קצת חדשות

קצת חדשות

בהונג קונג הורו על סגירת כל בתי הספר והגנים בעקבות מותם של שלושה ילדים כתוצאה משפעת. האם מדובר בהיסטרייה כתוצאה מהסארס, או סארס חדש? בטיבט יש מהומות אלימות נגד המשטר הסיני. מדברים על כך שהצבא הסיני הקיף שניים מהמנזרים הגדולים ביותר. יצא מזה משהו?

xfwind

New member
../images/Emo66.gif../images/Emo207.gif../images/Emo61.gif

מאחר ואMור כבר שכח איך נראים שני גלגלים.... יש בHKG אזור שיש בו חנויות לאופנועים/ביגוד/ציוד
נתקלת בשכזה
יש דרך לאתר אותו
(אהיה שם ביולי ואני מתכוון לקנות קסדה ומעיל).

המליצו לי על שתי חנויות

כשחיפשתי קטנוע בעבר (מאז ויתרתי) הראשונה בOLYMPIC (על הקו הכתום לא רחוק ממונג קוק). ביקרתי שם, ונראה שיש להם מה להציע בתחום הציוד. אין לי כתובת מדוייקת, אבל לבעלים קוראים אלטון, והטלפון זה 23990993. הם דיי קרובים לתחנת MTR. השני נקרא KELLY MOTORS, כתובת : Caroline Hill Road, Causeaway Bay, זה מספר 19 (האנגלית והעברית משתבשות לי). טלפון 28906808. שם לא ביקרתי, אז אני לא יכול להמליץ. אני יודע שבOLYMPIC יש דיי הרבה חנויות ומוסכים.

xfwind

New member
../images/Emo24.gifיצאת צדיק../images/Emo47.gif

ואם יהיה לך מידע חדש או תראה משהו - דווח. עד יוני אני אוגר מידע על סין....

לאף אחד אין מה להגיד על טיבט?

מכיוון שהידע שלי מוגבל, באתי ללמוד, וחשבתי שדווקא לכם יהיה מה להגיד. אMור, אני אשמח לשמוע את דעתך.

happydog23

New member
בינתיים יש 10 הרוגים לפי ממשלת סין, כולם

אנשים שנשרפו למוות בחנויות ובתי-עסק שהוצתו. הממשלה טוענת שהם לא פתחו באש חיה על המפגינים. הדיווחים אומרים שזה נראה כמו הפרת-סדר המונית בשטחים באינתיפאדה הראשונה - גז מדמיע, אבנים, צמיגים בוערים, חנויות בוערות (תוספת טיבטית מקורית כנראה). בעיניי זו התפרצות ספונטנית מתוכננת היטב לפני האולימפיאדה, מכיוון שעכשיו סין לא יכולה לדרוס את כולם עם טנקים (יותר נכון - יכולה, לא מעוניינת). הולך להיות מעניין לראות איך הממשל הסיני יתמודד עם זה. אני מניח שככל שנתקרב לאולימפיאדה נראה יותר דברים כאלה (תלוי כמובן בעד כמה המהלך הנוכחי יצליח מבחינת הטיבטים). אני גם לא אתפלא אם בעקבות טיבט גם האויגורים ירימו ראש.

guanyin

New member
@@@

אמרו את זה טובים וחכמים ממני, ובכל זאת... יש כל הזמן מהומות בסין, רובן על רקע כלכלי. לחלוטין עניין יומיומי שכמעט לא מגיע לתקשורת. איתרע (איך לעזאזל כותבים את זה?) מזלם של הסינים, והמהומות האחרונות פרצו בדיוק איפה שיושבים אלפי תיירים שונאי סין, וצלמים ועיתונאים צמאי דם וכותרות. אין לי מושג למה באמת פרצו המהומות (רצון לעצמאות, ענייני כלכלה, צעירים משועממים שישבו על הברזלים ורוצים אקשן) ומי עומד מאחוריהן (מקומיים? טיבטים גולים? מתנגדי משטר אחרים מבית או מחוץ?). בניגוד לכלב, אני דוקא חושבת שהסינים ידעו "לטפל" במהומות, כמו שרק הם יודעים... והשורה התחתונה - יש לסינים בעיות הרבה יותר גדולות מכמה חנויות שרופות בלהסה, גם אם הן מצטלמות מאד יפה... (באופן כללי, גם טיבטים מצטלמים מאד יפה, אבל זה נושא לשרשור אחד)

