קצת בלחץ...

דסדס28

New member
קצת בלחץ...

ילדתי לפני חצי שנה אחרי טיפולים...(הפריה). מאחרי הלידה בזמן מחזור כואבת לי הבטן בזמן יציאות... אבל ללא כאב לפני המחזור שזה משהו שהיה לי קצת לפני ההריון... האם ייתכן שיש לי אנדו' בגלל הטיפולים? אני מאוד רוצה להיכנס להריון בקרוב , מה דעתכן? תודה

galim29

New member
לדסדס../images/Emo140.gif

אנדו לא נוצר בגלל טיפולים. סביר להניח שהוא התפרץ אחריהם ופחות הורגש לפני כן. בכל מקרה, שווה לך להיבדק ולא להישאר בחוסר ידיעה או חוסר טיפול. אגב, לא כל כאב מחזור הוא סימן לאנדומטריוזיס. אלא אם לא פירטת סימפוטומים אחרים. יש לנו שאלון פה בטאגליינס, תמלאי אותו וזה ייתן לך קנה מידה האם את בכיוון ואם עדיין נראה לך שכן, ממליצה לך לקבוע תור למרפאת אנדו. יש בתל השומר (וותיקה ומוכרת) וחלק מהרופאים מקבלים דרך קופות החולים. בכל מקרה, לפנות אך ורק לרופא שמכיר את המחלה אם זה הכיוון.

דסדס28

New member
לפי השאלון הזה כמעט כולן עם אנדו'

למי אין בטן נפוחה/ רגישה בזמן מחזור?אצלי כמעט ולא אבל קצת תחושות... בנוסף יש לי שלשולים לפני מחזור והריתי מטיפולים למרות שאנחנו מוגדרים "כבלתי מוסברים"... אז בערך 3 שאלות נכונות לגבי... ואם כן. מה עושים עם זה? זה לא ממש מפריע לי לתפקוד היומיומי... רק בשירותים ובזמן מחזור- זה ממש לא נורא. יש השפעות אחרות? למה צריך טיפול, מלבד הריון? (אפשר להיכנס להריון עם אנד', נכון?) סליחה על השאלות ה"טיפשיות"...

פיצ 50

New member
דווקא אחלה שאלות....

אז ככה: זה לא מדויק שלפי השאלון כולן עם אנדו, כי מדובר לרוב על כאבים קשים(לא תמיד.....)....חלק מאיתנו סובלות גם מכאבים בזמן קיום יחסים, מכאבי ביוץ קשים, מדימום ארוך ורב, כאבי בטן תחתונה וגב,כאבים עצביים, אני יכולה לומר שאצלי יש גם דימום מהרקטום בזמן ווסת, מדם בשתן...אז...... לא כל מי שיש לה אנדו חייבת טיפולי פריון על מנת להרות, אבל ייתכן ויהיה קושי להרות וכל אחת והמקרה שלה....מאוד קשה לעשות הכללות בנושא..... מקווה שעזרתי במשהו....אני לא רופאה ועל מנת לתת לך תשובה מדויקת לשאלות שלך, יעוץ רפואי במסגרת מרפאת האנדו בתה"ש יכול להיות הפתרון הטוב ביותר..... בהצלחה......

זואילי

New member
הי דסדס

לדעתי, כשמדובר במקרי הקיצון, בהם אישה סובלת מאוד מתסמינים, ואיכות חיים זוועתית ועולה החשד לאנדו, אז כשהיא מסתכלת על השאלון, פתאום מגיע ה - וואלה!! יש לי כמעט הכל כאן, יש דברים בגו, אחרי שנים של סבל - רופאים - בדיקות - זה בראש שלך - הכל תקין וכו' - יש כאן משהו ויאללה, נלך לבדוק את המצב. בעוד שמי שאיננה סובלת ביום יום, או רק בזמן ווסת וגם אז, מחזור הוא הרי תמיד כואב... וכדור או שניים עושים ת'עבודה או אישה שפשוט לא יודעת שיש אנדו כי אין שום רמזים לכך ביומיום - אז בהחלט השאלון נראה כזה שכל אחת תמצא שם שאלה אחת או שתיים שתואמות את מצבה והפעם - וואלה!! אצלי זה לא נראה כזה בעייתי. מי שתקרא את הפורום מהדף הראשון תוכל לראות איך בהתמדה, כמות הגולשות כאן עולה ועולה, זו מחלה מאוד נפוצה מסתבר. ואותי משמח לראות כאן פנים חדשות, כי יש קצת התקדמות בנושא המודעות (למרות שכאן לשמוח על פנים חדשות זה מפוקפק..
) בטח ובטח כשחלק נכבד מהגולשות מגיעות לכאן אחרי טיפולי פוריות. כי לפני כן, המילה אנדו בכלל לא הייתה בשום לקסיקון בחייהן. ברור שיש נשים שנכנסות להריון עם אנדו, זה קורה כל הזמן. אבל אנדו היא מחלה שלרוב, מתפתחת. בין אם מהר ובין אם לאט. וכל עוד יש ווסתות כל חודש, זה מפמפם את המחלה, לפעמים בקטנה, לפעמים בגדול. לכן לשאלתך, הטיפול. טיפול מבחינת אנדו הוא ההימנעות כמה שיותר מביוצים ווסתות. בכל דרך. כולל הריונות. שאלותייך לא טפשיות בכלל. לאור מה שסיפרת, מלבד להיות במעקב פעם ב3 חודשים - חצי שנה במרפאת אנדו - באמת שלא צריך להפוך לך את האנדו למרכז החיים. אז המשיכי עם פרו ורבו מבורך, ורק תקפידי להיות עם יד על הדופק ותהיי קשובה לגוף ולאיתותים שלו, ותתייעצי עם רופא אנדו איך לשמור על הגוף.

למעלה