קצת בדילמה...

kikona126

New member
קצת בדילמה...

צריכה לעשות ניתוח בשבוע הבא. ועשיתי בדיקות דם השבוע. מה שקרה זה שהופנתי לניתוח בגלל כאבים באגן וגדילה של הציסטה (אחרי שתקופה של 4 חודשים על גלולות לא עזרה). הכאבים שהיו בהתחלה חזרו שוב בחודש האחרון. היו לי 4 חודשים שכבר הספיקו להכיר אותי במיון, והגניקולוגית שלי "ראתה" אותי (יותר נכון שמעה אותי או באופן יותר מדוייק עלי מהמזכירה שלה וסיננה אותי וחפפה אותי מעליה ושלחה אותי למוקד כל פעם). הכאבים שוב מתחילים להרגע, עדיין מופעים כאבי בטן, ועדיין כאבי גב, אבל משככ עוזר. הציסטה שם, והיא כבר לא תתמוסס לה לבד, במיוחד אחרי כל השינויים שהספיקה לעבור. השאלה היא כמה הניתוח באמת נחוץ כרגע? מצד אחד צריך לשים סוף לכל הביכורים האלו בבתי חולים/מוקד/גניקולוג וזה שהכאבים נרגעים לא אומר שהם לא חזרו שוב חזק... (עובדה כבר ראיתי שחזרו) וזה מעין מעבר חזרה לשגרה נורמלית. מצד שני באופן מוזר הבדיקת ca שלי החודש יצאה יותר נמוכה מהפעם הקודמת, וגם בפעם הקודמת היתה בטווח הנורמלי (ממש למטה!). אז אני יודעת שאת הציסטה צריך להוציא, ואני יודעת שיש חשש גדול לתסביב שהיה, או שיהיה ובגלל לא רוצים לחכות עם זה עוד, ואני יודעת שיש מצב שהכאבים מגיעים בגלל האנדו באזור. אבל מפחיד אותי כל הסיפור הזה של ניתוח... ואני אחרי תקופה של 4 חודשים ששום דבר לא עזר, להפך, המצב נהיה יותר גרוע מחודש לחודש... כי משהו שהיה ניראה הכי פשוט אחרי 3 חודשים כבר השתנה והוא כבר לא תלוי בביוץ ולא במחזור... והוא עדיין משתנה... לא יודעת, אני קמה בבוקר ואומרת לעצמי, טוב אולי היא לא שם, ואז מתחילה להרגיש איזה כאב בבטן כי אני צריכה פיפי, ואז אני נזכרת בזה שד"ר סוריאנו אמר שהבעיה היא לא הציסטה אלא האנדו שיצר אותה. ואם הניתוח לא ירגיע את זה? ואם הניתוח כרגע הוא צעד פזיז? (ואז אני נזכרת שזה כבר תקופה של יותר מ 4 חודשים, שזה עוד התחיל בצרפת שקיבלתי מספר פעמים מחזור), וזה עוד התחיל מבית הספר היסודי עם הכאבי מחזור, וזה כבר כמה חודשים שאני לא ממש חייה, שאני כל הזמן עוברת מבדיקה לבדקיה לבדיקה, ונמאס! ונכון, לא ידעו מה יש בהתחלה, ועברתי מ"יד ליד" כל הזמן, וגם מי שאבחן (כניראה) לא דאג להגיד את ההבחנה שלו (הגניקולוגית ה
שלי... עד שעכשיו אבחנו וגם אמרו... ואמרו שצריך לטפל שבכל מקרה אני אצטרך לטפל בזה ועדיף מוקדם מאשר מאוחר...) טוב הייתי חייבת לשתף בהרהורי הבוקר שלי...

זואילי

New member
די פשוט - יומן כאבים

גם אם אנחנו חושבות שאנחנו זוכרות כמה כאב החודש, ברגע שזה כתוב - אין פיספוסים. אם תקחי חודש שלם ותתמידי יום יום, תכתבי כל מיחוש וכאב, כל תופעה וכל כדור - תראי לבד מה מצב איכות החיים שלך. אני לא חושבת שמישהי מאיתנו יכולה להגיד לך אם להתנתח עכשיו או לא. רק לספר מנסיוננו. יש שיגרה של חיי כאב לצד אנדו פעיל יותר או פחות. רק אנחנו נבין את זה. לא הסביבה ובטח לא הרופאים יבינו איך זה אפשרי לחיות עם כאבים מסוג אלה שאנחנו חוות. אם את מאובחנת בתחילת הדרך ולא אחרי שנים - הנזק הוא מועט. (ותמיד יש נזק) אם את מאובחנת באיחור רב - הנזק הוא נורא ואיום. אני עשיתי ניתוח מס' 2 לפני חודש וקצת אחרי שניתוח מס' 1 היה ב 2007. לא ראיתי נחיצות בניתוח האחרון בעיקר כי הייתי בטיפולי פוריות וגרוע מזה - כי פחדתי נורא שיגעו לי במעיים. שוב, הפחד מסטומה שיתק לי את המחשבה. ברגע שהבנתי שכדי שהטיפולים יצליחו (שימי לב להקרבה... רק הטיפולים כיוונו אותי, לא בריאותי ואיכות חיי!!) - התחלתי לדבר שוב על ניתוח. ברגע ששלחו אותי לבדיקה וראו שהקץ לחיי קרוב (וזה ממש לא בצחוק!) - לא הייתה לי בכלל זכות דיבור... ונכנסתי לניתוח דחוף שסופו ידוע פה כבר. אין בכלל ספק שעדיף מוקדם מאשר מאוחר - בטח ובטח בלאבחן אנדו בתחילת דרכו ובטח בלהינתח כשאיכות החיים נפגעת. אנדו זו מחלה נבזית ביותר. תחליטי מה שתחליטי. לכל החלטה יש השלכות וצריך לקחת על זה אחריות.

