קצת היסטוריה

קצת היסטוריה../images/Emo214.gif

אני מצטערת שאני פותחת הודעה חדשה, פשוט השרשור נצל"שים ושאלות קטנות לא קופץ. מה הקשר בין סדרת ספרי הארי פוטר והמהפכה התעשייתית? [עבודה שנתנו לי להגיש בהיסטוריה. GO FIGURE] בכל מקרה, מצאתי כמה דברים: קודם כל, העובדה שבמהפכה המציאו את מנוע הקיטור, ובספרי הארי פוטר יש את רכבת ההוגוורטס אקספרס שמונעת על קיטור. מצאתי גם את הקטע של המעמדות שהיה מאוד בולט במהפכה התעשייתית. וכמובן, איך לא, את העובדה שהם כותבים עם קסת דיו ומשתמשים בדואר ינשופים. אני ממש זקוקה לעזרתכם: יש עוד משהו שאני יכולה למצוא?

רגע, שאני אבין

נתנו לכם לעשות עבודה בהיסטוריה על הקשר בין הארי פוטר למהפכה התעשייתית? לא פיר. גם אני לומדת על זה וממש לא קיבלנו כזה פרויקט. (אגב, לדעתי שימי דגש במיוחד על עניין המעמדות.)

אני אשים../images/Emo13.gif../images/Emo214.gif

ולפי דעתי היא פשוט נתנה לנו את הספר הזה כי היא ממש התלהבה ממנו
אבל באמת, זה ספר שליטה

Chugworth

New member
אם היא נתנה אותו ספציפית במכוון

זה אומר שיש בסיס למציאת הקשר הזה לתיעוש. וזה הורג אותי כי אני לא מצליח לחשוב על משהו כזה! הרי אין אצלם הרבה טכנולוגיות וכו'. כולם קוסמים ונעזרים בקסם.

הוממ.../images/Emo214.gif

היא גם הזכירה משהו בקשר לאיכות החיים והשמות של האנשים [למרות שלא הבנתי איך השמות קשורים למהפכה התעשייתית]. היא אמרה שגם יש קשר בין סוגי הדם. נראה לי שהיא פשוט התכוונה שנכתוב על הדברים הכי קטנים.

Chugworth

New member
על הדברים הקטנים גם אפשרי.

הנושא של הדם ותורת הגזע של הקוסמים, לא נראה לי שמתקשר לזה איכשהו. על איכות החיים כתבתי כמה דברים בהודעות הקודמות שלי.

Chugworth

New member
עוד כמה רעיונות שקפצו לי לראש:

אולי... לעשות את זה בדרך השלילה, להראות ניגוד. למשל: נושא הבריאות הגופנית. לתיעוש היתה באופן כללי השפעה מאוד שלילית על בריאות הציבור, אנשים עבדו עם המכונות הכבדות שהומצאו בענפי הייצור, כמו מכונות גדולות לטוויה ואריגה. והם ישבו כל היום רכונים על המכונות וזה גרם לדברים כמו מחלות גב ועצמות. והם התלכלכו בפיח ונשמו את האבק שהיה מלא בשבבים מיקרוסקופיים של זכוכית או של החומרים שהם עבדו עליהם. למשל, בתחום כריית הפחם, זה היה די זוועה. ואצל הקוסמים לעומת זאת: אנחנו יודעים שכוח הקסם (שניגדתי אותו לתיעוש בהודעה הקודמת) מעניק להם איזשהו חוסן גופני מיוחד (בהשוואה לעולם האמיתי, לאו דווקא למוגלגים. אני לא בטוח שרולינג אמרה על זה אי פעם משהו). למשל הם לא נפצעים כ"כ בקלות, הם פחות "שבירים" גופנית והם חיים יותר זמן מאיתנו. או נושא אחר שגם יכול להיות מעולה: הבירוקרטיה המודרנית. גם היא היתה תוצר של המהפיכה התעשייתית. כמו שאמרתי קודם בעקבות המיכון כל המבנה ההיררכי של עבודות השתנה בהרבה ענפים (כמו טקסטיל), כבר לא היה צריך כ"כ הרבה ידיים עובדות כי המכונות עשו את רוב העבודה. מה שכן היה צריך זה סדרה שלמה של אנשים שידעו לתפעל ולתקן את המכונות: פועלים חזקים שיוכלו להפעיל את המכונה הכבדה בכוח הפיזי הדרוש; מכונאים; רתכים; מהנדסים. ועוד ועוד. וזה יצר היררכיה שלמה חדשה של בעלי מקצוע מומחים, מסוגים שלא היו קודם לכן או שפשוט לא היו נחוצים. אצל עולם הקוסמים אפשר אולי לקשר את זה לבירוקרטיה במשרד הקסמים, לכל הקטע של המחלקות השונות, או למשרות השונות שפתוחות לבוגרי הוגוורטס (כפי שראינו בספרים 3 ו-5 בכל מה שקשור לבחירת קריירה ומסלול).

