קצת-הרבה...מרמרת...

קליספרה

New member
אני לא חושבת שזה נכון להלחם עבור זה

לדעתי צודק מי שהחליט את מה שהחליט
אבל זאת דעתי

אבל זו אפליה...

באותה מידה שיגידו שזה לגיטימי לפסול אנשים לפי עדה, או בגלל שהם אוהבים לאכול שוקולד... האם עדיף למשל זוגות פשוט יטוסו להודו ויחליטו לקחת משם פונדקאית, במקום לנסות פודנקאית פה בארץ?

קליספרה

New member
אותה אפלייה בדיוק כמו לפסול נשים מעשנות

אלכוהוליסטיות, בתת משקל או שרירניות.
גבול המשקל הוא לא איזה גבול בלתי הגיוני ותלוש מהמציאות - אנחנו מתעללות בגוף שלנו ומי שתגיד שלא כך הדבר חיה בלה לה לנד. הקטע הוא שאנחנו אנשים בוגרים וזאת זכותנו המלאה לעדות לגוף שלנו מה שאנחנו רוצות. כנ"ל ללדת ילדים - אנחנו לוקחות את האחריות.
אבל כשהאחריות היא בידי המחוקק אני בהחלט חושבת שיש להרחיק גורמי סיכון מיותרים לעובר ועודף משקל קיצוני אם נרצה בזה או לא הוא כזה..

Maldini Girl

New member
מסכימה עם כל מילה

אני מניחה שחלק מהרעיון בהגבלת המשקל הוא למנוע סיבוכים הן לאם והן לעוברים. ובסופו של דבר זו הגנה על שני הצדדים, כן, גם אם זה כסת"ח.

PantherettePitz

New member
אפליה

היא לא דבר שפוסלים אותו באופן מוחלט.
המרצה שלי לאתיקה הסביר יפה: "אם אני אתן לנשים בהיריון תוספת זמן במבחן כי הן צריכות לצאת לשירותים לעתים קרובות יותר זו אפליה מותרת כי היא רלוונטית; אם אני נותן להן 5 נקודות בונוס זו אפליה פסולה כי אין קשר בין ההריון שלהן לידע שלהן באתיקה".

אפליה היא שאלה של רלוונטיות. יש הרבה קריטריונים שנדרשים מפונדקאית שאת לא מערערת עליהם כי הם רלוונטיים, בעוד שבמקרים אחרים סינון על-פיהם יהווה אפליה פסולה (בתור התחלה - פונדקאית יכולה להיות רק אישה... אבל גם גיל ומצב משפחתי רלוונטיים פה ולא ברוב העבודות, למשל).

Blue Rose

New member
אני לא מתכננת לרדת 60 ק"ג בשנה.

בתכלס זה הזמן שיש. ד"א גם מי שנותחה לטובת ירידה במשקל לא יכולה להיות פונדקאית.
הנושא פה הוא לא דיאטה ואודה לך אם לא תעשי אותו כזה.

ברור לי שהעוברים פה זה עניין מהותי. מאחורי כל אחד יש סיפורי סבל, מתח, ואין הבטחות. כמו שאמרתי, גם לנשים שעומדות בכל הקריטריונים לא בהכרח תהיה הצלחה בקליטה אפילו, שלא לדבר על ההריון עצמו.

יכולה להיות לידה מוקדמת ו/או עובר פגוע גם אחרי הכל....

אין פה 100% וגם לא 90% כי כל הריון שונה וכל אשה שונה. זה לא אומר שצריך ללכת על 20% אבל זה גם אומר שיש מקום לתת מרווח נשימה.

רוזי! סליחה על הבלאגן במחשבה - אני כבר מתרוצצת עם הילדים....

ואני רוצה להרחיב פה משהו...