kikona126

New member
יומן כאב...

יש לי יומן מגרנות שרק הוכיח לי שיש לי יותר מידי (הרופאת משפחה ביקשה ממני לנהל אחד). בקשר ליומן כאב, כאב יש כל הזמן גם כרגע, הוא לא מרפה, בגב כואב כל הזמן!!! בבטן זה בא והולך (לפי הקריזה שלה... לא שלי...) בקשר למשככים, ואו זה מקרה מאוד מסובך אצלי כי אני דיי נגד משככים... אופטלגין נורפן וחברים לא ממש מזיזים לי (כניראה כי בעבר השתמשתי בהם הרבה בזמן מחזור, וגם כי פעם הבחירה שלי היתה בין שככ כאבים לבין כדור למגרנות... כיום עם הריזלט אין בעיה) וכרגע היחיד ש"מדגדג" משהו זה הפויינט, והוא חזק... יש לי חברה שלקחה ממני אחד שהיתה במחזור ולא הבינה איך אני מתפקדת איתו (אני מצדי לא יכולה לתפקד בלעדיו בזמן מחזור, ועוד יש מקרים של שניים במכה ) ככה שכרגע עד שהכאב לא הופך להיות ממש בלתי נסבל אני לא לוקחת כדור (ואם אחרי תסמינים של תסביב לא הלכתי למיון, זה אומר שיש לי רף כאב מאוד גבוה...), ובדרך כלל בלילה אני כבר לוקחת גם כי אני מתעוררת משינה עם כאבים (לא יודעת למה הלילה התעוררתי עם כאבים ובחילות, ממש כמו אישה בהריון, ושוב לא לקחתי כלום עד שנשברתי וגם כי פחדתי להקיא אותו) ככה שמשום מה לפני השינה הכאב גובר (כל לילה!) ואז אני כבר לוקחת כדור, ואת הכאבים של משך היום אני מנסה להעביר (אם אני יושבת וכואב אז אני קמה או משנה תנוחה, כאבים בבטן אני בודקת אם יש צורך כל שהוא לשירותים, ואם אין מנסה לעשות קצת מסאג' באזור או מחכה שהכמה דקות האלו יעברו בתקווה שלא תגיע עוד נגלה לאחר מכן... הליכות לא ממש יכולה לעשות ניסיתי, זה מגביר כאב בבטן ובגב וזה מגיע עם גלי חום וסחרחורות, אני מתעייפת ממש מהר וזה לא מתאים לי, אני ספורטאית) אני יכולה לדעת כמה כאב בשבועיים האחרונים לפי מה שנשאר בחבילה של הפויינט. בשבוע של הכאבים הממש חזקים לא לקחתי משככים כי גם הייתי על אנטיביוטיקה ועוד משהו לצינון ושיעול... (ודרך אגב, הבדיקות דם של אותה התקופה יצאו טובות (מה שקשור לצינון ולוירוסים או דלקות), וכל הצינון והשיעול התחיל עם המחזור האחרון שעשה גם את כל הבלגן, והאנטיביוטיקה עזרה אבל שוב הכל חוזר, ואני אומרת שוב כי קיבלתי כבר פעמיים אנטיביוטיקה החודש ופעמיים הבלגן הזה חזר, יכול להיות שזה קשור?) הכאב העכשוי פשוט מציק. וכן הוא פשוט פוגע לי באכות החיים, אני ספורטאית וכבר חודש לא ראיתי את מגרש הספורט, חודש לא שיחקתי, לא יכולה... אני כרגע יושבת פה וכותבת על המחשב וכל שנייה משנה תנוחה, לא יכולה לשים מכנס רגיל כי אם הוא טיפה לוחץ למטה זה מפריע וכואב אני הולכת רק עם טרנינגים גבוהים! וטוב ניראה לי שהבנתי מה צריך לעשות....
תראי זה מהתקופה שהכאבים הקודמים נרגעו http://www.youtube.com/watch?v=6vpPrzLOyZ0&feature=related (אני מספר 12 מתחילה שם בקו הקדמי, ואחרי זה רואים אותי בסרב... זאת עם הגרביים הלבנות הגבוהות)

