קצת הכוונה אם אפשר
אז ככה.. למדתי קראטה פעם בסביבות 4 שנים עד שהגעתי לחגורה כחולה, ואז הפסקתי, מעצלנות.. האמת שהייתי עצלן גם באימונים עצמם אבל אין הרבה מה לדבר על זה כי זה היה לפני המון זמן, כשעוד הייתי בכיתה ד'-ה' ועכשיו אני ב-ט', השתניתי מאז. אני מתאמן כבר דיי הרבה זמן במכון כושר ועוד מעט המנוי שלי נגמר אז חשבתי לגוון טיפה, גם כי אני מתחיל להתגעגע לאומנויות לחימה וגם כי זה נראה יותר נחמד להוציא עצבים על מישהו מאשר להוציא עצבים על משקולות.. ראיתי את השאלון הזה שכתוב שאפשר למלא אותו ולתת את התשובות בפורום כדי לקבל הכוונה, אז אם אפשר תעזרו לי.. תודה מראש
מה חשוב לך ומה את/ה רוצה להשיג באימוני אמנות לחימה? אסתטיקה: חשוב לך ה"יופי" הריקודי של התנועה? או אולי יופי "אקרובטי"? מצידי שלא יהיה לתנועה יופי בכלל, אני מחפש משהו מעשי לא משהו יפה קצב הלימוד ל"שימושיות": את/ה מצפה ללמוד אמנות שתהיה שימושית ללחימה במהירות? עד כמה את/ה מוכן/ה להמתין? (בחלק מאמנויות הלחימה זהו תהליך שיכול לקחת שנים). אממ כן, אין תקופת זמן מוגדרת אבל עדיף ללמוד מהר תחרותיות: האם את/ה טיפוס תחרותי? האם את/ה מעונין/ת להתחרות בשיטה שאת/ה לומד/ת או שתחרויות ידחו אותך? מעויין להשתתף התמודדות במצבים לא פרופורציוניים: עד כמה את/ה סבור/ה שאת/ה תדרש/י להתמודד מול מצבים של יריב/ה גדול/ה ממך בהרבה ו/או חזק/ה ממך בהרבה? קח/י בחשבון שבד"כ פיתוח יכולות שכאלו דורש זמן רב יותר. לא יודע אבל יכול לקרות לכל אחד.. כלי נשק: את/ה מוכנ/ה להתמקד בלימוד כלי נשק כדרך העיקרית להגנה עצמית? (למשל סכין) האם נשיאת כלי שכזה היא רלבנטית עבורך? את/ה מעוניין/ת ללמוד נשק מסורתי (חרבות, מקלות וכו')? האם לימוד כזה מושך/דוחה אותך? אני מעדיף לא ללמוד להשתמש בסכין אלא להשתמש בידיים, אבל ללמוד להשתמש בדברים כמו מקל יכול להיות נחמד.. כושר: עד כמה חשוב לך שהלימוד ישפר את הכושר? האם זה בסדר אם הלימוד ידרוש כושר? עד כמה את/ה מוכן/ה להתבסס על כוח ומשקל? בסדר גמור שהאימון יתבסס על כושר כח ומשקל, ואפילו כמה שיותר ככה יותר טוב עדיפות לאיברי גוף: חשוב לך ללמוד שימוש יותר בבעיטות? חשוב לך לפתח גמישות ברגליים? חשוב לך ללמוד להכות עם הידיים? הייתי רוצה לפתח גמישות ברגליים, וחשוב לי לדעת להכות בידיים וברגליים באותה מידה, בלי העדפה מסויימת נפילות והטלות: חשוב לך ללמוד ליפול? את/ה מוכן/ה ליפול על מזרן לעיתים קרובות? מעניין אותך ללמוד להפיל/להטיל? כן כן וכן(בהתאמה) מוכנות לספיגה: את/ה מוכנה לחטוף אגרופים לפנים? את/ה מוכן/ה לצאת עם סימנים כחולים על הידיים? את/ה מוכן/ה לחוש כאבים במפרקים (כתוצאה ממנופים)? בקשר לאגרופים בפנים, עדיף שלא אבל בקשר לשאר כן מסורת: חשוב לך שהאמנות שאת/ה לומד/ת תהיה קשורה למסורת כלשהי מהמזרח הרחוק (יפן / סין ...)? לא אווירה: איזה סוג של אווירה את מדמיינת במועדון (שקטה / לוחמנית / ידידותית / מבודחת)? לוחמנית "רוחניות": האם זה חשוב? אם כן, איך היית מתאר/ת את המושג? לא הרכב הקבוצה: יפריע לך להתאמן בקבוצה שרובה בנים? (לצערנו, זה המצב הנפוץ בתחום) את/ה מחפשת קבוצה של בנות בלבד? מה ביחס לגיל המתאמנים/ות (למשל להתאמן עם נוער/מבוגרים)? לא משנה לי איזור למועדון: מהו האיזור הרלבנטי שאליו תהיי/ה מוכן/ה להגיע כדי להתאמן באופן שוטף? איזור מרכז נתניה תדירות אימונים, שעות אימון: מהי תדירות האימונים שבה את/ה מעוניין/ת? (כל יום/ 1-4 פעמים בשבוע) מהן שעות האימונים האפשריות מבחינתך? (בוקר / ערב , ועד איזה שעה אם יש מגבלה) 3-4 פעמים בשבוע, עדיף עד שעה 4 בצהריים אז.. מה אתם אומרים?
אז ככה.. למדתי קראטה פעם בסביבות 4 שנים עד שהגעתי לחגורה כחולה, ואז הפסקתי, מעצלנות.. האמת שהייתי עצלן גם באימונים עצמם אבל אין הרבה מה לדבר על זה כי זה היה לפני המון זמן, כשעוד הייתי בכיתה ד'-ה' ועכשיו אני ב-ט', השתניתי מאז. אני מתאמן כבר דיי הרבה זמן במכון כושר ועוד מעט המנוי שלי נגמר אז חשבתי לגוון טיפה, גם כי אני מתחיל להתגעגע לאומנויות לחימה וגם כי זה נראה יותר נחמד להוציא עצבים על מישהו מאשר להוציא עצבים על משקולות.. ראיתי את השאלון הזה שכתוב שאפשר למלא אותו ולתת את התשובות בפורום כדי לקבל הכוונה, אז אם אפשר תעזרו לי.. תודה מראש