קצת הכוונה אם אפשר

comp 1

New member
קצת הכוונה אם אפשר

אז ככה.. למדתי קראטה פעם בסביבות 4 שנים עד שהגעתי לחגורה כחולה, ואז הפסקתי, מעצלנות.. האמת שהייתי עצלן גם באימונים עצמם אבל אין הרבה מה לדבר על זה כי זה היה לפני המון זמן, כשעוד הייתי בכיתה ד'-ה' ועכשיו אני ב-ט', השתניתי מאז. אני מתאמן כבר דיי הרבה זמן במכון כושר ועוד מעט המנוי שלי נגמר אז חשבתי לגוון טיפה, גם כי אני מתחיל להתגעגע לאומנויות לחימה וגם כי זה נראה יותר נחמד להוציא עצבים על מישהו מאשר להוציא עצבים על משקולות.. ראיתי את השאלון הזה שכתוב שאפשר למלא אותו ולתת את התשובות בפורום כדי לקבל הכוונה, אז אם אפשר תעזרו לי.. תודה מראש
מה חשוב לך ומה את/ה רוצה להשיג באימוני אמנות לחימה? אסתטיקה: חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"? מצידי שלא יהיה לתנועה יופי בכלל, אני מחפש משהו מעשי לא משהו יפה קצב הלימוד ל"שימושיות": את/ה מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות? עד כמה את/ה מוכן/ה להמתין? (בחלק מאמנויות הלחימה זהו תהליך שיכול לקחת שנים). אממ כן, אין תקופת זמן מוגדרת אבל עדיף ללמוד מהר תחרותיות: האם את/ה טיפוס תחרותי? האם את/ה מעונין/ת להתחרות בשיטה שאת/ה לומד/ת או שתחרויות ידחו אותך? מעויין להשתתף התמודדות במצבים לא פרופורציוניים: עד כמה את/ה סבור/ה שאת/ה תדרש/י להתמודד מול מצבים של יריב/ה גדול/ה ממך בהרבה ו/או חזק/ה ממך בהרבה? קח/י בחשבון שבד"כ פיתוח יכולות שכאלו דורש זמן רב יותר. לא יודע אבל יכול לקרות לכל אחד.. כלי נשק: את/ה מוכנ/ה להתמקד בלימוד כלי נשק כדרך העיקרית להגנה עצמית? (למשל סכין) האם נשיאת כלי שכזה היא רלבנטית עבורך? את/ה מעוניין/ת ללמוד נשק מסורתי (חרבות, מקלות וכו')? האם לימוד כזה מושך/דוחה אותך? אני מעדיף לא ללמוד להשתמש בסכין אלא להשתמש בידיים, אבל ללמוד להשתמש בדברים כמו מקל יכול להיות נחמד.. כושר: עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את/ה מוכן/ה להתבסס על כוח ומשקל? בסדר גמור שהאימון יתבסס על כושר כח ומשקל, ואפילו כמה שיותר ככה יותר טוב עדיפות לאיברי גוף: חשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות? חשוב לך לפתח גמישות ברגליים? חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים? הייתי רוצה לפתח גמישות ברגליים, וחשוב לי לדעת להכות בידיים וברגליים באותה מידה, בלי העדפה מסויימת נפילות והטלות: חשוב לך ללמוד ליפול? את/ה מוכן/ה ליפול על מזרן לעיתים קרובות? מעניין אותך ללמוד להפיל/להטיל? כן כן וכן(בהתאמה) מוכנות לספיגה: את/ה מוכנה לחטוף אגרופים לפנים? את/ה מוכן/ה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים? את/ה מוכן/ה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)? בקשר לאגרופים בפנים, עדיף שלא אבל בקשר לשאר כן מסורת: חשוב לך שהאמנות שאת/ה לומד/ת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק (יפן / סין ...)? לא אווירה: איזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / לוחמנית / ידידותית / מבודחת)? לוחמנית "רוחניות": האם זה חשוב? אם כן, איך היית מתאר/ת את המושג? לא הרכב הקבוצה: יפריע לך להתאמן בקבוצה שרובה בנים? (לצערנו, זה המצב הנפוץ בתחום) את/ה מחפשת קבוצה של בנות בלבד? מה ביחס לגיל המתאמנים/ות (למשל להתאמן עם נוער/מבוגרים)? לא משנה לי איזור למועדון: מהו האיזור הרלבנטי שאליו תהיי/ה מוכן/ה להגיע כדי להתאמן באופן שוטף? איזור מרכז נתניה תדירות אימונים, שעות אימון: מהי תדירות האימונים שבה את/ה מעוניין/ת? (כל יום/ 1-4 פעמים בשבוע) מהן שעות האימונים האפשריות מבחינתך? (בוקר / ערב , ועד איזה שעה אם יש מגבלה) 3-4 פעמים בשבוע, עדיף עד שעה 4 בצהריים אז.. מה אתם אומרים?
 

Boogieman

New member
תשובה.

לפי מה שנראה לי (ואני לא סגור על עצמי כי אני נמצא במקומות אחרים לגמרי) מה שיתאים לך זה "קרב מגע" ושו"ת, יש משפחה שלמה של שיטות ישראליות ואני אף פעם לא הצלחתי לזכור את השמות ולהבין את ההבדלים, מתאר לעצמי שמישהו כאן כבר יסביר לך יותר בפירוט. כנ"ל "גדי קמפו ג'יטסו" ו"התגוננות רחוב". גם נינג'יצו יכול להתאים ואולי גם לחימה משולבת.
 
קרב מגע מתאים בגלל המעשיות שבו

אבל פחות מתאים בגלל שאין בו הטלות וקרקע (כמו שיש בג'ודו / ג'ו-ג'יטסו) ואין בו תחרויות. לדעתי ג'ו-ג'יטסו יתאים יותר (ובכלל זה גם גם השיטות הישראליות "גדי קמפוג'יטסו", "דניס הישרדות" ו"התגוננות רחוב"). מה יש באיזור נתניה? שאלה טובה... אני יודע שיש לא מעט קרטה באיזור, ואולי שווה לנסות לחזור ללמוד את זה שוב, לפחות עד הצבא? רן.
 
../images/Emo13.gif נכון...

אם תל מונד נמצא ברדיוס החיפוש שלך, אז אמיר ברנע (המורה שלי) מלמד שם ג'ו-ג'יטסו בדגש על עמידה והגנה עצמית.
 

amir_aikido

New member
מישהו מכיר מורים טובים בתחומים

לצערי, אני לא מכיר מורים באיזורך אמנויות הלחימה שאני מציע לך לבדוק, אבל אני בטוח שיש הרבה מורים טובים: הייתי מתחיל מקיוקושין קראטה (יחסית הרבה מגע, מכות לא לפנים, משלבים בעיטות ואגרופים), החסרון היחיד הוא בתחום ההטלה שאיננו מרכזי אצלהם (אני יודע שאצל מורים טובים התחום ילמד). זהו גם תחום תחרותי, בהתאם לרצונותיך. רצוי לבחון גם אגרוף תאילנדי (מאוד דומה ברמת התיאור הרדודה לעיל). ואולי לחימה משולבת (לסוגיה השונים) תתאים לך עוד יותר משום שהם משלבים גם האבקות במידה מסוימת. מקווה שחברי פורום אחרים ידעו להמליץ לך על מורים באיזורך ובשעות רלבנטיות. אמיר
 

usr

New member
דניס הנובר הרצליה

גם קל יחסית להגיע מנתניה , גם עונה על דרישותיך המקצועיות.
 
למעלה