renjintso

New member
אני נוטה להסכים

ורק מוסיפה שאירגוני הטיבטים בהודו מדווחים על בין 30 ל-100 הרוגים בלהסה. תלוי לפי איזו סוכנות. אז נכון שיש עשרות אלפי תקריות אלימות בסין בשנים האחרונות אבל ככל הידוע לנו הן לרוב מסתיימות ללא הרוגים. טוענים שאלו המהומות הכי קשות שהיו שם מאז 89. יהיה מעניין מאד לראות איך סין תתמודד עם דברים מהסוג הזה בסמוך לאולימפיאדה, ואין ספק שהטיבטים תזמנו את המהומות באופן מושלם. סין לומדת כאן שיעור ב-Acountability ומעניין מה היא תפיק מזה. הטיבטים, בעיני, בעיקר מפסידים מהמהומות, שמביאות פרסום לאנשי הדאלאי לאמה וגורמות לכל מיני מערביים להרגיש עוד יותר צודקים מבדרך כלל, אבל לא ישפרו את החיים של אף וילג'ר בקאם או בצ'ינחאי.

renjintso

New member
ועוד משהו

שיעור קטן בתקשורת המונים: הדיווח של רויטרס מספר פחות או יותר מה שאמרנו כאן. כמובן קשה מאד לדעת מה באמת קורה בלהסה. המקום רחוק, הפיקוח הדוק והידיעות סותרות. הם כותבים את כל זה בדיווח מאוזן ושקול, אבל... בתמונה הראשית (שמככבת בדף הבית של רויטרס), נראים שוטרים סוחבים מפגין טיבטי כשמפגינה אחרת רצה לידם, כנראה צועקת. אכן מפגן ברוטלי של כוח משטרתי. מי שמצוי בסין רואה מיד שהשוטרים האלה בכלל לא לובשים מדים סיניים, ובאמת הכיתוב מספר שמדובר בהפגנה ב... קטמנדו. 90% מאיתנו לא יקראו את הידיעה ויישארו רק עם התמונה.

GnomeBubble

New member
ככה זה - כשאין אקשן יוצרים אותו

וכשאין תמונה שמצטלמת יפה מפברקים אחת שנראית מספיק קשורה. אבל את כבר יודעת איך העולם הזה עובד יותר טוב ממני
אני בכל מקרה מעוניין לראות איך זה יתפתח. אני דווקא מסכים עם הכלב - ברור לי שסין לא תוכל לטפל במהומות האלה כמו שהיא טיפלה במהומות אחרות בעבר, כי היא נמצאת תחת אור-הזרקורים בעקבות האולימפיאדה הקרבה. זה בהחלט לא אומר שהסינים ירימו ידיים והטיבטים יקבלו מחר עצמאות, אבל זה כן הולך לאתגר את הסינים. וחוץ מזה אהבתי את ההגדרה: "התפרצות ספונטנית מתוכננת היטב"

סינית 2

New member
איזה תמונה? הדף בכלל לא עלה...

רק מוי נט וממה שאתם כותבים אני מצליחה להתעדכן, מזל שהסינים לא יודעים עברית (לפחות לא אלה שמסננים את האתרים...)

xfwind

New member
../images/Emo66.gifמבלי להכנס לפרטים

יש לי מעין "דה ז'וו" - כשאני מדמיין את הארועים הדומים כאן ושם: החליפו את ה"כוכבים" בישראלים ופלשתינאים ואז תבינו איזה תסבוכת אנחנו מנסים לשפוט בפשטות של "טובים" ורעים".

