קצת בישולים שלי

Muffins

New member
תודה. לקבל ממך מחמאות זה ממש כייף

אני אוהבת מאד את בישולייך. והרבה מאד מהם אני מכינה מייד אחרייך.

מה זה הדברים היפים האלו../images/Emo12.gif

מצדיעה לך מאפינס כמה חבל
שלא הספקת לצלם את הרולדות עם בצק העלים מאוד חשוב להראות איך ניראה הבצק לאחר האפיה, נראה לי שיוצא כמו הבצק שלי כי המתכון ממש זהה למתכון שלי.

Muffins

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo207.gif בול. אבל ממש בול

זה ממש אותו בצק. אפילו היחסים בין החומרים זהים. והמאפים שלי יצאו שכבות שכבות כמו אצלך בתמונה. נכון זה בצק כייפי להכנה? וטעיםםםםםםםם. פעם הבאה אני אקפל בשיטה שלך. נראה לי שייצאו הרבה יותר שכבות במאפים. אני השבוע אכין שוב ואצלם אפוי. חמי וחמותי מגיעים אלינו לביקור ואני רוצה להכין מראש מלאי בפריזר של מאפים שונים.

מאפינס את צודקת הבצק ממש מעולה

הבצק שלי הוא בצק בולגרי שאמא שלי הביאה עוד מבולגריה, בהתחלה תכיני את הקיפולים כמו אצלי (כדורים), אבל בסוף כשהבצק כבר מוכן תגלגלי לפי השיטה שלי (כמו רולדה, יחד עם נייר האפייה), בצורה זו הבצק מפשיר מהר יותר, קל יותר לפתוח בצק לעלה כי הוא כבר פתוח, צריך רק לפתוח עוד מעט בכדי שהבצק יהיה דק. תקפידי לפתוח היטב כשמשטח העבודה מקומח היטב.

אהלן שוש סדנא נהדרת שאלה ברשותך

כתבת שאת מכפילה כמויות לבצק אם כך צריכים להכפיל גם המרגרינה השאלה כמה מרגרינה סכ"ה? אם על כל 3 כוסות קמת 200 גר' מרג' אז ל12 כוסות 800גר' מרג'? תודה

אהלן חמודה

למה את מתפלאה וכמות של 200 ג' זה לא הרבה? כן, חישבת נכון , אני עשיתי רק עוד כמות אחת ויצאו 4 בצקים מגולגלים מאורכים. כל עלה כזה כמעט מספיק לתבנית תנור (לפני השימוש בו צריך לפתוח אותו עוד עם מערוך).

לא מתפלאה בצק עלים משמרים קר

אני על קילו גם שמה די הרבה חמאה פשוט חשבתי שלא הבנתי קצת היתבלבל לי הכמות הקטנה של 3 כוס וה 200 גר' אבל בהחלט סביר וכמו שאת הכנת כמות אחת נוספת נראה בהחלט הגיוני ומספיק תודה ושהייה יום רגוע שקט ונעים קצת יותר

RUTHIE1

New member
נראה מעולה ושאלה ברשותכן

אמנם בחיים לא ניסיתי להכין בצק עלים בבית, אבל אולי הגיע הזמן...האם ניתן להמיר את המרגרינה בחמאה? איך את עושה בד"כ שוש?

RUTHIE1

New member
ועוד שאלה שוש...או מי שיודע

מיתן להקפיא את הבצק (ללא מילוי)? פשוט אם כבר עושים, ואני בטח לא אשתמש בכל הכמות בבת אחת...

Muffins

New member
אין שום בעייה להקפיא

את יכולה להקפיא את הבצק עצמו או להכין מראש רולדות/בורקסים עם המלית ולהקפיא לפני אפייה. אח"כ פשוט תפשירי על השייש, תמרחי ביצה ותאפי.

בוקר טוב רותי

לגבי המרה לחמאה, לא ניסיתי ובטוח שלא אנסה, המרגרינה "תופסת" את הבצק , כנראה בגלל המירקם שלה. החמאה מלאה בשומן ובטוח לא יכולה להיספג טוב בבצק. ממליצה להשתמש במרגרינה אפיכל שהיא הכי מתאימה. לגבי הקפאה , כן, בהחלט ניתן להקפיא רק את הבצק המוכן, ראי הסברים שלי במתכון.

pirge

New member
מאפינס, נראה מקסים. מעולה. לקחתי

מכל דבר ביסססססס. יאמי. תודה.

אלהלי

New member
אפשר מתכון לפשטידת רועים?

אני גם מכינה אבל אצלך הדשא נראה ירוק יותר.. הכל פשוט נראה נפלא וטעים ברוכה הבאה!

bigjack

New member
מאפינס הכל נראה יופי../images/Emo45.gif

תמשיכי ככה לגרות אותנו עם צילומים יפים

למעלה