קצת גאווה בילד

קצת גאווה בילד

הבן שלי לא אובחן בצורה רצינית כבעל הפרעת קשב וריכוז. רציתי לשאול איפה עושים אבחון רציני ואיה בודקים פזילה פנימית, שקראתי עליה פה בפורום לפני כמה זמן. חוץ מזה, הוא קיבל תעודה. הוא בכיתה ג', ויש לו תשע ציונים של עשר. שניים של 9 ו8 אחד (בהתעמלות). איזו גאווה! כל כך שמחתי! אני מקווה שאתם מבינים אותי. כשהוא היה צעיר, כולם חשבו (חוץ ממני) שהוא די מפגר. כל הזמן אמרו לי, כשאמרתי להם שהילד הוא יהלום גולמי, שצריך ניקוי, "נו, טוב, העיקר שאת מאמינה בזה..." ועכשיו הציונים האלה! יש עוד הרבה עבודה אבל גם הרבה סיפוק ותקווה!

zivadina

New member
הרבה גאווה ../images/Emo140.gif

קודם כל, ברכות רבות. שנית, מה מביא אותך לחשוב שיש לו הפרעת קשב ורכוז? בכל אופן, הסמכות הרשמית לאבחון של הפרעת קשב ורכוז מבחינה רפואית נתונה לנוירולוגים ופסיכיאטרים. הבעייה היא, שאם הולכים לרופא כזה שאיננו מתמחה בהפרעת קשב, הוא עלול להגיד לך שבגלל שלילד יש ציונים טובים וקואורדינציה טובה, אין לו הפרעת קשב. לכן, אם את חושבת שאכן יש לו הפרעת קשב, כדאי שתבדקי קודם כל מול המורה, הגננת לשעבר ועוד, כדי לשקול אם לקחת את הילד למרפאת קשב, אשר בה יש פסיכיאטר המאבחן הפרעת קשב. כל קופות החולים עובדות עם מרפאות קשב כאלו ומשתתפות באבחון הנעשה בהן. בנוגע למיקוד ראייה: אותו בודקים אצל אורטופטיסט, שזהו תחום התמחות מסוים. בעלי מקצוע אחרים בתחום הראייה עלולים לפספס את הבעייה, ולכן צריך להקפיד ללכת רק למומחה כזה. אגב, הכרתי ילד שחשבו אותו למפגר ולבסוף התברר שהוא סובל מליקוי במיקוד ראייה. אחרי תרגול הראייה, הוא הפך לתלמיד טוב. בכל אופן, לפני שאת גוררת את הילד לאבחונים מעייפים, כדאי ללכת מן הקל אל הכבד: 1. ללכת לאורטופטיסט לאבחון וטיפול. 2. לעשות ברורים עם המורות השונות, היועצת והגננת בנוגע לחשדותיהן בקשר להפרעת קשב. 3. לעשות אבחון של הפרעת קשב במרפאת קשב. מאוד חשוב לאתר את הבעיות של הילד בגיל צעיר ולהתחיל לטפל בהן מוקדם, לפני שהוא מפתח דימוי עצמי נמוך שגורם לו לתסכולים גדולים. מעבירה לך קישורים לקריאה, כדי לחשוב אם זהו הכוון המתאים. נשמח ללוות אותך כאן בהמשך.

למעלה