הייתי מקבלת חוו"ד שניה

ממשיח/שולמן/זיידמן הייתי עולה על דקא 3.75 ל-3 חודשים לפחות כדי להשיג הטבה ואז מקבלת החלטה. מה גודל הציסטה?

kikona126

New member
בבדיקה האחרונה

היתה 4 ס"מ (אחרי שקטנה ב 1 ס"מ והתחילה לגדול שוב והפעם גדלה והפכה לעכורה (היתה לפני זה צלולה), וכבר אבחנו אותה כאנדומטריומה). הייתי על דיכוי כמה חודשים, זה לא עזר, בזמן הזה היא התחילה להשתנות, אמרו לי שהיא לא קשורה למחזור ולא תתמוסס לבד כבר ואם היא מלווה בכאבים צריך להוציא. זאת היתה החווד ה- 3. (אבל הקודמות לא הגיעו מאלו שברשימה... מישהו מהם רופא של מכבי?) מה זה דקא 3.75?

kikona126

New member
../images/Emo5.gif

צריך ללכת למומחה או שרופאת נשים רגילה תוכל ליעץ אם זה מתאים או לא? לא אוהבת זריקות....

gui1

New member
זריקות זה ליגה אחרת

עם עד עכשיו היית בעמך עכשיו את בליגה האלופות דרבי אל לך לפחד מזריקות , זה יכול להפוך את חייך לסבילים נעימים ואפילו מאושרים

לא הייתי רצה לניתוח עם מימצא כזה

יכול להיות שכן צריך אבל לדעתי את צריכה לקבל חוו"ד נוספת עם רופא שמבין באנדו כגון משיח,שולמן,זיידמן,לברן ממה שקראתי כאן גם באום מבין באנדו והוא עובד עם מכבי. על כל השאר ניתן לקבל החזרים.

kikona126

New member
זאת דילמה...

כי כבר 3 פעמים הופנתי למיון (ב- 4 חודשים האחרונים) בגלל חשש לתסביב או ל"התפוצצות" של הציסטה. ועכשיו שראו שהיא גודלת לא רצו לקחת סיכון... (היא גדלה בסמ תוך שבועיים! ובגלל זה חזרה להכאיב, אפילו שהרופא שהייתי אצלו אמר שהכאבים לא מגיעים רק ממנה) את כתבת בהודע למעלה שאת הדקא לוקחים כשהגלולות כבר אינן אפקטיביות כמו בהתחלה, הן לא היו אצלי אפקטיביות מההתחלה... הציפייה אכן היתה התמוססות של הציסטה (היא היתה צלולה בגלל זה לא נגעו בה, וגם בגלל שבבית חולים לא הצליחו לבדוק תסביב) בחודשים הראשונים מה שלא קרה, והשינוי של התוכן שלה וההפיכה שלו לעכור פתאום גם העלה הרבה שאלות... מה גם שכבר כמה חודשים (מאז החשש לתסביב הראשון...) לא רואים זרימה באזור, או שלא מצליחים לבדוק (ובגלל זה שחררו אותי ממיון בפעם הראשונה מבלי לטפל בזה... שזאת כבר רשלנות רפואית...). לא יודעת מצד אחד הכאבים נרגעו קצת או שפשוט התרגלתי אליהם... למרות שאתמול בלילה לקח לי זמן למצוא פוזיציה לישון בה כי על הגב לא יכלתי הוא התחיל לכאוב ועל הבטן זה כבר כמה זמן שאני לא יכולה...

זואילי

New member
תשכחי מה שהיה ומה ראו או לא ידעו

לפעמים, ואת יכולה לקרוא על זה פה הרבה, הדיכוי בזריקות יכול (לא תמיד. לפעמים. כל אישה וגופה היא ותגובתה היא) - לצמצם ציסטות ואף להעלימן. כך קרה לי. הייתי בדיכוי עם זריקות במשך חצי שנה ונעלמו לי הציסטות, כך שבניתוח הראשון אפילו לא נגעו בהן. (התחלתי דיכוי 3 חודשים לפני הניתוח. הן קטנו, לא נגעו בהן בניתוח, המשכתי דיכוי, הן נעלמו). אבל שיקול חשוב מאין כמוהו לגבי נחיצות של ניתוח הוא - איכות חיים. ומכל מה שאת כותבת - אין לך איכות חיים.

kikona126

New member
אני הולכת לחווד נוספת

דיברתי היום עם הרופא (בטעות הגעתי לנייד שלו). ככה שאני הולכת לקבל עוד חווד לפני הניתוח (ואולי גם לעשות אותו אצל רופא מכבי) שולחת לך

למעלה