קצת המלצות בלוז

00db00

New member
קצת המלצות בלוז

הרבה זמן לא הייתי כי קצת התייאשתי מזה שהפורום הפך לג'ז בלי בלוז. פתאום אני חוזר ורואה שהצטרפו כמה אנשים ומתחילים לדבר קצת יותר על הבלוז. כל הדיבורים האלה עשו לי חשק לקצת בלוז חדש. אני רוצה בלוז גיטרה/ות - לא מהיר מדי, צליל חשמלי (אני מת על אקוסטי אבל הפעם בא לי חשמלי) עגול וחם, משהו בסגנון של אלברט קינג (בסטורמי מאנדיי) - ביבי קינג- מאדי ווטרס. עדיף בלי יותר רעש מסביב (כלי נשיפה) אלא רק גיטרה + ליווי אם צריך.

Roi Blues

New member
לא ממש הבנתי

איזה סגנון אתה מחפש... כלי נשיפה רועשים מזוהים מאוד עם אלברט קינג, סטורמי מאנדיי זה בכלל שיר של טי-בון ווקר, ואני לא יודע מה אתה מחשיב מהיר מידי ואיטי מדי. טי-בון ווקר (T-Bone Walker), הראשון שניגן בלוז על גיטרה חשמלית. לירוי פוסטר (Leroy Foster) הוא מישהו פחות ידוע אבל ענק. אין לו כל כך הרבה הקלטות. אוטיס ראש (Otis Rush) חובה. לאוול פולסון (Lowell Fulson) חובה. אלברט קולינס (Albert Collins), קצת יותר מטורף ורועש. פרדי קינג (Freddie King), אולי, אולי הגיטריסט החשמלי האהוב עליי. לא סגור על זה. ארת'ור "ביג בוי" קרודופ (Big Boy Crudup) סגנון טיפה שונה. אחד המגניבים ביותר. מאג'יק סאם (Magic Sam) וכל מילה מיותרת. פנטון רובינסון (Fenton Robinson). המלצתי לך על גיטריסטים, אבל כדאי להקשיב גם למוזיקה של חבר'ה שמתמחים בכלים אחרים, כי לרובם יש גיטריסטים בלהקה שלוקחים תפקיד מאוד חשוב במוזיקה. למשל האולין וולף (Howlin' Wolf). אתה לא חובב בלוז עד שאתה מקשיב לו. הוא אמנם ניגן על גיטרה, אבל התמחה בעיקר במפוחית ו(כמובן)בשירה. אבל עם גיטריסט עצום בשם ווילי ג'ונסון, ועם המחליף של ווילי, הוברט סאמלין, הוא יצר מוזיקה מרתקת ועוצרת נשימה, עם המון גיטרות לפרצוף. לא לשכוח לכל אמן יש את התקופות הפחות טובות שלו, חוץ מפרדי קינג שהוא תמיד מושלם.

00db00

New member
אני לא מתמקד רק בגיטריסטים

התכוונתי שהגיטרה תהיה הכלי העיקרי אבל גם מפוחית זה אחלה. אני אנסה את ההמלצות שלך, תודה (ד"א את האוולין וולף אני מכיר קצת, הוא לא רע)

Roi Blues

New member
לא רע???????????

בנאדם, לא רע זה עלבון... וולף הוא ההתגלמות של כל מה שהיה וכל מה שיהיה טוב בבלוז!! (כמובן לפני שהוא התחיל לנגן עם חבר'ה כמו אריק קלפטון...). אסור בתחלית האיסור לתת לוולף ציון של פחות מ"מדהים", וכל מעריץ בלוז אדוק יגיד לך אותו דבר. האולין וולף הוא הבלוז.

00db00

New member
כמובן שלא התכוונתי להעליב

התכוונתי לכך ששמעתי די מעט מהחומרים שלו והוא נשמע לי די טוב

00db00

New member
הקשבתי

לכמה שירים שלו במאדי אנד דה וולף ולעוד כמה של הסופר סופר בלוז בנד

Roi Blues

New member
וואו....

בחיי שנתקעת על שני האלבומים הכי עלובים שלו... בעיקר האלבום עם אריק קלפטון וחבורתו... זוועה..

00db00

New member
אין שום אלבום עם קלפטון

הסופר סופר בלוז בנד זה עם מאדי ווטרס ובו דידלי

Roi Blues

New member
"מאדי אנד דה וולף"

זה הסשנים בלונדון עם אריק קלפטון, סטיבי ווינווד, וכו'. הסופר סופר בלוז בנד היה אלבום בסדר גמור, אבל אפילו לא מתקרב למה שהאוולין וולף מסוגל. לך על הדברים המוקדמים שלו.

orenharp

New member
יופי רועי!

על כל הידע הזה שיש לך אני רוצה שתפרסם הודעה רשמית שאני זה שהזמנתי אותך לכתוב פה ותן לי קרדיט. ולמטה תרשום אאאאווורןןןןןןןןן השולתתתתתתתתתתת!!!!!!!1111111

orenharp

New member
אני תמיד הייתי

ממליץ על ההופעה של דילן באלברט הול 66. יש שם ריפים מדהימים של בלוז ע"ע הגיטריסט של הבנד. אם זה יעניין אותך ואתה לא בעד שחורים נטו..למרות שראיתי שג'וני ווינטר אצלך ברשימה..הוא לא כלכך שחור אם אני לא טועה...נכון? :)

Roi Blues

New member
האהא שחורים נטו:)

מבחינתי בלוז זה לא עניין של שחור ולבן ב-כ-ל-ל. יש גם גיטריסטים לבנים פשוט ענקיים. שון קארני (Sean Carney) חבר טוב. ג'וניור ווטסון (Junior Watson). בוב מארגולין (Bob Margolin). ג'ימי סמית' (Jimmy Smith). מייק בלומפילד (Mike Bloomfield).

orenharp

New member
חחחח

צחקתי בקול עכשיו מול המחשב. יפה לך. טוב בוא נפסיק עם השטויות. יא לך מסנג'ר?

מן הגותו של מיילס דיוויס :

We’re not going to play the blues anymore. Let the white folks play the blues. They got ‘em, so they can keep ‘em.

00db00

New member
דילן, דילן

דרך דילן אני אישית התחברתי לבלוז. אני מאוד אוהב אותו אבל אני לא תופס אותו כבלוז למרות שיש לו כמה קטעי בלוז טובים (בעיקר בהיווי 61 ובבלונד און בלונד). ג'וני ווינטר הוא הכי לא שחור שיכול להיות- הוא לבקן אבל לדעתי הוא הגיטריסטים הטובים בבלוז. אבל אין מה לעשות, לשחורים תמיד יהיה רוב בבלוז

crary

New member
B. B. KING Guitar Signature Licks D

DVDזה מוקדש לסגנון הנגינה של ביבי קינג, אחד הגיטריסטים החשובים ביותר בבלוז. אנדי אלדורת מנתח ומדגים את הקלישאות האופיניות לביבי ומלמד 8 משיריו הידועים ביותר.

למעלה