בדיוק היום העליתי הודעה על נורווגית שהיתה עם בטן עם ריבועים ארבעה ימים אחרי הלידה שלה. לפני כמה ימים העליתי כתבה על אמא דומה שחושבת שלגיטימי ללחוץ על אמהות לשמור על הדיאטה גם במהלך ההריון כדי שיהיו להן (כפי שבטח ניחשתן) - ריבועים בבטן. ואני עוד זוכרת לשפני כמה שנים "חצי שירה" פרסמה טור שלם על איך הא שומרת על דיאטה בהריון ואיך היא לא מתכוונת להיות צריכה לרדת במשקל אחר כך, והתגאתה בכך שהיא יצאה מבית החולים כם הג'ינסים שלפני ההריון.

נראה לכם שהנשים האלה בהכרח "טובות" יותר בתור פונדקאיות רק כי הן רזות ומקפידות על הרזון שלהן? נראה לכן שמישהי שמפחדת מעליה טבעית במשקל תאכל כמו שצריך במהלך ההריון, ותזין את הגוף של עצמה ושל התינוק בכל מה שצריך גם אם היא תעלה עוד כמה ק"ג?

וקר שיהיה פה ברור...

שאני לא מדברת על נשים ששומרות על אורח חיים בריא, כי זה לא משהו שנקבע ע"י המשקל, וגם נשים שמנות יכולות להקפיד ממש כמו נשים רזות.

אני מדברת על נשים שבשבילן רזון הוא ערך עליון וירגישו חייבות לשמור עליו גם במהלך ההריון, גם במחיר של תזונה פחות טובה.

קליספרה

New member
מטומטמות וממש לא ...

אני זוכרת כמה הפלות מאוד לא סימפטיות על הרקע הזה של אביוז לגוף בהריון ברמת התעמלות שלא מתאימה לו
ואני לא בטוחה שיאפשרו גם לשרירנית מקצועית להיות פונדקאית

למה לא בעצם?

אני חושבת שעבור ספורטאיות שהגוף שלהן רגיל לפעילות גופנית ברמה גבוהה יש אפשרות להמשיך ולהתאמן במהלך ההריון ברמה פחותה מהרגיל עבורן.

PantherettePitz

New member
ולפני חודשיים

פורסמו כתבות על אישה בהריון שמתמודדת שנים עם אנורקסיה, ופורסמו תמונות שלה בשבוע 35 עם בטן של חודש רביעי (היא מנסה להחלים כבר שנים ולצד הקשיים מול עצמה היה לה מאוד חשוב לשמור על הבריאות של התינוקת שלה, שבסופו של דבר נולדה בריאה ובמשקל תקין).
האם העובדה שאני חושבת שהמגבלה שנשים מעל BMI 30 לא יכולות לשמש פונדקאיות אומרת שאני רוצה שהיא תשמש פונדקאית שלי אם אזדקק לאחת? ברור שלא. אני גם לא רוצה שאישה עם קרישיות יתר תשמש כפונדקאית ולא רוצה שאישה עם סוכרת סוג 1 (שלא על רקע משקל) תשמש כפונדקאית ולא רוצה שנשאית HIV (שלא פוגע בעובר בטיפול נכון) תשמש כפונדקאית ולא רוצה שאישה עם הפרעות אנדוקריניות תשמש פונדקאית והרשימה יכולה להימשך ולהימשך.

לגבי חצי שירה ודומותיה - עד כמה שאני מבינה מדובר על נשים שמקדישות את הוויתן לאכילה בריאה והישארות באותו משקל, ושיאכלו בהריון בדיוק כמה ומה שיאמרו להן שהן צריכות ולא פיסת מלפפון יותר. הבחורה עם הריבועים ככל הנראה שמרה על תזונה מוקפדת והתמידה בפעילות גופנית בהריון וניכר גם מתמונת ההריון שלה שמראה חיצוני מאוד משמעותי בחייה, אבך היא נראית במשקל תקין וההריון שלה מהתמונה נראה בסדר גמור. לא הייתי רוצה להיות חברה של אף-אחת מהנשים האלה כי בעיני הן מתמקדות בדברים הלא נכונים בחיים ואני בספק אם כששמים את הנושא הזה בצד הן מאוד מאושרות, אבל דווקא לא היה מפריע לי שהן ישמשו פונדקאיות עבורי כי כאינקובטור עם דופק הן כנראה יעשו עבודה מעולה. זה לא אומר שאני חושבת שהן בריאות מבחינה נפשית אבל אני לא רואה מה פסול בהן מהבחינה הגופנית בהקשר הזה.

