קצת התבלבלתם

אלזבת

New member
קצת התבלבלתם

חברים יקרים
גם אני חוזרת בשאלה
אך לפעמים אני שואלת את עצמי אם באמת אני לא מאמינה באלוהים או שאני לא מאמינה בחרדיות
והגעתי למסכנה שברור שיש כוח עליון שברא ומכוון הכל ,והתורה היא מקסימה ואמיתית
אבל החרדיות זה השקר הגדול של זמננו
אז קצת התבלבלנו
מה אתם חושבים?

טפשjiת

New member
התבלבלתם התבלבלנו

קסם הוא ענין סוביקטיבי
שום דבר לא מקסים לי בקורבנות ומליון מצוות אחרות

nini132

New member
קצת התבלבלת

יש פה אנשים מכל הסוגים.
גם כאלו שלא מאמינים בחרדיות-ובתורה-ובאלוהים-וביהדות, כופרים בכל דבר בנפרד או בהכל ביחד.

nissimlev

New member
אהבה.

הבורא קודם לכל זה אהבה... חרדים סובלים מחוסר אמונה לזולת וזה מיתנקם בו ''האמת היא עניין של הלב וללא קשר למיליון איסורים
אהבה.

sceptic1

New member
זאת האופנה המחב"תית החדשה?

לשבח את התורה ולקלל את החרדים, אני חייב להודות שזה טיפה יותר מתוחכם.

זה לא חדש

זה המוטו של הסמינרים בערכים ובצוהר בשנים האחרונות.
מתוחכם או לא, זה מתבקש... את החרדיות אי אפשר לשווק בשום צורה.....

sceptic1

New member
גם בערכים הם משמיצים ממש את החרדים?

נראה לי שהם יותר בכיוון של להישמע מקוריים, אז הם יגידו משהו בסגנון שלעשיו הרשע היו זקן ופאות ושאר גימיקים מגוחכים כאלה, לא?

לא, לא זה

הם לא טורחים להשמיץ את החרדים, אבל אין להם הרבה מילים טובות לומר.
הם צריכים להתגונן כל הזמן, לא צבא, לא עבודה ועוד. אז הם די נטשו את המערכה הזו, והם מנסים "לקרב כל יהודי לאביו שבשמים, כל אחד בדרכו שלו".....

הנה, אני כאן בדרכי שלי.

כמה ציטוטים מפרשת השבוע (בראשית)

יעזור לך לבסס את מסקנתך שהתורה היא מקסימה ואמיתית

אֶל הָאִשָּׁה אָמַר הַרְבָּה אַרְבֶּה עִצְּבוֹנֵךְ וְהֵרֹנֵךְ בְּעֶצֶב תֵּלְדִי בָנִים וְאֶל אִישֵׁךְ תְּשׁוּקָתֵךְ וְהוּא יִמְשָׁל בָּךְ.
(בראשית ג טז)
הֲלוֹא אִם תֵּיטִיב שְׂאֵת וְאִם לֹא תֵיטִיב לַפֶּתַח חַטָּאת רֹבֵץ וְאֵלֶיךָ תְּשׁוּקָתוֹ וְאַתָּה תִּמְשָׁל בּוֹ.
(בראשית ד ז)
וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶמְחֶה אֶת הָאָדָם אֲשֶׁר בָּרָאתִי מֵעַל פְּנֵי הָאֲדָמָה מֵאָדָם עַד בְּהֵמָה עַד רֶמֶשׂ וְעַד עוֹף הַשָּׁמָיִם כִּי נִחַמְתִּי כִּי עֲשִׂיתִם.
(בראשית ו ז)

ועוד מישהו שהתבלבל:
נסי לקרוא שוב (בצורה אוביקטיבית) את סיפור בריאת העולם.
מצפות לך כמה הפתעות.

הנה אחת מהן:
וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת הָאָדָם בְּצַלְמוֹ בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ זָכָר וּנְקֵבָה בָּרָא אֹתָם.
(א כז)

וַיַּפֵּל יְהוָה אֱלֹהִים תַּרְדֵּמָה עַל הָאָדָם וַיִּישָׁן וַיִּקַּח אַחַת מִצַּלְעֹתָיו וַיִּסְגֹּר בָּשָׂר תַּחְתֶּנָּה. וַיִּבֶן יְהוָה אֱלֹהִים אֶת הַצֵּלָע אֲשֶׁר לָקַח מִן הָאָדָם לְאִשָּׁה וַיְבִאֶהָ אֶל הָאָדָם. וַיֹּאמֶר הָאָדָם זֹאת הַפַּעַם עֶצֶם מֵעֲצָמַי וּבָשָׂר מִבְּשָׂרִי לְזֹאת יִקָּרֵא אִשָּׁה כִּי מֵאִישׁ לֻקֳחָה זֹּאת.
(ב כא - כג)

(הסבר אפשרי - אלוהים ברא אותם יחד.
יהוה פיצל אותם אישית.

בהצלחה

nonsensical

New member
תזכיר לה גם את העובדה

שעל פי התורה אביה היה רשאי למוכרה כשפחת מין למליונר פדופיל, שמן, ומכוער.

או בלשונם הזהב של חכמי התלמוד

אלא מסתברא דאביה הוי דאי בעי מסר לה למנוול ומוכה שחין:
(כתובות מ ב)

קלריס110

New member
מה זה תורה?

בתורה כתוב מצוות עשה ומצוות לא תעשה. אם את כבר מאמינה בתוך תוכך שיש ישות שמכוונת את העולם, אזי הישות הזאת תקראי לה בורא עולם, כוח עליון, טבע - הישות הזאת כתבה את ספר התורה המורכב מחמש ספרים (בראשית, שמות, במדבר, ויקרא, דברים) שם, בורא עולם כותב במפורש מה מותר ומה אסור. ברגע שיהודיה כמוך מאמינה שיש בורא לעולם, אזי את פותחת את הספר תורה שהוא כתב שהוא ספר היצרן וקוראת מה הוא דורש ממך. ברגע שתלמדי את המצוות שבהם את מתחייבת מתוקף היותך יהודיה - אזי את תבצעי את מה שאת מחוייבת ואוטומטית נהפכת בעצם עשיית המצוות ליהודיה חרדית.
אם את עושה בדיוק מה שהתורה חייבה אותך ואומר שאת יהודיה כשרה, חילונים שהסתכלו עליך יעריכו אותך. במדינה ואת סוטה מהדרך ולא עושה בדיוק מה שהתורה מחייבת אזי, את מכפישה את התורה והחילונים רק התרחקו ממנה

טפשjiת

New member
יהודיה קראית.

זה מה שאת הופכת אם תקימי את מה שכתוב בתורה נטו כמו שכתב היצרן

למעלה