קצת חדשות מהשטח

arieleco

New member
קצת חדשות מהשטח

ארמסטרונג הודיע שככל הנראה יוותר על טור 2005 ויתרכז בקלאסיקות האביב [אפילו על פריס רובה הוא חושב] טי מובייל נפגשת בשבת הקרובה במיורקה לאימון הקבוצתי שייארך קרוב לחודש. אולריך קלודן וקסלר באים לאחר מחנה אימון בדרא"פ, וינו מצרפת וזאבל, סביליה ולארה לאחר מחנה אימון בספרד. כולם מדווחים על כושר טוב והרבה ק"מ ברגליים

הנה הידיעה על התוכניות של ארמסטרונג

ל-2005. אני עדיין לא קונה את הסיפור שהוא לא יגיע לטור 2005. אבל אני שמח שהוא מדבר באופן רישמי על שיא השעה. לגבי ההשתתפות בטור 2005, אני חושב שהדבר הכי גרוע שיכול לקרות לרוכבים כמו אולריך, הוא שארמסטרונג לא יגיע לטור 2005 (הם ינצחו) והוא יחזור וינצח ב-2006. מהלך כזה יהפוך את המנצח של טור 2005, למנצח עם כוכבית. מנצח שתמיד כולם יזכרו, שהוא לא המנצח האמיתי.

שון ייטס דווקא רומז שארמסטרונג

כן יגיע לטור. ייטס הוא הרכש החדש של דיסקאברי בצד הניהולי, הוא אמור להיות יד ימינו של ברונייל. נ.ב לכל מי שעדיין לא ראה, החולצה החדשה של דיסקאברי.

אם כבר מדים חדשים, אז קבלו

את המדים החדשים של קבוצת בוייגוס טלקום (Bouygues Telecom).

miko1810

New member
בשנת 1983

ברנרד הינו לא השתתף בטור. הטור היה מאוד "פתוח" באותה שנה. המוביל ברוב השלבים הראשונים היה פאסקל סימון (אחד מחמשת האחים סימון, כולם רוכבים מקצוענים). פאסקל נפל בירידות מלושון לפלוראן ושבר את עצם הצואר. הוא המשיך עד העלייה הקשה של השאפל בלאנש, בתחילה לא תקפו אותו, אבל כשראו שהוא מתכונן לפרוש, כולם המשיכו קדימה. ביניהם היה רוכב אחד שנקרא לוראן פיניון. הוא ניצח את הטור של אותה שנה. ובדיוק כדבריך, בועז, כולם ניבאו לו שבשנה הבאה כשברנרד הינו יגיע לטור הוא כבר "יראה לפיניון מאיפוה משתין הדג!" ואז באה שנת 1984. ואז פיניון הראה להינו מאיפוה הדג משתין. אני לא אשכח את העלייה האחת שבה הינו תקף, ואז באמצע העלייה, הינו "גמור", פיניון בא מאחורה, עוקף אותו כאילו הוא אוויר וממשיך לעלות. השדר (אם אני לא טועה ז'אן פול אוליבייה) ממש השתגע וצרח לתוך המיקרופון. פיניון זכה ב 1984. לאנס צריך להיזהר מאוד שההיסטוריה לא תחזור.

בגלל זה פיניון הוא רוכב גדול

הניצחון השני שלו בטור (84 כשהינו כן השתתף בטור), מנע שימוש במונחים כמו ניצחון עם כוכבית (זה מושג בעיקר אמריקאי, ולכן קשה להאמין שבספורט אירופאי ישתמשו בו). פיניון השתיק כל מבקר אפשרי, ברגע שהוא ניצח את הינו וזכה בטור בפעם השניה ברציפות. מה יהיה בטור 2005 ו-2006? אי אפשר לדעת, אני מקווה מאוד בשביל אולריך וכל היתר, שאם הם יזכו בטור בשנתיים הקרובות, זה יהיה אחרי ניצחון על ארמסטרונג.

miko1810

New member
אכן רוכב גדול, חכם וארוגנטי

אבל מאוד שנוא כאן בצרפת. הוא התיחס בגסות רבה לכול הכתבים, הוא לא נתן ראיונות מבלי לקחת כסף, ובכלל היה מאוד ארוגנטי. כולם ייחלו לנפילה שלו. היא באה ב 89 כשגרג למונד לקח אותו ב שמונה שניות! לחשוב בדיעבד על שמונה שניות נצחון על 4000 קמ! זה משהו בסביבות כמה? 20 מטר? אני מתפלא איך הוא לא השתגע!! צריך לראות את הפרצוף שלו על הפודיום. אגב באותו טור הוא עלה את הסרפנטינות הראשונות של האלפ דהויז במהירות של 29 קמ"ש!! השדר פשוט יצא מדעתו אז!

הוא תמיד נראה לא קשור

מתנשא כזה, עם הקוקו, המשקפיים והפרצוף הזועף. נראה לי שאחרי שהוא פרש הוא מעט התרכך, הוא הפך להיות פרשן יורוספורט הצרפתי, והוא פרשן לא רע בכלל.

לאנס "מפריח" שמועות ע"מ לנער קצת את

אולריך, מאיו ושות' משנת-החורף שלהם. גם אני לא קונה את אי-השתתפותו בטור 2005.

