קצת בלחץ

לזר

New member
אתה עושה ספורט בצורה מכובדת מאוד

נכון, מאוד קשה (אם בכלל אפשרי) לחשב כמה אינסולין זקוק הגוף כאשר עושים הליכה של 12 שעות. אני הגעתי רק ל-5 שעות. הקושי נובע מכך, שמצבים כה קיצוניים, צריכים לקחת בחשבון את הפרשות הגליקוגו מהכבד. הואיל ולא ניתן לנבא את מועד ההפרשה, עדיף לקחת גלוקומטר איתך ולבצע מדידות כל חצי שעה. אני עושה זאת וכך אפשר לדעת מתי לחזק את הגוף עם טבליות גלןקןז או מזון ושתייה. אני מכיר אדם שמעלה את רמת הסוכר שלו ל-300 לפני יציאה עם אופניים. אצלו זה עובד. אני לא היתי נוהג כך, אבל... בהצלחה

לזר

New member
לא חביבי, לא 12 שעות! יותר...

לפעילות גופנית ארוכת זמן יש השלכות עד 3 ימים. קשה אולי לזהות את זה מהתנודות ברמת הסוכר, אבל בסה"כ מידית יש בהחלט צורך להוריד מהבזל או מהבולוס ואפילו משניהם יחד. לבסוף, צריכת האינסולין הכללית על פני זמן לא יורדת, כך אני חושב. הגוף זקוק לפעמים לפחות מהמינון היומי, אבל למחרת יתכן שתרגיש שיש צורך להוסיף, כך שבסופו של דבר המינון החודשי נשמר. אז איפה ולמה פעילות גופנית? התשובה שלי היא כך: אם עושים פעילות גופנית בצורה קבועה ויורדים במשקל, אז המינון האינסוליני בהכרח יורד (פחות משקל גוף, פחות אינסולין ליחידת מסת גוף. נער צעיר זקוק לפחות אינסולין מאדם בוגר עם משקל גוף גדול יותר) כך אפשר להסביר מדוע צורכים פחות אינסולין - מתמטיקה של משקל הגוף. כל זה בתנאי שכל סוגי המטבוליזם של הגוף תקינים, פרט למטבוליזם הסוכרים.

hilapo

New member
קצת בלחץ

טוב אני קצת בלחץ כי כבר המון זמן לא הגעתי ל310 ...עשיתי הליכה ברגל עם אמא שלי מבלי למדוד על כמה אני עומדת וכשחזרנו מדדתי כי נזכרתי שלא תמיד אפשר לעשות פעילות גופנית ז"א לא לעשות אם זה מעל 200 ויש לציין שלפני ההליכה אכלתי פרוסת חלה.. והנה אני חוזרת ורואה 310 על הצג..קצת מלחיץ כמובן שישר הזרקתי אינסולין...כי בנוסף אני גם רעבה ותיכף אוכלים... אשמח לדעת יותר פרטים מתי לעשות ומתי לא לעשות הליכה או כל פעילות גופנית אחרת ..אם בדיוק אכלתי ואני רוצה לעשות {במיוחד כדיי להוריד את האוכל}. בקיצור מה עושים??? הילה

לזר

New member
אני נוהג אחרת

אני מזריק לפני הפעילות הגופנית. הכמות היא 1/2 מזו הדרושה כדי להגיע ל-90 בערך. נסי פעם ותיווכחי. לא לפחד, אבל לקחת בכיס טבליות גלוקוז. תמיד צריך אותן בכיס שבת שלום \

hilapo

New member
רעיון טוב בהחלט רק שהסוג

של האינסולין שלי לא מתאים לשיטה הזו {מיקס 30} שטווח השפעה שלו הוא לאחר 20 דק' {לכן אני מזריקה לפני האוכל} והחלק השני לאחר כמה שעות {מה שמתאים לארוחת צהריים}. ככה שאם אני יזריק החלק השני יפעל אחרי כמה שעות.מה שלא מתאים.ויכול לגרום להיפו.

לזר

New member
את מתכוונת שמועד התחלת הפעולה

של המיקס הוא 20 דקות. בסדר, אז, הזריקי אותו 10 דקות לפני הפעילות ובידקי את המצב. בכל מקרה, פעילות גופנית ללא אינסולין פעיל בגוף גוררץ עליה ברמת הסוכר בלתי נמנעת, שמקורה בהפרשות מהכבד. אין לה קשר לפחמימות שאנו אוכלים.

seeyou

New member
מוזר!

אצלי רמת הסוכר יורדת אחרי פעילות-הליכה כ-7 ק"מ...

לזר

New member
מה מוזר?