guanyin

New member
../images/Emo45.gif

כבר מזמן שהפסקתי להסתכל על השלטון הסיני כרוע מוחלט (חוץ מאשר נושא מסויים שמאד קרוב לליבי, אך זה לפעם אחרת), ועל הטיבטים כטוב מושלם. אגב - גם HAPPYDOG אמר פחות או יותר את מה שאתה אמרת. ולגבי הכירסום בחיבתי לטיבטים, נותר רק לספר (שוב) שהיחידים בסין שהטרידו אותי (מינית, לא עצבנו באופן כללי) היו טיבטים. פלאפונים נגנבים על ימין ועל שמאל בכל סין, אבל קיבלתי את ההרגשה שבין הטיבטים הרבה יותר. שקרים, רמאויות ועוד מרעין בישין - הטיבטים והסינים כאחד. ועוד כהנה וכהנה. בקיצור - הטיבטים נורא נחמדים ועוד יותר מזה - פוטוגנים
ושוואיגה-ים לא קטנים בכלל
, אבל לדעתי הם ממש, אבל ממש לא ראויים לשמש מודל להערצה לניו אייג'י המערבי הטיפוסי!

renjintso

New member
נראה לי שיש כאן הסכמה גורפת בעניין

אגב, גם הכותרות שראיתי ברוב העיתונים באנגלית מאוזנות למדי. העיתונים הישראלים מתלהמים ומפגינים בורות משוועת, אבל לזה התרגלנו כבר.

guanyin

New member
אבל לכן את נציגתינו

בשלוחה האיטיליגנטידית של ידיעות. לא?

אMור

New member
להפתעתי הגמורה

הייתה כתבה מצולמת בחדשות של הערוץ ההונג קונגי והיא לא צונזרה. בטוח שהסיני שאמור ללחוץ על הכפתור נרדם, או שיחק טטריס במוטורולה המזויף שלו. גם שם דיברו על דיווחים סותרים בענין המספרים של הנפגעים. ללא צל של ספק שהענינים מתחממים מכיוונם של הטיבטים, שמרגישים שהגב שמספקת להם האולימפיאדה הוא חשיפה והזדמנות שלא יחזרו שוב. אפילו דלאי פתח את הפה באיזה חור בהודו ואמר שצריך להקים ועדת חקירה בינ"ל בעניינה של טיבט. ואני אומר: אם הענין הזה כ"כ בוער וחשוב, אז איך זה שאין שום התערבות בינ"ל מזה שנים? איך זה שאפילו האו"ם לא שולח לשם נציגים? זה שכל טוקבקיסט זב חוטם או cool ניו יורקר כותבים או לובשים טי-שירט של FREE TIBET - לא יוביל לשום מקום ללא התערבות בינ"ל - ובינינו, מי ייעז להתערב בעניינים הפנימיים של הסינים? הרי כולם צריכים אותם... כל מנהיג שמגיע לסין סוגר עיסקאות של מיליארדים עם הו ג'ינטאו ואפילו בוש זוכה להתעלמות הפגנתית בכל פעם שהוא פותח את הפה על הפרדה מלאה בין סין לטיוואן... אם לא הייתה האולימפיאדה, הטיבטים היו ממשיכים לשבת בשקט ודלאי היה ממשיך בסיבוב ההופעות העולמי הבלתי נגמר שלו. מה שיקרה זה שהממשל הסיני יורה על איפוק יחסי אל מול המפגינים הטיבטיים ויסגור יפה את החשבון אחרי שכל העניין ייגמר...

yaelisam

New member
מסכימה בעיקר עם המשפט האחרון שלך

לא הייתי רוצה להיות בטיבט אחרי האולימפיאדה.......

אMור

New member
תודה, אבל גם הוא כבר לא רלוונטי ../images/Emo13.gif

אמש ניקו השלטונות הסינים בטיבט את כל העיתונאים וכל מי שלא צריך להיות שם. טרנספר באוטובוסים עשו להם. אני מהמר שגם את האינטרנט כבר ניתקו ואת המשדרים הסלולאריים - בדיוק כפי שעשו הבריטים בפוקלנד ואם זכור לי נכון - אף צה"ל עשה זאת בשטחים בתופה מסוימת (לכל המשמיצים). ככה שמעתה - לא יהיו יותר דיווחים סותרים, אלא רק האמת, כל האמת ורק האמת העירומה - של השלטונות הסינים בטיבט.

למעלה