קצת בישולים שלי

Muffins

New member
קצת בישולים שלי

פאי רועים ואורז עם בצל וצימוקים

Muffins

New member
בצק עלים עם חומץ הכנה ביתית

לגבי בצק החומץ. הקיפול עם המרגרינה הוא שלב חשוב מכיון שכך באפייה הבצק תופח בשכבות כמו בצק עלים אמיתי ויוצא עלים-עלים. הנה הבצק אותו אני הכנתי (באמת כלום עבודה) בצק עלים עם חומץ מהספר של רשילקה ========================= יחס המרכיבים בבצק כוס קמח=כפית שמן=כפית חומץ=רבע כוס מים=רבע מרגרינה לקיפול אני הכנתי: 4 כוסות קמח 4 כפיות שמן 4 כפיות חומץ כוס מים מכל החומרים לשים בצק גמיש. מחלקים את הבצק לארבע ומרדדים למרובע דק מורחים רבע מרגרינה מרוככת באופן אחיד ומקפלים כמעטפה - כלומר פינה על פינה ומשהים כשעה במקרר. מרדדים שוב למרובע דק ורק מקפלים כמעטפה (ללא מריחה חוזרת של המרגרינה!). מכניסים למקרר ללילה. מוכן לעבודה למחרת. קלי קלות. בהצלחה.

Muffins

New member
רולדות לפני האפייה

2 מילאתי בבשר טחוןמטוגן עם בצלים וצנוברים 2 מילאתי במלית חצילים ופטריות (מלית מהספר בישולה הראשון). זו מלית צמחונית נהדרת וטעימה משהו.

Muffins

New member
מלית חצילים ופטריות

מקור - הספר בישולה לטגן בצל גדול קצוץ עם קוביות חציל קלוף עד שמזהיב ומתרכך להוסיף סלסלת פטריות חתוכות לרבעים (אני הוספתי 2 סלסלות האחת של שמפיניון והשנייה של בייבי פורטבלה) לתבל במל"פ + 1 כף אבקת מרק פטריות תוספת שלי - אני מוסיפה גם פטרוזיליה קצוצה לקראת סוף הבישול. מקררת במסננת מספר שעות. יוצא די הרבה שמן אז לא לדלג על שלב הקירור במסננת.

hipopo

New member
ואווו - זו מילית מפתה במיוחד!!!

יפייפיה אמיתית!!

מאפינס מדהים כל הכבוד

אפשר מתכונים של החזה הודו ברוטב למשל תודה ויום נפלא

Muffins

New member
חזה הודו ברוטב מתובל - מתכון

לתבל את חזה ההודו בתערובת של שמן+שום כתוש, מל"פ, פפריקה, כורכום וכף חרדל והשארתי במקרר ללילה לספיגת טעמים. לטגן 1 בצל גדול קצוץ + כוס בצלצלים (בצלצלי פנינה) עד שמזהיב/משחים. להוציא מהסיר ולהכניס את הבשר לסגירה. להחזיר את תערובת הבצלים ולהוסיף יין לבן עד חצי גובה הבשר. להביא לרתיחה. לבדוק טעמים. (אני בשלב זה הוספתי קצת חרדל ושום). לבשל על אש נמוכה כשעתיים. במחצית הבישול להפוך את הבשר ולהוסיף לרוטב חצי כוס שזיפים מיובשים שחורים או מישמשים מיובשים. הפעם הכנתי עם שזיפים. לאחר קירור מלא שלפתי מהרשת, פרסתי והחזרתי לרוטב.

DUKASIT

New member
מאפינס את ממש ../images/Emo71.gif

איזה אוכל יפה וטעים.

Muffins

New member
../images/Emo9.gif תודה. אלו היו בישולי סופהשבוע

האחרון שלי. יש לנו פה סופשבוע ארוך אז יש לי המון זמן לבישלולים.

Muffins

New member
אההההההה../images/Emo178.gif זו שאלה רטורית כמובן

כשבאו האורחים והתחלתי להוציא מהתנור ולהגיש נשכחה המצלמה מזכרוני
וזה ממש לא פעם ראשונה שזה קורה לי. תצטרכו להסתפק ברולדות הלא אפויות.

baronm10

New member
muffins ברוכה הבאה ,אחלה תמונות ...

ומטעמים ,רק עכשיו ראיתי את כניסתך מהבוקר ברוכה הבאה

למעלה