ראיון עם איגור אסטרלואה

חידת אסטרלואה מתחילה להתבהר: הוא עדיין רוכב של לאמפרה (לאמפרה-קפטיטה ב-2005), הבעיות בינהם הם בגלל שהקבוצה האיטלקית רוצה לשנות את החוזה החתום מ-2004. בארוולד היא אחת האופציות העיקריות במידה והקשר בינו לבין לאמפרה יגמר. יעדים ל-2005: במידה והוא בלאמפרה (או בכל קבוצת פרו-טור אחרת): מילאן-סאנרמו והרבלינס (אמסטל-פלאש-ליאז'), ולפחות גרנד טור אחד (עדיפות לג'ירו). במידה והוא בבארוורלד: כל מירוץ פרו-טור שהקבוצה תוזמן אליו.

אמריקאי באירופה

הרבה לפני שלאנס ארמסטרונג התחיל לחשוב על רכיבה מקצוענית וכנראה עוד לפני שהוא בכלל ידע שקיים דבר כזה שנקרא טור דה פראנס, היה רוכב אמריקאי באירופה. רוכב שהצליח להיות האמריקאי הראשון שכבש את אירופה. ראיון עם גרג למונד, ראיון מדהים בו למונד מדבר על הכל, בלי צנזורה, בלי מעצורים, האמת של גרג למונד. הראיון המרתק ביותר שקראתי בתקופה האחרונה.

miko1810

New member
ראיון רציני אבל לא מעמיק

מקווה ששמת לב לשורה אחת בראיון (הוא כפי הנראה לא רצה להרחיב את הדיבור על זה) הוא אמר שבשנת 1991 כול הפלוטון המקצועני השתנה.

miko1810

New member
והמילים שלו

In 1991, I just want to say that the sport changed from that year on and it wasn’t because people trained better.

למונד קצת מסלף דברים

הפלוטון לא השתנה בתחילת שנות ה-90, ברגע שאינדוראין השתלט עליו. למונד כבר הרבה זמן רומז על כניסתם של הסמים בתחילת שנות ה-90, הוא פעם אמר שתוך שנה הפלוטון הפך להיות מהיר הרבה יותר. הוא ניצח ב-90 וב-91 הוא בקושי הצליח להחזיק מעמד בפלוטון. אבל צריך לקחת את הדברים של למונד, בכל מה שקשור לשימוש בחומרים אסורים בערבון מוגבל. למונד נלחם עכשיו כדי להישאר הגיבור האמריקאי (והוא באמת גיבור אמריקאי), לצערנו הוא בחר לעשות את זה ע"י השמצת הרוכבים שבאו אחריו. הסמים לא נכנסו לעולם האופניים בשנות ה-90, הם רק השתכללו בשנות ה-90. סמים ורמאויות היו תמיד בעולם האופניים, כאשר חלק לא קטן מאגדות הרכיבה, היו קשורים לפרשיות כאלו ואחרות, כולל אחד מגדולי הרוכבים אי פעם (בעיני רבים הגדול מכולם), שנתפס 3 פעמים בקריירה שלו בגלל שימוש בסמים. אני ממליץ לך להשיג את גליון דצמבר של פרוסייקלינג, יש שם כתבה מדהימה שמספרת עם שימוש בסמים לאורך ההיסטוריה של מירוצי האופניים.

miko1810

New member
בועז, לא רוצה להתחיל וויכוח מחודש

אבל, תסכים איתי שבנושא הזה, לגרג למונד יש מידע פנימי הרבה יותר טוב משלנו, או מאשר לעתונאים. למונד לא מסלף שום דבר לדעתי. כתבתי פעם שלדעתי תקופת הסמים בעידן החדש החלה עם אינדוריאן ועם דוקטור פרארי. ומסתבר שיש עוד פיגורה שחושבת כמוני. פיגורה "קצת" יותר רצינית ממני.

natyh

New member
מיקו תלמד

בועז לא מנהל דיון ! הוא מנהל מלחמות שלא מוסיפות ידע או הבנה . רוצה לנהל דיונים , בועז לא הכתובת ! ובעניין למונד הוא כבר כתב כי עונה לאחר שניצח את הטור כל הקבוצה שלו והוא עצמו לא החזיקו מעמד עם הפלוטון : מסקנה אם לא השתנה כלום אז התערבו כאן לדעתו : דברים שונים מיכולות פיסיות ... אולי נסים או ברכות של מקובלים מנתיבות... חצר שמקובלת על חלק מאיתנו או אולי דברים ארציים יותר . נתי

natyh

New member
התנצחויות אישיות ?

אם יש הודעה שמכילה את המילים : טרול טיפש או חולה רוח תמחוק אותה זה תפקידך בפורום ! ואני מבקש שתמלא אותו . נתי

מעניין מה היה קורה אם היו תופשים

אותו 3 פעמים בימינו.... אם הוא היה ממשיך לרכוב... כיום מספיק שרוכב נתפש על שימוש בתוספים לא חוקיים פעם אחת והוא יכול להגיד שלום לקריירה שלו לפחות למספר שנים. שימוש בתוספים לא חוקיים משתכלל כל הזמן וכך גם הבדיקות, אבל כיום הגישה הרבה יותר מחמירה ומצד שני התוספים לא משפיעים כ"כ כמו סטרואידים וחומרים דומיננטים אחרים בהם עשו שימוש בימים ההם. אי אפשר להתעלם גם מכך שהיכולת הולכת ועולה, גם בלי קשר לחומרים אסורים.

למעלה