בבטן התחתונה מקדימה איפה שהיו הכאבים כשגילו את הציסטה.... נקווה לטוב!! אה, שאלה אחרונה וסליחה על המגילות... ככל שאני מגלה את זה מוקדם יותר הסיכויים שזה לא יתפשט ויחמיר הם גדולים יותר, נכון?

מרפאת אנדו

03-5304470 כן את צריכה הפניה ....את יכולה גם לשלם סכום של מאה שקלים פלוס מינוס ואז אין צורך בהפניה ....או להשאיר צק ערבון עד שתשיגי הפניה.. תתקשרי למרפאה הם יסבירו לך. כן ככל שמגלים מוקדם הסיכוי להתפשטות קלוש אלא אם כן כבר התפשט...מבלי להרגיש.....אבל חייב להתייחס לזה בהקדם. הבדיקות נותנות כיוון בלבד לוודא אנדו צריך ניתוח.

את לא צריכה הפניה

את צריכה להשיג טופס 17. אם את מגיעה ללא טופס 17 תצטרכי לשלם, יש אפשרות להשאיר פקדון ולהשיג טופס 17 רטרו תוך 3 חודשים.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

כשאת אומרת שאת מרגישה כאילו הכאבים הרבה יותר מכך, זה מזכיר לי את שנות החיפושים שלי אחר מזור כשהייתי אומרת לכל רופא - תבדקו לי את המחזור... זה קשור למחזור. משהו לא בסדר במחזור. רק במרפאת האנדו עלו על זה על סמך מה שסיפרתי ואח"כ כמובן בבדיקה (היו לי נודולים שהורגשו במישוש), ואז שאר הבדיקות ואז הניתוח שלא השאיר שום מקום לספק. אלמנט הזמן (של איבחון מוקדם) לדעתי עושה הבדל גדול. אבל כל אנדואית זה עולם ומלואו. אנדו והריון הולכים ביחד. אי אפשר להגיד שלא. אבל לפעמים הדרך ארוכה. תתחילי עם ייעוץ במרפאת האנדו ותמשיכי משם צעד צעד.

תודה בנות

תודה לכן בנות על העזרה וזה הדבר הראשון שאני הולכת לדאוג לו מחר בבוקר- להשיג הפניה וללכת לתל השומר לבדיקות!! (צריך גם בדיקות דם?) כמובן שאעדכן אתכן במידה ותהיינה תשובות לטוב או לרע (נקווה שלטוב)!!! אני חייבת לשים סוף לחיפושים ולסברות שאולי זה מהמעי או אולי זה חיידק ואולי ואולי ואולי.. די! בכל אופן אשמח לכמה שיותר פרטים או עצות שיכולות לעזור לי בתהליך הבדיקה, על מה לשים דגש וכ'ו.. תודה

כדאי לעשות

בדיקת דם CA125, גם אם לא תספיקי לעשות ישלחו אותך לעשות אותה אח"כ בכל מקרה. חשוב לעשות את הבדיקה כ10 ימים מתחילת המחזור.

טופס 17

בהמשך לעצתכן קבעתי תור לרופא משפחה שכבר יודע מספר חודשים שיש לי בעיות נוראיות עם הבטן ובדקנו המון דברים אך ללא הועיל וללא שום ממצא, האם הוא הכתובת לבקש ממנה טופס 17? הוא פשוט אמור לתת לי את זה אם אני דורשת ורוצה לבדוק מה יש לי כי אני כבר חסרת אונים?? ועוד משהו.. את בדיקת הדם CA 125 אני אמורה לעשות בקופ"ח שלי או שזה בתל השומר?

זואילי

New member
אם הוא נחמד אז הוא יתן לך

ט. 17 כי זו הכתובת הבאה אחרי שגניקולוג לא רוצה לתת. בקשי מרופא המשפחה בדיקת ca125 ותעשי בקופ"ח. זו סתם בדיקת דם פשוטה. ותוצאות מגיעות מהר.

לדעתי רופא המשפחה

הוא הכתובת הראשונה לבקשת טופס 17. הגניקולוגית שלי בכלל לא מתעסקת עם טפסי 17, במחוז אליו אני שייכת רק במרפאת האם מקבלים טפסי 17.

למעלה