קצת המלצות בלוז

seafox

New member
שאלה לדיון

ג'ימי הנדריקס- אפשר להכליל אותו בתור המלצות לבלוז? או בתור בלוזיסט? בחמישי באילת הופעתי בפסטיבל הוודסטוק שהפיקו פה באילת עם מחווה לבלוז וג'ימי הנדריקס. אתם מגדירים אותו כבלוזיסט? או שהוא "שייך" יותר לאגדות רוק?

orenharp

New member
בהחלט

למד מהגדולים של הבלוז כמו באדי גאי כאשר הגיע להופעות קבוע..אפילו יש סרטון וידאו מתעד את הגעתו. הושפע רבות מהבלוז ולקח את הבלוז לכיוון שלו, זה יפיפה בעיני. אפשר לשמוע את הדיסק שלו "בלוז" שהוא מקאוור שירים נבחרים ולהבין על מה אני מדבר.

Roi Blues

New member
לדעתי לא...

הנדריקס הוא לא הגיטריסט ללמוד ממנו בלוז. ג'ימי הנדריקס הוא נגן רוק, דרך המוזיקה שלו אי אפשר להבין את העומק והיופי והעוצמה האמיתיים של הבלוז. הוא אמנם ניגן בלוז, אבל המרחק בינו לבין ענקים כמו לות'ר אליסון, ג'וני קופלנד ופרדי קינג הוא פשוט גדול מדי. הוא לא נשאר נאמן לבלוז הטהור והטוב, כשאני מקשיב ל"רד האוס" זה נשמע לי כאילו הוא כתב אותו רק בשביל לחרבש סולואים מטורפים על הגיטרה (הגרסה של אלברט קינג הרבה יותר טובה). המלצה לא טובה בכלל לדעתי לכאלה שרוצים ללמוד בלוז חשמלי כמו שצריך.

orenharp

New member
לרועי הבור

אתה לא מבין כלום. חחחח. די לזרוק מאתיים שמות לאוויר. . . . . חחח (סתם אחי תן לרדת עליך קצת יא צעיר) הוא אמנם לא גיטריסט ללמוד ממנו בלוז יש רבים וטובים ממנו, אבל הוא לקח את הבלוז לכיוון שלו. אינוויטור. אפילו את הבלוז שנשמר מוזיקה שיחסית בנויה אותו הדבר אפשר לקחת למקומות אחרים, לא פחות טובים. הנדריקס עושה את זה יופי.

Roi Blues

New member
שלא תבין לא נכון...

אין לי בעיה עם המוזיקה שלו... אבל אם אתה הולך ללמוד בלוז - אז לך על נגני בלוז! ובלוז היא מ-מ-ש לא מוזיקה ש"יחסית בנויה אותו הדבר", זאת המוזיקה הכי מגוונת שאני מכיר.

שבלוז

New member
הי רועי

אתה צודק בעובדות אבל לא במסקנה לדעתי. הנדריקס היה בלוזיסט גם צ'ארלי פאטון ולמון ג'פרסון וכמעט כל אחד אחר ניגן חוץ מבלוז דברים אחרים של התקופה שלו, והנדריקס לדעתי לא שונה. ההבדל שדווקא אצלם הבלוז היה השיא שלהם שבו הם הגיעו לשיא המיצוי ואצל הנדריקס דווקא המוזיקה הפסיכדלית היתה השיא והבלוז היה פחות אנטנסיבי (לדעתי הצנועה). אבל לא הייתי פוסל אותו כבלוזיסט לחלוטין! היו כמה בלוזים טובים כולל רד האוז... אני חולה על כמה מהבלוזים שלו שהם משובחים, שמעת את הגירסה שלו לקילינג פלור למשל ? בלוז ישיר מעולה לדעתי. בנוסף היו לו כמה הרחבות בלוז טובות מאוד כמעט כל מה שעשה בלוז או לא (חוץ משהיה מסומם שהיה גרוע) טוב בעיני. הוא עשה קאטפיש והוצי קוצי ועוד דברים נחמדים גרסאות לא רעות.

Roi Blues

New member
תומר

אני מסכים עם מה שאמרת, אבל אל תשכח שקשר של הבלוז והרוק הוא שונה מהקשר של הבלוז והגוספל (או כל הסוגים האחרים של מוזיקת העם). כשרוקיסט מנגן בלוז זה המון פעמים נשמע נורא לא אותנטי, אבל כשבלוזיסט מנגן גוספל זה לפעמים אפילו יותר טוב מגוספל טהור האהא... הגרסה שלו לקאטפיש היא טובה מאוד, שמעתי את רוב האלבום "בלוז" שלו (לא את כולו) עוד לפני שהכרתי אפילו את מאדי ווטרס. בתור גיטריסט, ואחד ששר ומבצע בלוז (לפחות מנסה), אני אומר לך שבאופן אישי, אני לא למדתי דבר וחצי דבר מהנדריקס על הבלוז. מחבר'ה כמו ליטל מילטון ולייטנין הופקינס אפשר ללמוד כל כך הרבה יותר... כמובן שכל אחד שונה... חבר'ה כמו ביבי קינג מאוד אהבו את ג'ימי הנדריקס...

למעלה