אם יש אינסולין פעיל בגוף, מה מוזר. הרי זו בדיוק הכוונה. האינסולין משחק תפקיד של סוכן המעביר את הפחמימה לשרירים. בדיוק זה מה שקורה בגוף. הכל תקין. לא רק דרוש אינסולין פעיל בגוף, אלה הוא צריך להספיק לכל הפעילות, אחרת, תיהיה עליה ברמת הסוכר. משום שהעברה פסקה להתקיים... לא לפחד מאינסולין, אבל לקיים זמינות מבוקרת בגוף בזמן פעילות גופנית

hilapo

New member
מהמכבד??? אלהים כמה שאין לי מושג

...................... פרוסת חלה יכולה לעלות ל-310?

לזר

New member
אמת: חלה, לחם בגאט, לחמניות

בעלי אינדקס גליקמי גבוה ודומה לזה של הגלוקוז. בכלל יציאה מהיפו מהירה יותר עם פרוסת חלה, מאשר עם כמות זהה של פחמימה שמקורה בסוכר, אבל מחסור באינסולין הוא מצב הגרוע ביותר עבור פעילות גופנית. האינסולין הוא הסוכן שמעביר את הפחמימה לשרירים. אם אין אינסולין בגוף, מתקיים התנאי אשר מפעיל את הכבד להפרשות גליקוגן עבור השרירים. לא תמיד העליה ברמת הסוכר מיוחסת לפחמימות שמקורן במזון. למשל, אצלי יש תגובה "מוזרה" עם פיצה. רמת הסוכר שלי מתחילה לעלות עקב אכילת פיצה רק שעתיים אחרי הארוחה. לכן, אני לא יכול לסמוך על פיצה כמגן היפו לפני פעילות גופנית.

לזר

New member
זה לא כל כך פשוט כפי שרובם סבורים

רוצה דוגמה טובה. אני מתגונן מהיפו בעזרת גלידה טובה (לא, לא דיאט). אני לוקח קונוס גלידה ויותר להליכה של שעה. רמת הסוכר נשארת שטוחה ואני חוזר על 100 בערך, אם אני יוצא עם 100 בערך. אינדקס הגליקמי של הגלידה הוא נמוך -בערך 30, בגלל החלב שבה גלידה, כך שרמת הסוכר לא מרקיעה שחקים.

seeyou

New member
לפעמים האדם הוא הרופא לעצמו!

ברכב הקרבורטור קובע מה היחס בין דלק לאוויר... בגוף האדם הלבלב הוא הקרבורטור...אבל תפקודו מושפע מהרבה גורמים לא רק מזון... ל 2 חולים עם אותה רמה של סוכר עם אותה פעילות או תפריט.עם אותה כמות של הזרקת אינסולין..התוצאות יהיו שונות!! אצל כול אחד הגוף "מתנהג" אחרת ... הזרקת אינסולין זה חיקוי לא מושלם של תפקיד הלבלב...

לזר

New member
נכון ולכן אינני אומר כמה להזריק,

אבל יש דברים בדוקים מדעית, שקשה לשלול אותם. דברי אפייה על בסיס קמח וסוכרים אפשר להשוות די בדייקנות על גוף האדם.

seeyou

New member
יש דברים בדוקים מדעית?

זה נכון,הרבה יותר מלפני 50 שנה או 100 שנה... בכוונה שלי שהמטבוליסם של כול אחד מאיתנו יש לא דפוסים מקורביים אך לא זהים(דעתי) לא רק סוג האוכל הוא המרכיב החשוב גם החשיבה שלנו למחלה זה גורם בעל משמעות רפוא זה לא מטמטיקה... הרבה "תרופות" גורמות נזק מאשר תועלת וזה ניתן לגלות אחרי שנים ...

לזר

New member
מסכים בהחלט. כל גוף מתנהג שונה

אבל, אנו חולי טייפ 1 לא צורכים תרופות. אינסולין איננו תרופה! הכדורים של טייפ 2 הם תרופות. אינסולין היא הורמון מזוקק בדרגת נקיון גבוהה מאוד בימינו והוא תחליף לאינסולין שחסר לנו בגוף. אין נזקים עקיפים מצריכת אינסולין. מהתרופות יתכנו תופעות לוואי, אבל לא מאינסולין...! אני למדתי את המחלה שלי מהספר ששמו Pumping Insulin. הגוף שלי מתנה בדיוק בהתאם לכתוב בספר. כן, ממש מתמטי, ובדיוק. אם יודעים להשתמש נכון באינסולין הכל הולך טוב. אני כמובן לא יכול לקחת בחשבון מחלות או פגיעה מטבולית אחרת שיש לגוף, אבל אם מדובר רק בסוכרת, אני סבור שרב הציבור יכול להכנס לאיזון סביר אם נוהגים בחוכמה עם התזונה והאינסולין. ותמיד יש יוצאים מין הכלל, ככל הנראה שבוע טוב

למעלה