Chugworth

New member
התיעוש?

הארי פוטר דווקא? זה היה מסתדר מעולה דווקא עם שר הטבעות (המיכון והטכנולוגיות אצל סארומאן, שבונה בתי חרושת ומכונות, ומזהם והורס את הטבע הירוק). לדעתי את צריכה לנסות לראות איפה נכנס ההיבט הטכנולוגי הזה גם בהארי פוטר, ואיך הוא משפיע על החברה וכו'. בהקשר לתיעוש, חשבתי על כל הקטע של השינוי שהיה בדרך החיים ובצורת העבודה... הרי במהפיכה התעשייתית המציאו את המכונות שמקלות על המאמץ בעבודות. והמציאו את בית החרושת, אנשים עברו לעבוד על מכונות והמון עבודות השתנו כתוצאה מזה, כבר לא היה צורך בהרבה מקצועות. אפשר אולי לקשר את זה איכשהו למצב בהארי פוטר עם עולם הקוסמים והקסם למול עולם המוגלגים. אולי הקטע של מה כוחות הקסם מאפשרים להם לעשות, ואיך זה לעומת המוגלגים. היה בספרים את הקטע הזה של לאיזה מטרות משתמשים בקסם (גב' וויזלי נוזפת בתאומים שמאז שהגיעו לגיל הבגירות הם עושים קסמים בשביל כל דבר קטן גם כשזה מיותר. ורה"מ המוגלגי ששואל את פאדג' וסקרימג'ר, איך הם לא מצליחים לפתור את המשבר, הרי הם קוסמים ויכולים לעשות הכל; והתשובה המתחכמת של פאדג'). לדעתי את צריכה להתמקד ברעיונות הגדולים של הסדרה, לא בפרטים הקטנים כמו מנוע הקיטור של הרכבת. או קסת הדיו ודואר הינשופים - איך שני אלו קשורים למהפיכה התעשייתית? זה לא קשור. את צריכה להתמקד בנושאים המרכזיים: מלחמה בין טוב לרע, אהבה, מוות, משפחה וחברים, ויש עוד דברים, שאולי יתקשרו לנושא התיעוש. אולי ההבדל בין כוחות הרשע לכוחות הטוב בהקשר של טכנולוגיות למול הטבע הפסטורלי יותר? בשר הטבעות זה היה עובד יותר טוב.

ToryMaster

New member
אלו יכולים להיות גם קשרים קטנים?

כלומר, לא דברים מכוונים.

Me¥tal

New member
הקשר העיקרי...

בספר שזורים שני עולמות: עולם הקוסמים - הלא מתועש. מול העולם האנושי - המתועש. (שקעים, טלפון, וכד').

ouo

New member
בהחלט!

אני הייתי מתפנה באופן מיידי לספר הראשון..."אתה רואה את הדבר הזה, הארי? זה מדהים מה שהמוגלגים האלה מסוגלים להמציא, לא?...(האגריד להארי, עמוד 73) תשתמשי במשפט זה כדי להשוות בין האגריד לאספסוף בתקופת המהפכה התעשייתית, תקופה של המצאות וגילויים...(אם שיעורי ההיסטוריה לא שיעממו אותי למוות...אממ..כלומר הטעו אותי...)

City Of Angel

New member
יש כל מיני דוגמאות ../images/Emo73.gif

אותי תמיד עניין התיאור של הנוף מהרכבת - כשיוצאים מלונדון הארי רואה בחלון בניינים ישרים, כבישים ועצים מסודרים, וככל שהם מתקרבים להוגוורטס הסביבה נעשית פראית וטבעית יותר (תחפשי ציטוטים). וזה אולי ההבדל התעשייתי הגדול שבין הקוסמים למוגלגים. חוץ מזה, אם לקחת לדוגמא את המהפכה התעשייתית אז עולם הקוסמים "עומד במקום" - הממשל, הטכנולוגיה, התחבורה, שום דבר לא משתנה במאות שנים.

למעלה