הוווייתן של חצי שירה ודומותיה היא להיות רזות

"אורח חיים בריא" כבר הפך לסיסמא די ידועה שמשעותה "דיאטה שהיא לא כסאח אלא בריאה יחסית". הן לא אוכלות בריא למען הבריאות, אלא כי זו הדרך הכי יעילה להשאר רזות.

PantherettePitz

New member
אני לא מסכימה

כלומר, בהחלט יכול להיות שהמוטיבציה היחידה של אותן נשים לאכול בריא היא שזה משאיר אותן במשקל נמוך, אבל לצורך הדיון פה זה לא משנה. הן לא עושות דיאטת כסאח ולא שואפות לרדת במשקל למינימום האפשרי ולתת-משקל. גם מבחינת הריון, קראתי כמה מהטורים שכתבה השירה הזו - שוב, היא לא נשמעה לי כמו אדם שהחיים שלו מלאים בהרבה מעבר לצורך להישאר רזה, אבל היא נעזרה בכל אנשי המקצוע הנכונים ועשתה בדיוק מה שצריך כדי שתוכל גם לתת לעובר שלה מה שצריך וגם להישאר בכושר ולחזור לאותו משקל אחרי הלידה. בעיני זה מופרך שזה יהיה העיסוק המרכזי של אישה במהלך ההריון שלה, אבל אם הייתי מחפשת פונדקאית זה לא היה משנה לי - מישהי שעושה בדיוק מה שאנשי מקצוע אומרים לה, לא משנה מה המטרה שלה, תהיה יופי של אינקובטור (זה אולי נשמע אכזרי אבל אני חושבת שאם אגיע לשלב שאזדקק לפונדקאית הדבר הרציונלי לעשות הוא לחפש בדיוק את זה).

אבל בדיוק את כל זה...

אפשר גם להשליך על נשים שמנות - אפשר להגיד שדווקא בגלל שהן שמנות הרופא ידאג יותר לתת להן הוראות יותר קפדניות על אורח חיים בריא והן יבצעו אותן, והרופא ישלח אותה ליותר בדיקות כדי לוודא שהכל בסדר, ובאופן כללי הן עצמן הרבה יותר יקפידו וישתדלו לעשות הכל בסדר כי הן יחששו שיאשימו את המשקל שלהן בכל בעיה שלא תעלה...

PantherettePitz

New member
זה לא נכון לומר את זה

אלא אם בעינייך כל השמנות הן אותו דבר - יש להן אותה סיבה לכך שהן שמנות וגם אותה גישה לגבי זה, ואותה נכונות לעקוב אחרי הנחיות מהרופא שמתייחסות להשמנה שלהן. הרי רק בפורום הזה יש דוגמאות לכך שזה לא נכון לומר את זה ושמן הסתם "נשים שמנות" זו לא קבוצה אחידה בדעותיה ובהתנהגותה.
לא אמרתי שכל הרזות יתאימו לשמש פונדקאיות מהסיבות שציינתי, כי האמירה הזו תהיה לא נכונה בדיוק כמו מה שאת מציעה לומר. התייחסתי לקבוצה ספציפית של נשים שמקדישות את חייהן לשמירה על אורח החיים שהן אימצו במטרה להישאר רזות ובריאות. דווקא פה (ואולי רק פה) העיסוק האובססיבי הזה אולי לא יעזור לחיים שלהן אבל מאוד יעזור להתפתחות תקינה של עובר.

הן לא יותר טובות

הוטוב שלהן או הרוע שלהן הוא לא העניין פה. מבחינת הרופא מעניין אותו רק מה הסיכוי שלך לקבל רעלת הריון ולמות, זה הכל.

מרים 882

New member
רוזי טעות ביידך

אשה שנותחה ניתוח בריאטרי והגיעה מבחינת משקל
לפרמטרים המותרים,יכולה להיות אם פונדקאית.
היה לא ממזמן דיון על הנושא באחת מקבוצות הפייסבוק
של המנותחים.

למעלה