אם כתבת הודעה בערב (ועוד ביום שישי, כשיש אנשים שיצאו או ששומרים שבת) וכעבור 3 וחצי שעות לא ענו לך, זו עדיין לא סיבה לפאניקה .. (אני אישית פשוט לא ידעתי, וחיפש בגוגל בטח גם עשית. אם לא עונים, כנראה שמי שיודע לא מחובר ולהפך)
זיווג רציפרוקלי הוא זיווג בו בוחנים האם יש קשר לזוויג (כלומר למין ההורה: זכר או נקבה) לגבי הורשה של תכונה מסוימת. בזיווגים כאלה בודקים תוצאות של ניסויים, כאשר באחד מהם האב הוא בעל פנוטיפ או גנוטיפ a והאם בעלת פנוטיפ או גנוטיפ b . בזיווג השני הרציפרוקלי יבחנו תוצאות זיווג בו האב b והם a. בעזרת מבחנים סטטיסטים בודקים האם התוצאות דומות בשני המקרים (התפלגות הצאצאים) או שיש הבדלים מובהקים ואז ניתן לקבוע שלמין ישנה השפעה לגבי הורשת התכונה הנבדקת. מקווה שעזרתי
במקום רציפרוקלי המרצה שלי כתבה את המילה רציפוקלי מספר פעמים וכנראה הטעתה אותנו.. (ולא בפעם הראשונה)
יש לי עוד שאלה :בזכרים , האם כרומוזום הזוויג Y יכול להיות ממוסך על ידי ה-X ? - כמו שאצל נקבות יש כרומוזום X עם מוטציה אך היא אינה מתבטאת בגלל כרומוזום X תקין .
כרומוזומים X ו Y הם כרומוזומים שונים. התהליך שאתה מציין הוא השתקה (inactivation). בשלב מוקדם של התפתחות עובר הנקבה מחצית מכרומוזומי ה-X שלה משותקים (בלתי פעילים) וזאת מכיוון שהיא אינה זקוקה לכמות כפולה של כרומוזום X לעומת הגבר. תהליך ההשתקה הוא אקראי, ולכן אם לנקבה יש כרומוזום X עם גן מוטנטי, מחצית מכרומוזומי ה-X שלה יהיו עדיין תקינים. המוטציה יכולה להתבטא אך היא לא תתבטא באותה עוצמה כמו אצל זכר שכרומוזום X שלו מוטנטי. אצל הזכר כל ה-Xים פגומים ולעומת זאת אצל הנקבה רק מחציתם (בהנחה שהיא הטרוזיגוטית).